Slik bestemmer iOS, iPadOS og macOS hvilket trådløst nettverk det skal autotilkobles

Ved automatisk tilkobling til nettverk, begynner macOS Ventura, iOS og iPadOS med det mest foretrukne nettverket, etterfulgt av private nettverk og til slutt offentlige nettverk.

Når iOS- eller iPadOS-enheten eller Mac med macOS Ventura eller nyere vurderer SSID-er (service set identifiers) og finner ut hvilket nettverk den skal autotilkoble, prøver den å koble til nettverk i denne rekkefølgen:

1. Ditt «mest foretrukne» nettverk

• Kjente nettverk vurderes etter handlingene dine. Hvis du manuelt bytter til et nettverk, får det bedre vurdering. Hvis du kobler fra et nettverk manuelt, får det en lavere vurdering. Det «mest foretrukne» nettverket er nettverket med høyest vurdering.

2. Et privat nettverk

• Private nettverk er de som er satt opp i hjem og på kontorer og kan inkludere Delt internett på iOS- eller iPadOS-enheten eller Mac med macOS Ventura eller nyere. macOS Ventura, iOS eller iPadOS kobler til kjente private nettverk på nytt i rekkefølgen den sist ble koblet til.

3. Et offentlig nettverk

• Offentlig nettverk er laget for generell tilgang på offentlige steder, som for eksempel hoteller, flyplasser eller kafeer. Noen andre eksempler inkluderer Hotspot 2.0, Passpoint, EAP-SIM eller Wi-Fi-tilkoblinger som leveres av noen mobiloperatører eller nettverksleverandører.

Hvis macOS Ventura, iOS eller iPadOS finner flere private eller offentlige nettverk, prioriterer macOS Ventura, iOS og iPadOS nettverk basert på følgende kriterier, i denne rekkefølgen:

1. Konfigurasjonsmetode (iOS 16.4, iPadOS 16.4 og macOS Ventura 13.3 eller nyere): Private nettverk som er konfigurert med en MDM-profil foretrekkes over nettverk som kobles til manuelt.

2. Høyeste støttede Wi-Fi-standard: For eksempel foretrekkes Wi-Fi 6-nettverk over Wi-Fi 5-nettverk.

3. Frekvensbånd: 6 GHz, så 5 GHz, så 5 GHz (DFS) og til slutt 2,4 GHz.

4. Sikkerhet: WPA Enterprise, så WPA Personal og så WEP.

5. Signalstyrke: Finn ut mer om RSSI og trådløs roaming for bedrifter.

Usikrede/åpne nettverk vil ikke bli automatisk tilkoblet med mindre nettverket har vært tilkoblet i løpet av de siste to ukene.

Om autotilkobling etter en omstart

Etter en omstart er iOS og iPadOS Wi-Fi-akkreditiver ikke tilgjengelig før etter at du låser opp enheten. iOS og iPadOS venter til etter at enheten er låst opp før den autotilkobler til en nettverk i nærheten.