Kommunikasjonsproblemer med bærbare Macer med Apple-chip

Problemløsing for Bluetooth- eller wifi-problemer

Identifiser problemer

Les denne artikkelen hvis du opplever noen av disse problemene:

• Bluetooth-tjenesten er ikke tilgjengelig

• Bluetooth-innstillingen kan ikke slås på

• Kan ikke sammenkoble datamaskinen med Bluetooth-tilbehør

• Datamaskinens forbindelse med sammenkoblet Bluetooth-tilbehør faller ut

• Dataoverføring med Bluetooth-tilbehør blir tidsavbrutt eller går tregt

• Wifi-tjenesten er ikke tilgjengelig

• Kan ikke slå på wifi

• Kan ikke koble datamaskinen til et wifi-nettverk

• Wifi-tilkoblingen faller ut

• Det er dårlig wifi-signal

Løs wifi- og Bluetooth-problemer forårsaket av signalforstyrrelser

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel, går du videre til neste del.

Prøv denne fremgangsmåten før du går videre til problemløsing for spesifikke problemer

1. Start Macen på nytt.

2. Sørg for at dato og klokkeslett er riktig stilt inn på Macen.

3. Hvis du kan koble til internett fra et annet wifi-nettverk eller når du bruker en kablet Ethernet-tilkobling, kobler du til det nettverket. Deretter oppdaterer du macOS på Macen.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mac Resource Inspector (MRI).

2. Start macOS-gjenoppretting på datamaskinen.

3. Prøv å koble til et wifi-nettverk mens Macen er i macOS-gjenopprettingsmodus.

Åpne og undersøk datamaskinen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du følge reparasjonshåndboken for datamaskinen for å åpne og undersøke den. Et av problemene kan skyldes en skadet eller feilmontert del.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge fremgangsmåten over, skifter du ut de følgende delene, én om gangen, i den viste rekkefølgen. Når du har skiftet ut den første delen, gjentar du fremgangsmåten for problemløsing for å fastslå om utskiftning av delen løste problemet. Hvis problemet fortsatt ikke er løst, skifter du ut den neste delen.

• Skift ut luftehull-/antennemodulen eller venstre eller høyre høyttaler med antenne (avhengig av modellen), som inneholder wifi- og Bluetooth-antennene.

• Skift ut hovedkortet.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.