Hvis iCloud-nøkkelring ikke vil slå seg på eller synkronisere

Finn ut hva du kan gjøre hvis du trenger hjelp med iCloud-nøkkelring.

Gå til Systemstatus-siden for å se om det er tjenestebrudd

Hvis det ikke er problemer med systemstatusen, kan du prøve disse trinnene:

Hvis du ikke ser iCloud-nøkkelringobjekter

Det kan være flere grunner til at du ikke finner informasjon om iCloud-nøkkelringen din.

Gjenopprettet du fra en iCloud-sikkerhetskopi og så at det manglet iCloud-nøkkelringobjekter?

iCloud-nøkkelringobjekter er ikke en del av iCloud-sikkerhetskopier, fordi de allerede befinner seg i nettskyen. Slik ser du om iCloud-nøkkelring er påslått:

• På iPhone eller iPad: Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Passord og nøkkelring.

• På Mac: Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg), klikk på navnet ditt (eller Apple-ID-en din), og klikk på iCloud. Kontroller at Passord og nøkkelring (eller Nøkkelring) er slått på.

Har du slått av iCloud-nøkkelring på alle enhetene dine?

I så fall er iCloud-nøkkelringen din fjernet fra nettskyen. Hvis du valgte å slette nøkkelringobjektene fra enhetene da du slo av iCloud-nøkkelring, blir iCloud-nøkkelringen også fjernet fra de enhetene. Du må konfigurere iCloud-nøkkelring og legge til elementene på nytt.

Hvis du slår av iCloud-nøkkelring på alle enhetene dine, og velger å slette iCloud-nøkkelringen lokalt på alle sammen, blir også nøkkelringdataene dine slettet på iCloud-serverne.

Har du brukt Nøkkelringtilgang på Mac til å tilbakestille iCloud-nøkkelring?

I så fall har macOS slettet iCloud-nøkkelringobjektene dine. Prøv å sette opp iCloud-nøkkelring igjen. Hvis du må tilbakestille Mac-nøkkelringen din igjen, må du midlertidig slå av iCloud-nøkkelring i iCloud-innstillingene før du tilbakestiller macOS-nøkkelringen.

Hvis iCloud-nøkkelring er på, men Safari ikke vil lagre eller fylle ut konto- eller kredittkortinformasjon automatisk

Hvis Safari ikke automatisk fyller ut kontonavnene, passordene, passnøklene eller kredittkortene dine, eller ikke spør om de skal lagres, må du kontrollere at du har den nyeste versjonen av iOS, iPadOS eller macOS på enhetene dine.

Hvis problemet vedvarer, følger du denne veiledningen for å sjekke innstillingene for Autoutfyll og Privat nettlesing på enheten din.

På iPhone eller iPad

• For kontonavn og passord: Gå til Innstillinger > Passord > Passordvalg. Sjekk at Autoutfylling av passord er slått på.

• For kredittkortinformasjon: Gå til Innstillinger > Safari > Autoutfyll. Sjekk at Kredittkort er slått på.

• Slå av Privat nettlesing: Åpne Safari. Hvis navigasjonsfeltet i Safari er svart eller mørkt i stedet for hvitt eller lysegrått, slår du av Privat nettlesing. Safari arkiverer ikke kontonavn og passord når Privat nettlesing er slått på.

Trenger du fortsatt hjelp til å autofylle kredittkortopplysninger? I Safari trykker du først på kredittkortfeltet og deretter på valget «Autoutfyll kredittkort» ovenfor tastaturet.

På Mac med OS X Mavericks eller nyere

1. Velg Safari > Innstillinger (eller Valg), og klikk på Autoutfyll.

2. Sørg for at «Brukernavn og passord» er valgt. For kredittkortinformasjon må du sørge for at Kredittkort er valgt.

3. Se om du har slått på Privat nettlesing. Safari arkiverer ikke kontonavn og passord når Privat nettlesing er slått på.

Trenger du fortsatt hjelp til å autofylle kredittkortopplysninger? I Safari trykker du på kredittkortfeltet for å få opp meldingen som ber deg velge hvilket kredittkort som skal brukes fra iCloud-nøkkelringen.

Hvis Safari ikke vil lagre passordet på et av nettstedene du bruker

Enkelte nettsteder ber om at passord ikke lagres. Safari verken lagrer eller autoutfyller kontonavn, passord eller passnøkler på disse nettstedene.