Skjermproblemer med bærbare Macer med Apple-chip

Problemløsing for skjerm- og bildeproblemer

Problemløsing for problemer med kamera eller sensor for omgivelseslys

Problemløsing for skjerm- og bildeproblemer

Identifiser problemer

Les denne artikkelen hvis du opplever noen av disse problemene:

• Forvrengt, uskarpt eller uleselig bilde

• Ujevn bildeklarhet

• Loddrette linjer med ujevn lysstyrke

• Bilde som flimrer eller kommer og går

• Videostøy

• Feil eller manglende farger

• Ujevn farge, kontrast eller lysstyrke

• Bildet henger igjen eller blir værende på skjermen

• Lyslekkasje rundt skjermen

• Partikler eller rusk under glasset

• Pikselavvik

• Vannrette eller loddrette linjer

• Kan ikke endre oppløsningen

• Skjermen er ikke belyst

• Skjermbaklyset er ujevnt

• Skjermbaklyset fungerer ikke etter oppvarming

• Skjermbaklyset fungerer ikke ved enkelte lysstyrkeinnstillinger

Om pikselavvik på LCD-skjermer for Apple-produkter fra 2010 og nyere

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel, går du videre til neste del.

Prøv denne fremgangsmåten før du går videre til problemløsing for spesifikke problemer

1. Fjern eventuelle etuier, deksler eller skjermbeskyttere som er i bruk.

2. Rengjør skjermen med en myk, lett fuktet og lofri klut.

• Forsiktig: Først må du koble fra alle kabler og slå av datamaskinen. Ikke bruk rengjøringsspray, løsemidler, skuremidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid som kan skade overflaten. Unngå at det kommer fukt i åpningene, og ikke spray væske rett på datamaskinen. Ikke bruk trykkluft.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mac Resource Inspector (MRI).

2. Kjør feilsøkingsprogrammet for skjermavvik.

3. Mens du observerer problemet, beveger du skjermen frem og tilbake. Åpne skjermen helt og lukk den igjen flere ganger for å sikre at interne skjermkabler ikke er i klem eller har kortsluttet.

Åpne og undersøk datamaskinen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du følge reparasjonshåndboken for datamaskinen for å åpne og undersøke den. Et av problemene kan skyldes en skadet eller feilmontert del.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge fremgangsmåten over, skifter du ut skjermen.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Problemløsing for problemer med kamera eller sensor for omgivelseslys

Identifiser problemer

• Kameraet virker ikke

• Indikatorlampen for kameraet virker ikke

• Overeksponerte bilder

• Dårlig hvitbalanse

• Dårlig fokus

• Forvrengte eller misfargede bilder

• Lysstyrken på skjermen eller tastaturet endres ikke ved skiftende lysforhold i omgivelsene

• Kameraet reagerer ikke på skiftende lysforhold i omgivelsene

Prøv denne fremgangsmåten før du går videre til problemløsing for spesifikke problemer

1. Fjern eventuelle etuier, deksler eller skjermbeskyttere som er i bruk.

2. Sørg for at sensoren for omgivelseslys ikke er tildekket. Den sitter øverst på dataskjermen, i nærheten av kameraet.

3. Rengjør skjermen med en myk, lett fuktet og lofri klut.

• Forsiktig: Først må du koble fra alle kabler og slå av datamaskinen. Ikke bruk rengjøringsspray, løsemidler, skuremidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid som kan skade overflaten. Unngå at det kommer fukt i åpningene, og ikke spray væske rett på datamaskinen. Ikke bruk trykkluft.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mac Resource Inspector (MRI).

2. Mens du observerer problemet, beveger du skjermen frem og tilbake. Åpne skjermen helt og lukk den igjen flere ganger for å sikre at interne skjermkabler ikke er i klem eller har kortsluttet.

Åpne og undersøk datamaskinen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du følge reparasjonshåndboken for datamaskinen for å åpne og undersøke den. Et av problemene kan skyldes en skadet eller feilmontert del.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge fremgangsmåten over, skifter du ut skjermen.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.