Slik glemmer du et Wi-Fi-nettverk på iPhone, iPad eller Mac

Hvis du ikke vil at enheten skal koble til et nettverk automatisk, eller hvis du vil at den skal koble til med et annet passord, følger du denne fremgangsmåten for å få enheten til å glemme nettverket og passordet.

Glemme et nettverk på iPhone eller iPad

For å glemme nettverket du bruker nå:

1. Gå til Innstillinger > Wi-Fi.

2. Trykk på info-knappenNo alt supplied for Image ved siden av nettverket du bruker.

3. Trykk på Glem dette nettverket, og trykk deretter på Glem for å bekrefte.

For å glemme et nettverk du har koblet deg til tidligere, men som du ikke bruker nå:

1. Gå til Innstillinger > Wi-Fi.

2. Trykk på Rediger i hjørnet av skjermen for å se nettverk som er kjent for enheten.

3. Utfør en av disse handlingene:

• Trykk på slett-knappenNo alt supplied for Image og deretter på Slett.

• Eventuelt kan du trykke på info-knappenNo alt supplied for Image ved siden av nettverket, trykke på Glem dette nettverket og deretter på Glem for å bekrefte.

Glemme et nettverk på Mac

Finn ut hvilken macOS-versjon Macen din bruker, og følg den aktuelle fremgangsmåten.

macOS Ventura eller nyere

For å glemme nettverket du bruker nå:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Wi-Fi i sidepanelet.

3. Klikk på Detaljer ved siden av nettverket du bruker.

4. Klikk på Glem dette nettverket, og klikk deretter på Fjern for å bekrefte.

For å glemme et nettverk du har koblet deg til tidligere, men som du ikke bruker nå:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Wi-Fi i sidepanelet.

3. Rull ned på høyre side, og klikk Avansert for å se nettverk som er kjent for Macen.

4. Klikk på mer-knappenNo alt supplied for Image ved siden av nettverket, velg Fjern fra listen og trykk på Fjern for å bekrefte.

Eldre versjoner av macOS

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.

2. Klikk på Nettverk.

3. Klikk på Wi-Fi i sidepanelet.

4. Klikk på Avansert for å se nettverkene som er kjent for Macen.

5. Velg nettverket, og klikk deretter på Fjern-knappen (–) under listen. Klikk på Fjern for å bekrefte.

6. Klikk på OK og deretter på Bruk.

Finn ut mer om Wi-Fi-innstillinger på Mac.

Hvis du ikke ser et alternativ for å glemme nettverket

• Hvis du bruker en enhet under tilsyn som administrerer tilkoblingen til Wi-Fi-nettverket, er det ikke sikkert at du har mulighet til å glemme nettverket. Finn ut mer om overvåkede enheter.

• Hvis enheten aldri koblet til Wi-Fi-nettverket, ser du ikke alternativet for å glemme det aktuelle nettverket. Enheten kan bare glemme kjente Wi-Fi-nettverk, som er nettverk den har koblet til tidligere.

• Selv uten å glemme nettverket kan du forhindre at enheten automatisk kobler seg til igjen. På den samme skjermen for Wi-Fi-innstillinger som Glem dette nettverket kan du slå av Autotilkobling (iPhone, iPad) eller slå av Koble til dette nettverket automatisk (Mac). Når du har koblet fra nettverket, for eksempel ved å slå Wi-Fi av og på igjen, blir ikke enheten automatisk koblet til igjen.