Om sikkerhetsinnholdet i sikkerhetsoppdatering 2021-003 Mojave

I dette dokumentet beskrives sikkerhetsinnholdet i sikkerhetsoppdatering 2021-003 Mojave.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

Sikkerhetsoppdatering 2021-003 Mojave

Utgitt 26. april 2021

APFS

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: En lokal bruker kan være i stand til å lese vilkårlige filer

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret tillatelseslogikk.

CVE-2021-1797: Thomas Tempelmann

Audio

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et program kan lese begrenset minne

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2021-1808: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

CFNetwork

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan avsløre sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Et problem med initialisering av minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2021-1857: en anonym forsker

CoreAudio

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å lese begrenset minne

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2021-1809: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

CoreGraphics

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Åpning av en skadelig fil kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2021-1847: Xuwei Liu fra Purdue University

CoreText

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Behandling av en skadelig font kan føre til at prosessminne avsløres

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-1811: Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab

curl

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En ondsinnet tjener kan være i stand til å oppgi aktive tjenester

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2020-8284: Marian Rehak

Oppføring lagt til 6. mai 2021

curl

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: En ekstern angriper kan forårsake tjenestenekt

Beskrivelse: En bufferoverflyt ble løst ved å forbedre valideringen av inndata.

CVE-2020-8285: xnynx

curl

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: En angriper kan sende et falskt OCSP-svar som fremstår som gyldig

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2020-8286: en anonym forsker

DiskArbitration

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et skadelig program kan endre beskyttede deler av filsystemet

Beskrivelse: Det var et problem med rettigheter i DiskArbitration. Dette ble løst gjennom ytterligere kontroller av eierskap.

CVE-2021-1784: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security, en anonym forsker og Mikko Kenttälä (@Turmio_) fra SensorFu

FontParser

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Behandling av en skadelig fontfil kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor området ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2021-1881: Hou JingYi (@hjy79425575) fra Qihoo 360, en anonym forsker, Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab og Mickey Jin fra Trend Micro

FontParser

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Behandling av en skadelig fontfil kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2020-27942: en anonym forsker

Foundation

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et skadelig program kan bli i stand til å få rotrettigheter

Beskrivelse: Et valideringsproblem ble løst gjennom forbedret logikk.

CVE-2021-1813: Cees Elzinga

ImageIO

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Behandling av et skadelig bilde kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2021-1843: Ye Zhang fra Baidu Security

Intel Graphics Driver

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skriving utenfor området ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2021-1805: ABC Research s.r.o. i samarbeid med Trend Micro Zero Day Initiative

Intel Graphics Driver

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2021-1806: ABC Research s.r.o. i samarbeid med Trend Micro Zero Day Initiative

Intel Graphics Driver

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skriving utenfor området ble løst gjennom forbedret grenseverdikontroll.

CVE-2021-1834: ABC Research s.r.o. i samarbeid med Trend Micro Zero Day Initiative

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å oppgi kjerneminne

Beskrivelse: Et problem med initialisering av minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2021-1860: @0xalsr

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-1851: @0xalsr

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: En lokal angriper kan være i stand til å utvide rettighetene sine

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2021-1840: Zuozhi Fan (@pattern_F_) fra Ant Group Tianqiong Security Lab

libxpc

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et skadelig program kan bli i stand til å få rotrettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2021-30652: James Hutchins

libxslt

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Behandling av en skadelig fil kan føre til skade i heapen

Beskrivelse: Et problem med dobbel frigjøring ble løst med forbedret minnestyring.

CVE-2021-1875: funnet av OSS-Fuzz

NSRemoteView

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med fortsatt bruk etter frigjøring ble løst med forbedret minnestyring.

CVE-2021-1876: Matthew Denton fra Google Chrome

Preferences

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: En lokal bruker kan endre beskyttede deler av filsystemet

Beskrivelse: Et problem med analyse i behandlingen av registerbaner ble løst med forbedret validering av baner.

CVE-2021-1739: Zhipeng Huo (@R3dF09) og Yuebin Sun (@yuebinsun2020) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

smbx

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: En angriper med nettverksrettigheter kan være i stand til å lekke sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Et problem med heltallsoverflyt ble løst med forbedret validering av inndata.

CVE-2021-1878: Aleksandar Nikolic fra Cisco Talos (talosintelligence.com)

Tailspin

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: En lokal angriper kan være i stand til å utvide rettighetene sine

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-1868: Tim Michaud fra Zoom Communications

tcpdump

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: En ekstern angriper kan forårsake tjenestenekt

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2020-8037: en anonym forsker

Time Machine

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: En lokal angriper kan være i stand til å utvide rettighetene sine

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret tillatelseslogikk.

CVE-2021-1839: Tim Michaud(@TimGMichaud) fra Zoom Video Communications og Gary Nield fra ECSC Group plc

Wi-Fi

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et program kan forårsake uventet systemavslutning eller skrive til kjerneminnet

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2021-1828: Zuozhi Fan (@pattern_F_) fra Ant Group Tianqiong Security Lab

wifivelocityd

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et program kan utføre vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret tillatelseslogikk.

CVE-2020-3838: Dayton Pidhirney (@_watbulb)

WindowServer

Tilgjengelig for: macOS Mojave

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å uventet lekke brukerlegitimasjon fra sikre tekstfelter

Beskrivelse: Et API-problem i Accessibility TCC-tillatelsene ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-1873: en anonym forsker

Ytterligere anerkjennelser

CoreCrypto

Vi vil gjerne takke Andy Russon fra Orange Group for hjelpen.

Oppføring lagt til 6. mai 2021

Intel Graphics Driver

Vi vil gjerne takke Jack Dates fra RET2 Systems, Inc. for hjelpen.

Oppføring lagt til 6. mai 2021

Kernel

Vi vil gjerne takke GRIMM, Keyu Man, Zhiyun Qian, Zhongjie Wang, Xiaofeng Zheng, Youjun Huang, Haixin Duan og en anonym forsker for hjelpen.

Oppføring lagt til 6. mai 2021

Mail

Vi vil gjerne takke Petter Flink, SecOps i Bonnier News, for hjelpen.

Oppføring lagt til 6. mai 2021

Safari

Vi vil gjerne takke en anonym forsker for hjelpen.

Oppføring lagt til 6. mai 2021

Security

Vi vil gjerne takke Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab og john (@nyan_satan) for hjelpen.

Oppføring lagt til 6. mai 2021

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.