Bruk rutere sikret med HomeKit

Legg til ekstra beskyttelse for HomeKit-tilbehøret ved å kontrollere hvilke tjenester og enheter de kan kommunisere med på Wi-Fi-nettverket ditt og over internett.

Dette trenger du

Konfigurer den sikre ruteren din

1. Finn ruterens iOS- eller iPadOS-app i App Store, og bruk appen til å konfigurere ruteren. Vent på at appen ber deg legge til ruteren i Hjem-appen, og trykk deretter på Godta. Hvis appen ikke ber deg legge til ruteren i Hjem-appen, følger du instruksjonene fra ruterens produsent.

2. Fortsett konfigureringen i Hjem-appen ved å følge instruksjonene på skjermen. Når du er ferdig, får du se et varsel som sier at konfigurasjonen var vellykket.

3. Etter konfigurasjonen legger du til HomeKit-tilbehøret i Hjem-appen. Hvis du allerede har lagt til HomeKit-tilbehør i Hjem-appen, vil de fortsette å fungere og dra nytte av de fleste HomeKit-nettverkssikkerhetsfunksjonene. Hvis du ha enda mer sikkerhet, kan du fjerne og tilbakestille Wi-Fi-tilbehøret, og deretter legge det til i Hjem-appen igjen. På denne måten opprettes det en unik tilgangsnøkkel som bare er kjent for ruteren og hvert enkelt tilbehør.

Tilpass sikkerheten

Du kan kontrollere hvor mye beskyttelse ruteren gir HomeKit-tilbehøret ditt. Slik endrer du sikkerhetsinnstillingene i Hjem-appen:

1. Trykk eller klikk på Mer-knappenNo alt supplied for Image og velg Hjeminnstillinger.

2. Hvis du har flere hjem, velger du hjemmet der ruteren er plassert.

3. Rull ned og trykk på Wi-Fi-nettverk og rutere. Deretter trykker du på tilbehøret du vil endre tilkoblingssikkerhetsnivået for.

• Begrens til Hjem: Mest sikker. Tilbehøret ditt kan kun samhandle med HomeKit via Apple-enheter. Tilbehøret kobles ikke til internett eller lokale enheter, så alle tredjepartstjenester, som fastvareoppdateringer, kan bli blokkert.

• Automatisk: Standard sikkerhet. Tilbehøret ditt kan kommunisere med HomeKit og tilkoblinger anbefalt av produsenten.

• Ingen begrensning: Minst sikker. Denne innstillingen omgår den sikre ruteren og lar tilbehøret samhandle med alle enheter i nettverket ditt og internettbaserte tjenester.

ios-16-iphone-13-pro-home-settings-wifi-network-routers