Om sikkerhetsinnholdet i Safari 15

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i Safari 15.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

Safari 15

Utgitt 20. september 2021

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Catalina

Virkning: Behandling av en skadelig lydfil kan avdekke begrenset minne

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor området ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2021-30836: Peter Nguyen Vu Hoang fra STAR Labs

Oppføring lagt til 18. november 2021

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan omgå Gatekeeper-kontroller

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30861: Ryan Pickren (ryanpickren.com) og Wojciech Reguła (@_r3ggi)

Oppføring lagt til 18. november 2021

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Catalina

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med typeforveksling ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30818: Amar Menezes (@amarekano) fra Zon8Research

Oppføring lagt til 25. oktober 2021

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Catalina

Virkning: En angriper med en nettverksplassering med rettigheter kan være i stand til å omgå HSTS

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedrede restriksjoner.

CVE-2021-30823: David Gullasch fra Recurity Labs

Oppføring lagt til 25. oktober 2021

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Catalina

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med fortsatt bruk etter frigjøring ble løst med forbedret minnestyring.

CVE-2021-30809: en anonym forsker

Oppføring lagt til 25. oktober 2021

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Catalina

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med sikkerhetsbrudd i minnet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2021-30846: Sergei Glazunov fra Google Project Zero

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Catalina

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av kode

Beskrivelse: Et problem med sikkerhetsbrudd i minnet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2021-30848: Sergei Glazunov fra Google Project Zero

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Catalina

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2021-30849: Sergei Glazunov fra Google Project Zero

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Catalina

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av kode

Beskrivelse: Et sårbarhetsproblem med skadet minne ble løst gjennom forbedret låsing.

CVE-2021-30851: Samuel Groß fra Google Project Zero

WebRTC

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Catalina

Virkning: En angriper kan være i stand til å spore brukere via IP-adressen deres

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30930: Oguz Kırat, Matthias Keller (m-keller.com)

Oppføring lagt til 25. mai 2022, oppdatert 16. september 2022

Ytterligere anerkjennelser

WebKit

Vi vil gjerne takke Nikhil Mittal (@c0d3G33k) for hjelpen.

Oppføring lagt til 18. november 2021

WebRTC

Vi vil gjerne takke Matthias Keller (m-keller.com) for hjelpen.

Oppføring lagt til 18. november 2021

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.