Slik slår du av iCloud-bilder

iCloud-bilder holder bildene og videoene dine trygt lagret i iCloud og oppdatert på alle enhetene dine. Hvis du slår av iCloud-bilder for en eller flere enheter, synkroniseres ikke lenger endringer som nye bilder eller slettinger mellom disse enhetene og de andre enhetene.

Slå av iCloud-bilder på én enhet

Hvis du slår av iCloud-bilder på én enhet, kan du enten beholde en kopi av bildene dine på den enheten, eller fjerne bildene uten å lagre en kopi. Endringer som for eksempel opplastinger av nye bilder, redigeringer og slettinger synkroniseres ikke lenger mellom denne enheten og andre enheter som bruker iCloud-bilder.

På iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

  1. Last ned originale bilder og videoer. Sørg for at du har nok lagringsplass på enheten.

  2. Gå til Innstillinger, og trykk på navnet ditt.

  3. Trykk på iCloud. Under Arkivert i iCloud trykker du på Bilder.

  4. For å slå av iCloud Bilder fjerner du markeringen for «Synkroniser denne [enheten]».

  5. For å laste ned en kopi av bildene og videoene som er lagret i iCloud, til enheten, velger du Last ned bilder og videoer. Hvis du vil fjerne bildene uten å lagre en kopi på enheten, velger du Fjern fra iPhone.

Hvis du velger ikke å laste ned en kopi av bildene og videoene, har de optimaliserte bildene ikke den opprinnelige oppløsningen.

På Mac

  1. Last ned originale bilder og videoer. Sørg for at du har nok lagringsplass på Macen.

  2. Fra Apple-menyen  velger du Systeminnstillinger, og klikk deretter på navnet ditt.

  3. Klikk på iCloud. Klikk på Bilder under Lagret i iCloud.

  4. For å slå av iCloud Bilder slår du av «Synkroniser denne Macen».

  5. For å laste ned en kopi av bildene og videoene som er lagret i iCloud, til Macen, velger du Last ned. Hvis du vil fjerne bildene uten å lagre en kopi på Macen, velger du Slett fra Mac eller Fjern fra Mac.

På Windows-maskinen

  1. Åpne iCloud for Windows. Sørg for at du er logget på Apple-kontoen din.

  2. Klikk på Valg ved siden av Bilder.

  3. Fjern markeringen av iCloud-bilder.

  4. Klikk på Ferdig og deretter på Bruk.

På Apple TV 4K eller Apple TV HD

  1. Gå til Innstillinger.

  2. Velg Brukere og kontoer, og velg deretter kontoen din.

  3. I iCloud-delen velger du Bilder og slår av iCloud Bilder.

Slå av iCloud-bilder i iCloud og på alle enhetene dine

Hvis du slår av iCloud-bilder for kontoen din, slettes bildene fra iCloud 30 dager etter at du slutter å bruke tjenesten. Nye endringer som for eksempel opplastinger av nye bilder, redigeringer og slettinger synkroniseres ikke lenger mellom enhetene.

På iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

  1. Last ned originale bilder og videoer. Sørg for at du har nok lagringsplass på enheten.

  2. Hvis du eier et delt bildebibliotek, sletter du det delte bildebiblioteket.

  3. Gå til Innstillinger, og trykk på navnet ditt.

  4. Trykk på iCloud og deretter på Lagring. I iOS 17 eller eldre trykker du på Administrer kontolagring.

  5. Trykk på iCloud Bilder.

  6. Trykk på Slå av og slett bilder. I iOS 17 eller eldre trykker du på Slå av og slett fra iCloud.

Bilder og videoer som er lagret i iCloud, slettes 30 dager etter at du slutter å bruke tjenesten. Hvis du ombestemmer deg før det, kan du velge Angre Slett.

På Mac

  1. Last ned originale bilder og videoer. Sørg for at du har nok lagringsplass på Macen.

  2. Hvis du eier et delt bildebibliotek, sletter du det delte bildebiblioteket.

  3. På Apple-menyen  velger du Systeminnstillinger.

  4. Klikk på navnet ditt.

  5. Klikk på iCloud og deretter Administrer.

  6. Velg iCloud-bilder, og klikk Slå av og slett bilder. I macOS Tahoe klikker du på Slå av og slett fra iCloud. I macOS Sonoma eller eldre velger du Bilder, og deretter klikker du på Slå av og slett.

Bilder og videoer som er lagret i iCloud, slettes 30 dager etter at du slutter å bruke tjenesten. Hvis du ombestemmer deg før det, kan du velge Gjenopprett iCloud-bilder.

Publiseringsdato: