iOS 5-programvareoppdatering

Denne oppdateringen inneholder over 200 nye funksjoner.

* Standard operatørkostnader kan påløpe. Meldinger blir sendt som SMS når iMessage er utilgjengelig, og operatørkostnader påløper.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på http://support.apple.com/no-no/HT1222

Hvis du vil ha oppdateringen eller du har problemer med å oppdatere, kan du finne ut mer.

iOS 5.1.1

Oppdateringen inneholder forbedringer og problemløsninger, blant annet disse:

• Økt stabilitet for HDR-alternativet for bilder tatt med snarveien fra låst skjerm.

• Løser problemer som forhindret nye iPad fra å veksle mellom 2G- og 3G-nettverk.

• Løser problemer som i noen tilfeller påvirket videoavspilling over AirPlay.

• Økt stabilitet for synkronisering av Safari-bokmerker og leseliste.

• Løser et problem der varselet «Kan ikke kjøpe» ble vist etter et vellykket kjøp.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/no-no/HT1222

iOS 5.1

Oppdateringen inneholder forbedringer og problemløsninger, blant annet disse:

• Japansk språkstøtte for Siri (tilgangen kan være begrenset i oppstartsfasen)

• Bilder kan nå slettes fra Bildestrøm

• Snarveien til Kamera er nå alltid synlig på låst skjerm for iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS og iPod touch (fjerde generasjon)

• Ansiktsregistrering i Kamera fremhever nå alle ansikter som registreres

• Ny design av Kamera-programmet på iPad

• Genius-mikser og Genius-spillelister for iTunes Match-abonnenter

• Optimering av lyd i TV-programmer og filmer på iPad

• Podcast-kontroller for avspillingshastighet og 30 sekunder tilbakespoling for iPad

• Løser flere problemer som påvirker batteribrukstiden

• Løser et problem der lyden noen ganger forsvinner ved utgående anrop

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/no-no/HT1222

iOS 5.0.1

Oppdateringen inneholder forbedringer og andre problemløsninger, blant annet disse:

• Løser problemer som påvirker batteribrukstiden

• Legger til fleroppgavebevegelser for føste versjon av iPad

• Løser problemer med Dokumenter i nettskyen

• Gir bedre stemmegjenkjenning for australsk-engelsk for diktering

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på http://support.apple.com/no-no/HT1222

iOS 5

Denne oppdateringen inneholder over 200 nye funksjoner, blant annet:

Varslinger

• Dra nedover fra toppen av skjermen for å vise alle varslinger på ett sted i Varslingssenter.

• Nye varslinger vises for en kort stund øverst på skjermen.

• Vis varslinger fra låst skjerm.

• Dra ikonet for varslingsprogrammet mot høyre på låst skjerm for å gå direkte til dette programmet.

iMessage

• Send og motta ubegrenset med tekst-, bilde- og videomeldinger med andre iOS 5-brukere.

• Spor meldinger med leverings- og lesebekreftelser.

• Gruppemeldinger og sikker kryptering.

• Fungerer over mobilnett og Wi-Fi*.

Aviskiosk

• Blad- og avisabonnement organiseres automatisk på Hjem-skjermen.

• Hvert abonnement viser framsiden på siste utgave.

• Nye utgaver lastes ned i bakgrunnen.

Påminnelser for huskelister

• Programmet synkroniserer med iCloud, iCal og Outlook.

• Motta stedsbaserte påminnelser når du ankommer eller forlater en posisjon med iPhone 4S og iPhone 4.

Innebygd støtte for Twitter

• Logg på én gang i Innstillinger, og tvitre direkte fra Kamera, Bilder, Kart, Safari eller YouTube.

• Legg til plassering for Twitter-meldinger.

• Vis profilbilder og brukernavn fra Twitter i kontakter.

Kameraforbedringer for enheter med kamera

• Dobbeltklikk på Hjem-knappen når enheten er i dvale, og du får opp en snarvei til kameraet på iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS og iPod touch (fjerde generasjon).

• Bruk volum opp-knappen til å ta bilde.

• Valgfritt rutenett kan brukes for å komponere bilder.

• Knip for å zoome inn på forhåndsvisningsskjermen.

• Dra for å gå fra forhåndsvisningsskjermen til kamerarullen.

• Trykk og hold for å låse fokus og eksponering (iPad 2 og iPod touch (fjerde generasjon) støtter bare låsing av eksponering).

Bildeforbedringer for enheter med kamera

• Beskjær og roter bilder.

• Fjern røde øyne.

• Forbedre bilder med ett trykk.

• Organiser bilder i album.

Mail-forbedringer

• Formater tekst med fet skrift, kursiv eller understreking.

• Sett inn inntrykk.

• Dra for å flytte rundt navn i adressefeltene.

• Marker meldinger med flagg.

• Marker flere meldinger samtidig med flagg eller som lest eller ulest.

• Tilpass varsellyder for e-post.

• Støtter S/MIME.

Kalenderforbedringer

• Årsvisning på iPad og ny ukesvisning for iPhone og iPod touch.

• Trykk for å opprette en hendelse.

• Vis og legg til vedlegg i hendelser.

Game Center-forbedringer

• Bruk private bilder i Game Center-kontoen.

• Sammenlign prestasjonene dine med venner.

• Finn nye Game Center-venner med venneanbefalinger og venner av venner.

• Oppdag nye spill med tilpassede spillanbefalinger.

• AirPlay-speiling for iPad 2 og iPhone 4S

Fleroppgavebevegelser for iPad

• Knip med fire eller fem fingre for å gå til Hjem-skjermen.

• Dra opp for å vise fleroppgavelinjen.

• Dra mot høyre eller venstre for å veksle mellom programmer.

Konfigurering og aktivering på enheten med Oppsettassistent

Programvareoppdateringer er trådløst tilgjengelig

iCloud-støtte

• iTunes i nettskyen

• Bildestrøm

• Dokumenter i nettskyen

• Automatisk nedlasting og kjøpshistorikk for programmer og bøker

• Sikkerhetskopiering

• Mail, kontakter og kalendere

• Finn iPhone

Ny design for musikkprogrammet på iPad

• Timesvarsel i værmeldingene

• Aksjekurser i sanntid

• Trådløs synkronisering med iTunes

Tastaturforbedringer

• Delt tastatur for iPad

• Mer nøyaktig autokorrigering

• Bedre inndata-metode for japansk og kinesisk tastatur

• Nytt Emoji-tastatur

• Egen ordliste for autokorrigering

• Opprett tastatursnarveier for ofte brukte ord

Tilgjengelighetsforbedringer

• Velg å blinke med LED-lys ved innkommende anrop og varslinger for iPhone 4S og iPhone 4

• Tilpassede vibreringsmønstre for innkommende anrop på iPhone

• Nytt grensesnitt for bruk av iOS med inn-enheter for bevegelseshemmede

• Mulighet for å lese opp markert tekst

• Tilpassede elementetiketter for VoiceOver

Exchange ActiveSync-forbedringer

• Synkroniser oppgaver trådløst.

• Marker meldinger med flagg eller som lest eller ulest.

• Bedre støtte for frakoblet modus.

• Arkiver nye kontakter fra GAL-tjenester.

Mer enn 1500 nye utvikler-API-er

Problemløsninger

* Standard operatørkostnader kan påløpe. Meldinger blir sendt som SMS når iMessage er utilgjengelig, og operatørkostnader påløper.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på http://support.apple.com/no-no/HT1222