Organiser og finn bildene dine på Mac

Hold bilde- og videobiblioteket ditt organisert og tilgjengelig med programmet Bilder. Bla gjennom utvalgte visninger på fanen Bibliotek, og bruk søkefeltet for å søke raskt etter personen, stedet eller tingen du ser etter.

Bilder organiseres i Bibliotek, Minner, Personer, Steder og Nylige. Med fanen Bibliotek er det enkelt å finne og dele bildene dine sortert etter år, måneder og dager.

Når du slår på iCloud-bilder, holdes samlingen din oppdatert på alle enhetene dine, slik at det går knirkefritt å navigere i biblioteket ditt. Og med de avanserte søkefunksjonene kan du enkelt finne bilder basert på en person, et sted, et objekt eller en hendelse.

Før du begynner

macos-photos-library-photos-topic-icon

Bibliotek

På fanen Bibliotek kan du se en kuratert visning av de beste øyeblikkene dine og bla gjennom bilder sortert etter år, måneder eller dager. Du kan også se det fullstendige biblioteket under Alle bilder.

macos-big-sur-photos-library
  • År: Se hele biblioteket med alle bildene og videoene du har tatt hvert år.

• Måneder: Se grupper av bilder og videoer som er tatt hver enkelt måned, sortert etter minneverdige hendelser og steder. Klikk på knappen Mer for å se et kart over hvor bildene ble tatt, eller spill av en minnefilm som er satt sammen av favorittøyeblikkene dine.

• Dager: Bla gjennom de beste bildene fra en dag, og se noen av videoene dine spilles av automatisk når du blar forbi. Dobbeltklikk på et bilde, og bla ned for å se plasseringen på et kart samt personene på bildet.

• Alle bilder: Se det fullstendige bildebiblioteket, inkludert skjermbilder og duplikatbilder, i den rekkefølgen de ble tatt.

Du kan også bruke menyen Viser i biblioteket i Bilder for å kun se bildene du er ute etter. Du kan for eksempel velge å vise bare bilder eller bare videoer. Hvis du vil filtrere bildene du ser, kan du gå til fanen Bilder, klikke på lokalmenyen Viser og velge et alternativ. For å oppheve filteret klikker du på lokalmenyen Viser og deretter på Alle elementer.

macos-photos-memories-topic-icon

Minner

På fanen Minner kan du se kuraterte samlinger av bildene og videoene dine. Finn ut mer om Minner i programmet Bilder.

macos-big-sur-photos-memories
macos-photos-album-topic-icon

Albumer

I delen Albumer finner du bildealbumene dine, delte albumer og automatiske samlinger av forskjellige typer bilder og videoer, som panoramabilder, selfier, sakte film og tidsforløp. Du kan til og med se på bildene dine plassert på et verdenskart i albumet Steder, eller du kan se gjennom bildene basert på hvem som er med på dem, i albumet Personer.

macos-big-sur-photos-album

Når du bruker iCloud-bilder og gjør endringer i albumer på én enhet, vises disse endringene også på de andre enhetene dine.

Opprett et nytt album

1. Åpne programmet Bilder.

2. Velg Fil > Nytt album.

3. Skriv inn et navn på albumet, og klikk på Bibliotek i sidepanelet.

4. Dra bilder og videoer fra visningen Bilder til det nye albumet i sidepanelet.

Du kan også opprette smarte albumer som automatisk oppdateres basert på kriteriene du velger. Du kan for eksempel opprette et smart album med bilder som er tatt de siste 30 dagene. Velg Fil > Nytt smart album, skriv inn et albumnavn, og velg betingelsene du vil bruke.

Legg til bilder i et eksisterende album

1. Åpne programmet Bilder.

2. Dra bilder og videoer fra visningen Bilder til det nye albumet i sidepanelet.

Du kan også velge et bilde du vil legge til i et album ved å Kontroll-klikke på bildet og velge Legg til i > [albumnavn].

Administrer albumene dine

Hvis du vil endre navnet på et album, Kontroll-klikker du på det og velger Endre navn på album. Endre navnet, og trykk på tasten Retur.

Hvis du vil omorganisere albumene, drar du et album i sidefeltet til den ønskede plasseringen på listen. Hvis du vil sortere bildene i et album, Kontroll-klikker du på albumet og velger et sorteringsalternativ, som Behold sortert etter eldste først eller Behold sortert etter nyeste først.

Delte albumer

Med delte albumer kan du dele bilder og videoer med utvalgte personer. Du kan velge om folk skal kunne legge til egne bilder, videoer og kommentarer. Finn ut hvordan du oppretter et delt album.

På Mac vises Delte albumer i sidepanelet Bilder. Hvis du vil se nylig aktivitet som likerklikk og kommentarer for delte bilder, velger du albumet Aktivitet.

macos-catalina-spotlight-search-menu-icon

Søk

Med Bilder er det enkelt å finne bilder av bestemte personer, steder, ting eller hendelser. Klikk på søkefeltet øverst til høyre på skjermen, og skriv inn det du leter etter.

macos-big-sur-photos-search
  • Øyeblikk: Søk etter en hendelse, for eksempel en konsert eller en tur du har vært på. Bilder bruker tidspunktet og stedet for bildene sammen med hendelsesoppføringer på nettet for å finne samsvarende bilder.

• Personer: Finn bilder av en spesifikk person eller gruppe mennesker i biblioteket. Se hvordan du finner og identifiserer bilder av personer.

• Steder: Se alle bildene og videoene dine på et kart på fanen Steder. Eller skriv inn et stedsnavn i søkefeltet for å se bilder og videoer fra det stedet.

• Kategorier: Bilder gjenkjenner scener, gjenstander og typer steder. Søk for eksempel etter «innsjø», og velg et resultat for å se bilder som samsvarer.

Du kan også søke etter tittel, bildetekst og nøkkelord. Se hvordan du legger til titler, bildetekst og annet for bildene dine.

Når du søker i bildene dine, utføres gjenkjenning av ansikter, steder og gjenstander direkte på enheten din. Finn ut mer om bilder og personvern.