Om sikkerhetsinnholdet i sikkerhetsoppdatering 2021-005 Catalina

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i sikkerhetsoppdatering 2021-005 Catalina.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

Sikkerhetsoppdatering 2021-005 Catalina

Utgitt 13. september 2021

CoreGraphics

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandling av en skadelig PDF-fil kan føre til kjøring av vilkårlig kode. Apple kjenner til en rapport om at dette problemet kan ha blitt utnyttet aktivt.

Beskrivelse: Et problem med heltallsoverskridelse ble løst med forbedret validering av inndata.

CVE-2021-30860: The Citizen Lab

CoreServices

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En sandkasseprosess kan omgå sandkasserestriksjoner

Beskrivelse: Et problem med tilgang ble løst med forbedrede tilgangsrestriksjoner.

CVE-2021-30783: en anonym forsker, Ron Hass (@ronhass7) fra Perception Point

Oppføring lagt til 20. september 2021

Core Telephony

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En sandkasseprosess kan omgå sandkasserestriksjoner. Apple var klar over en rapport om at dette problemet kan ha blitt aktivt utnyttet på utgivelsestidspunktet.

Beskrivelse: Et problem med deserialisering ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2021-31010: Citizen Lab and Google Project Zero

Oppføring lagt til 25. mai 2022

CUPS

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En lokal angriper kan være i stand til å utvide rettighetene sine

Beskrivelse: Det var et problem med tillatelser. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av tillatelser.

CVE-2021-30827: Nathan Nye fra WhiteBeam Security, Inc.

Oppføring lagt til 20 september 2021, oppdatert 25. mai 2022

CUPS

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En lokal bruker kan lese vilkårlige filer som rot

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2021-30828: Nathan Nye fra WhiteBeam Security, Inc.

Oppføring lagt til 20 september 2021, oppdatert 25. mai 2022

CUPS

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En lokal bruker kan være i stand til å kjøre vilkårlige filer

Beskrivelse: Et problem med URI-analyse ble løst gjennom forbedret analyse.

CVE-2021-30829: Nathan Nye fra WhiteBeam Security, Inc.

Oppføring lagt til 20 september 2021, oppdatert 25. mai 2022

curl

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: curl kunne potensielt dele sensitiv intern informasjon med serveren ved hjelp av en nettverksprotokoll med normaltekst

Beskrivelse: En bufferoverskridelse ble løst med bedre validering av inndata.

CVE-2021-22925: Red Hat Product Security

Oppføring lagt til 20 september 2021, oppdatert 25. mai 2022

CVMS

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En lokal angriper kan være i stand til å utvide rettighetene sine

Beskrivelse: Et problem med skadet minnet ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30832: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro

Oppføring lagt til 20. september 2021

FontParser

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandling av en skadelig dfont-fil kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2021-30841: Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab

CVE-2021-30842: Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab

CVE-2021-30843: Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab

Oppføring lagt til 20. september 2021

ImageIO

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandling av et skadelig bilde kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2021-30835: Ye Zhang fra Baidu Security

CVE-2021-30847: Mike Zhang fra Pangu Lab

Oppføring lagt til 20. september 2021

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med sikkerhetsbrudd i minnet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2021-30830: Zweig fra Kunlun Lab

Oppføring lagt til 20. september 2021

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor området ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2021-30865: Zweig fra Kunlun Lab

Oppføring lagt til 20. september 2021

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Aktivering av en skadelig NFS-nettverksdeling kan føre til utføring av vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2020-29622: Jordy Zomer fra Certified Secure

Oppføring lagt til 20. september 2021

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom forbedret låsing.

CVE-2021-30857: Manish Bhatt fra Red Team X @Meta, Zweig fra Kunlun Lab

Oppføring lagt til 20 september 2021, oppdatert 25. mai 2022

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med typeforveksling ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30859: Apple

Oppføring lagt til 20. september 2021

libexpat

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En ekstern angriper kan forårsake tjenestenekt

Beskrivelse: Problemet ble løst ved å oppdatere expat til versjon 2.4.1.

CVE-2013-0340: en anonym forsker

Oppføring lagt til 20. september 2021

Preferences

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et program kan få tilgang til begrensede filer

Beskrivelse: Det var et valideringsproblem i håndteringen av symlinks. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av symlinks.

CVE-2021-30855: Zhipeng Huo (@R3dF09) og Yuebin Sun (@yuebinsun2020) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Oppføring lagt til 20. september 2021

Sandbox

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En bruker kan få tilgang til beskyttede deler av filsystemet

Beskrivelse: Et problem med tilgang ble løst med forbedrede tilgangsrestriksjoner.

CVE-2021-30850: en anonym forsker

Oppføring lagt til 20. september 2021

SMB

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En ekstern angriper kan lekke minne

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30844: Peter Nguyen Vu Hoang fra STAR Labs

Oppføring lagt til 20. september 2021

TCC

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan omgå personverninnstillinger

Beskrivelse: Et problem med tillatelser ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2021-30713: en anonym forsker

Oppføring lagt til 20. september 2021

Ytterligere anerkjennelser

Bluetooth

Vi vil gjerne takke say2 fra ENKI for hjelpen.

Oppføring lagt til 20. september 2021

CoreML

Vi vil gjerne takke hjy79425575 i samarbeid med Trend Micro Zero Day Initiative for hjelpen.

Oppføring lagt til 20. september 2021

CUPS

Vi vil gjerne takke en anonym forsker for hjelpen.

Oppføring lagt til 20. september 2021

Kernel

Vi vil gjerne takke Anthony Steinhauser fra Googles Safeside-prosjekt for hjelpen.

Oppføring lagt til 20. september 2021

smbx

Vi vil gjerne takke Zhongcheng Li (CK01) for hjelpen.

Oppføring lagt til 20. september 2021

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.