Bruk automatisert enhetsregistrering

Med automatisert enhetsregistrering kan du automatisere registreringen i administrering av mobile enheter (MDM) og forenkle den første enhetskonfigureringen. Du kan overvåke enheter under aktiveringen uten fysisk tilgang til dem, og du kan låse MDM-registreringen for pågående administrering.

Sjekk berettigelse

Apple Business Manager og Apple School Manager er tilgjengelig for organisasjoner i støttede land eller regioner som kjøper enheter fra noen av disse kanalene:

• direkte fra Apple

• deltakende Apple-autoriserte forhandlere

• mobiloperatører

Automatisert enhetsregistrering fungerer på disse enhetene:

• iOS-enheter med iOS 7 eller nyere

• iPadOS-enheter

• Macer med OS X Mavericks 10.9 eller nyere

• Apple TV-enheter (4. generasjon eller nyere) med tvOS 10.2 eller nyere

Hvis du vil legge til enheter du ikke har kjøpt, for eksempel en iPad du har fått i gave, kan du finne ut hvordan du registrerer enhetene dine manuelt.

Registrer organisasjonen din

Følg fremgangsmåten under for å registrere organisasjonen din i Apple Business Manager eller Apple School Manager.

Apple Business Manager

1. Gå til Apple Business Manager.

2. Klikk på «Registrer deg nå.»

3. Klikk på «Kom i gang».

4. Skriv inn informasjonen for organisasjonen din.

Du kan også finne ut mer om Apple Business Essentials og prøve det kostnadsfritt for bedriften din.

Apple Business Manager og Apple Business Essentials starter med en innledende prøveperiode. Automatisert enhetsregistrering er tillatt når en administrator har verifisert organisasjonen hos Apple. Se brukerhåndbøkene for Apple Business Manager og Apple Business Essentials for å finne ut mer om tilgjengelige funksjoner og hvordan du registrerer deg og verifiserer registreringen din.

Apple School Manager

1. Gå til Apple School Manager.

2. Klikk på «Registrer deg nå.»

3. Skriv inn informasjonen for organisasjonen din.

Apple tar kontakt med verifiseringskontakten din – vanligvis en juridisk representant for organisasjonen din – for å verifisere registreringsinformasjonen din.

Når registreringen er fullført, informasjonen din er verifisert og registreringen er godkjent, mottar du en e-post.

Legg til salgsinformasjon

Når registreringen er godkjent, logger du på for å legge til salgsinformasjonen din.

• Hvis du har kjøpt enhetene dine fra Apple, kontakter du innkjøpsagenten, økonomiavdelingen eller Apples salgsavdeling og spør etter Apple-kundenummeret ditt.

• Hvis du har kjøpt enhetene dine fra en Apple-autorisert forhandler eller mobiloperatør, spør du dem om forhandler-ID-en deres og gir dem organisasjons-ID-en din.

• Finn ut hvordan du finner organisasjons-ID-en din og legger inn en forhandler-ID i Apple School Manager eller Apple Business Manager.

Legg til MDM-serveren din

Når du har registrert salgsinformasjonen, kan du legge til MDM-serveren din i Apple Business Manager eller legge til MDM-serveren din i Apple School Manager.

Når du har lagt til MDM-serveren din, kan du tilordne enheter til den i Apple Business Manager eller Apple School Manager.

Legg til enheter manuelt

I automatisert enhetsregistrering kan du legge til enheter du ikke har kjøpt, for eksempel en Mac eller iPad du har fått i gave. Finn ut hvordan du legger til enheter manuelt med Apple Configurator for Mac eller Apple Configurator for iPhone.

Finn ut mer

Få mer hjelp med Apple Business Manager

Få mer hjelp med Apple School Manager