Støtte for Metal på Mac, iPad og iPhone

Metal er teknologien som driver maskinvareakselerert grafikk på Apple-plattformer.

Metal 3 presenterer kraftige nye funksjoner som løfter spill og profesjonelle apper opp til neste nivå. Spill og apper som bruker Metal 3, kan gjengi høyoppløsningsgrafikk på kortere tid, minimere innlasting, lære opp maskinlæringsnettverk med grafikkprosessoren med mer.

Støtte for Metal 3

Disse enhetene støtter Metal 3 når du bruker operativsystemene som vises.

macOS Ventura eller nyere

• MacBook Pro fra 2017 eller senere*

• MacBook Air fra 2018 eller nyere

• MacBook fra 2017 eller nyere

• Mac mini fra 2018 eller nyere

• iMac fra 2020 eller senere og iMac (21,5-tommers, 2017)

• iMac Pro

• Mac Studio introdusert i 2022 eller senere

• Mac Pro fra 2019 eller senere*

iPadOS 16 eller nyere

• iPad (9. generasjon) eller nyere

• iPad Air (4. generasjon) eller nyere

• iPad mini (6. generasjon) eller nyere

• iPad Pro (11-tommers, 3. generasjon) eller nyere

• iPad Pro (12,9-tommers, 5. generasjon) eller nyere

iOS 16 eller nyere

• iPhone SE (2. generasjon) eller nyere

• iPhone 11-modeller eller nyere

Støtte for Metal 2 og tidligere versjoner

Disse Mac-modellene støtter Metal og Metal 2 når du bruker operativsystemene som vises.

OS X El Capitan eller nyere

• MacBook Pro fra 2012 eller senere

• MacBook Air fra 2012 eller nyere

• MacBook-modeller fra 2015 og nyere

• Mac mini fra 2012 eller nyere

• iMac fra 2012 eller nyere

• iMac Pro

• Mac Studio introdusert i 2022 eller senere

• Mac Pro fra slutten av 2013 eller nyere samt modeller fra midten av 2010 og midten av 2012 med et Metal-kompatibelt grafikkort

Bruk Systeminformasjon til å se om enheten støtter Metal

På Mac kan du også bruke Systeminformasjon til å se om enheten støtter Metal:

1. Trykk og hold nede tilvalgstasten mens du velger Apple-menyen  > Systeminformasjon.

2. Klikk på Grafikk/skjermer i sidepanelet.

3. Sjekk informasjonen til høyre for Støtte for Metal eller Metal-familie:

• Hvis Støtte for Metal vises, vises også hvilken versjon av Metal som støttes.

• Hvis Metal-familie vises, støtter Macen din Metal 2 og tidligere.

* Ekskluderer Intel-baserte modeller med grafikkort i AMD Radeon Pro 500-serien. Bruk Systeminformasjon til å kontrollere.