Bruk knappene Hjem, side og andre på iPaden

Lær mer om knapper og brytere på iPaden.

Hvis iPaden har en Hjem-knapp

Bildet peker på plasseringen av knappene på iPad.
No alt supplied for Image

Toppknapp

Trykk for å vekke enheten eller sette den i dvale. Trykk og hold toppknappen for å slå enheten av eller på.

No alt supplied for Image

Hjem-knapp

Bruk Hjem-knappen til å låse opp iPaden eller foreta kjøp ved bruk av Touch ID. Trykk på Hjem-knappen én gang for å gå til Hjem-skjermen. Trykk og hold for å aktivere Siri.

No alt supplied for Image

Volumknapper

Bruk til å justere volumet når du hører på musikk, ser på videoer eller spiller spill.

No alt supplied for Image

Sidebryter (enkelte iPad-modeller)

Bruk den til å dempe lyder og varsler fra iPaden eller slå Rotasjonslås på eller av.

Hvis iPaden ikke har en Hjem-knapp

Bildet peker på plasseringen av knappene på iPad.
No alt supplied for Image

Toppknapp

Trykk for å vekke enheten eller sette den i dvale. Trykk og hold den øverste knappen for å aktivere Siri. Hvis iPaden har Touch ID, bruker du den øverste knappen for å låse opp iPaden eller utføre kjøp med Touch ID.

No alt supplied for Image

Volumknapper

Bruk til å justere volumet når du hører på musikk, ser på videoer eller spiller spill.

Bruk volumknappene

På mange iPad-modeller er det som standard volumknappen nærmest toppknappen som øker volumet, mens volumknappen lengst fra toppknappen senker volumet, uansett hvordan du holder iPaden:

Bildet peker på plasseringen av knappene på iPad.

Dynamiske volumknapper justeres automatisk når du roterer iPaden. Det vil si at du øker volumet med knappen til høyre eller øverst, og du senker volumet med knappen til venstre eller nederst, uansett hvordan du holder iPaden.

Disse iPad-modellene har dynamiske volumknapper som alltid er på:

• 11-tommers iPad Pro (4. generasjon)

• iPad Pro (12,9-tommers, 6. generasjon)

• iPad (10. generasjon)

• iPad mini (6. generasjon)

• iPad Air (5. generasjon)

På andre iPad-modeller med iOS 15.4 eller nyere kan du slå dynamiske volumknapper på eller av:

1. Forsikre deg om at iPaden har iPadOS 15.4 eller nyere.

2. Gå til Innstillinger > Lyder.

3. Slå på Festede volumknapper hvis du vil at volumknappene alltid skal ha samme virkemåte. Slå det av hvis du vil at volumknappene skal endres dynamisk med retningen på iPaden.

Med språk som har skrift som går fra høyre til venstre, øker du volumet med knappen som er til venstre eller øverst, og du senker volumet med knappen som er til høyre eller nederst. Hvis iPaden har Rotasjonslås påslått, fungerer volumknappene ut ifra retningen som iPaden er låst i.
Bildet peker på plasseringen av knappene på iPad.
Bildet peker på plasseringen av knappene på iPad.

Finn ut mer