Om sikkerhetsinnholdet i watchOS 2.2.1

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i watchOS 2.2.1

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelige. Finn ut mer om Apple Produktsikkerhet på nettstedet Apple Produktsikkerhet.

Finn ut mer om PGP-nøkkelen for Apple Produktsikkerhet under Slik bruker du PGP-nøkkelen for Apple Produktsikkerhet.

Der det er mulig brukes CVE-IDer som referanse til sårbarheter for ytterligere informasjon.

Finn ut mer om andre sikkerhetsoppdateringer på Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

watchOS 2.2.1

• CommonCrypto

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Et skadelig program kan kanskje lekke sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Det var et problem med håndtering av returverdier i CCCrypt. Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av nøkkellengde.

CVE-ID

CVE-2016-1802: Klaus Rodewig

• CoreCapture

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Et program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: En dereferanse for en nullpeker ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-ID

CVE-2016-1803: Ian Beer fra Google Project Zero, daybreaker som arbeider med Trend Micros Zero Day Initiative

• Diskfiler

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: En lokal angriper kan være i stand til å lese kjerneminne

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom forbedret låsing.

CVE-ID

CVE-2016-1807: Ian Beer fra Google Project Zero

• Diskfiler

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Et program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Det var et problem med skadet minne i parsingen av diskfiler. Problemet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2016-1808: Moony Li (@Flyic) og Jack Tang (@jacktang310) fra Trend Micro

• ImageIO

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Behandling av en skadelig fil kan føre til tjenestenekt

Beskrivelse: En dereferanse for en nullpeker ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-ID

CVE-2016-1811: Lander Brandt (@landaire)

• IOAcceleratorFamily

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Et program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2016-1817: Moony Li (@Flyic) og Jack Tang (@jacktang310) fra Trend Micro arbeider med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2016-1818: Juwei Lin fra Trend Micro, sweetchip@GRAYHASH arbeider med Trend Micros Zero Day Initiative

Oppføring lagt til 13. desember 2016

• IOAcceleratorFamily

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Et program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Det var et problem med skadet minne som ble løst gjennom forbedret låsing.

CVE-ID

CVE-2016-1819: Ian Beer fra Google Project Zero

• IOAcceleratorFamily

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Et program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: En dereferanse for en nullpeker ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-ID

CVE-2016-1813: Ian Beer fra Google Project Zero

• IOHIDFamily

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Et program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2016-1823: Ian Beer fra Google Project Zero

CVE-2016-1824: Marco Grassi (@marcograss) fra KeenLab (@keen_lab), Tencent

• Kjerne

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Et program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2016-1827: Brandon Azad

CVE-2016-1828: Brandon Azad

CVE-2016-1829: CESG

CVE-2016-1830: Brandon Azad

• libc

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: En lokal angriper kan forårsake uventet avslutning av en applikasjon eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-ID

CVE-2016-1832: Karl Williamson

• libxml2

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Behandling av en skadelig XML-fil kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2016-1833: Mateusz Jurczyk

CVE-2016-1834: Apple

CVE-2016-1836: Wei Lei og Liu Yang fra det teknologiske universitetet i Nanyang

CVE-2016-1837: Wei Lei og Liu Yang fra Det teknologiske universitetet i Nanyang

CVE-2016-1838: Mateusz Jurczyk

CVE-2016-1839: Mateusz Jurczyk

CVE-2016-1840: Kostya Serebryany

• libxslt

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til at vilkårlig kode kjøres

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2016-1841: Sebastian Apelt

• MapKit

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan være i stand til å lekke sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Delte lenker ble sendt med HTTP i stedet for HTTPS. Dette ble løst ved å aktivere HTTPS for delte koblinger.

CVE-ID

CVE-2016-1842: Richard Shupak (https://www.linkedin.com/in/rshupak)

• OpenGL

Tilgjengelig for: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition og Apple Watch Hermès

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til at vilkårlig kode kjøres

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-ID

CVE-2016-1847: Tongbo Luo og Bo Qu fra Palo Alto Networks

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.