Slik slår du av iCloud-bilder

Hvis du ikke lenger vil lagre bilder og videoer i iCloud for å synkronisere dem på tvers av enhetene dine, kan du slå av iCloud-bilder for én av eller alle enhetene. Hvis du vil beholde bildene, må du laste dem ned til enheten eller arkivere en kopi først.

Før du slår av iCloud-bilder

Før du slår av iCloud-bilder, må du sjekke at alle originalbildene og -videoene er på enheten. Slik laster du ned originalbildene og -videoene:

• På iPhone eller iPad: Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder og velg Last ned og behold originaler. Hold enheten koblet til strøm og koblet til internett.

• På Mac: Åpne Bilder og velg Bilder > Innstillinger (eller Bilder > Valg), klikk på iCloud og velg deretter Last ned originaler til denne Macen. Hold Macen koblet til strøm og koblet til internett.

• På PC: Finn ut hvordan du laster ned bilder og videoer fra iCloud-bilder.

Du kan også velge bildene og videoene du vil laste ned fra iCloud.com. Når du har lastet ned originalene, kan du slå av iCloud-bilder. Deretter kommer ikke nye endringer som opplasting av nye bilder, redigeringer eller slettinger til å synkroniseres på tvers av enhetene lenger.

Slå av iCloud-bilder på én enhet

Før du slår av iCloud-bilder, bør du lagre en kopi av bildene og videoene.

På iPhone eller iPad

1. Gå til Innstillinger, og trykk på navnet ditt.

2. Trykk på iCloud > Bilder.

3. Fjern markeringen av «Synkroniser denne [enheten]» for å slå av iCloud-bilder.

På Mac

1. Åpne Bilder-appen, og velg deretter Bilder > Innstillinger eller Bilder > Valg.

2. Klikk på iCloud, og fjern deretter markeringen av iCloud-bilder.

På PC

1. Åpne iCloud for Windows. Sørg for at du har logget deg på med Apple-ID-en din.

2. Klikk på Valg ved siden av Bilder.

3. Fjern markeringen av iCloud-bilder.

4. Klikk på Ferdig og deretter på Bruk.

På Apple TV 4K eller Apple TV HD

1. Gå til Innstillinger > Kontoer > iCloud.

2. Under Bilder trykker du på Velg for å slå av iCloud-bilder.

Slå av iCloud-bilder i iCloud og på alle enhetene

Før du slår av iCloud-bilder, bør du lagre en kopi av bildene og videoene. Bilder og videoer som er lagret i iCloud blir slettet 30 dager etter at du slutter å bruke tjenesten.

På iPhone eller iPad med iOS 16 eller nyere

1. Gå til Innstillinger, og trykk på navnet ditt.

2. Trykk på iCloud og deretter på Administrer kontolagring.

3. Trykk på Bilder, og trykk deretter på Slå av og slett fra iCloud.

Hvis du ombestemmer deg, følger du denne fremgangsmåten på enheten og velger deretter Angre Slett.

På iPhone eller iPad med iOS 15 eller eldre

1. Gå til Innstillinger, og trykk på navnet ditt.

2. Trykk på iCloud og deretter på Administrer lagring.

3. Trykk på Bilder og deretter på Deaktiver og slett.

Hvis du ombestemmer deg, følger du denne fremgangsmåten på enheten og velger deretter Angre Slett.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger eller Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på Apple-ID.

2. Velg iCloud, og klikk deretter på Administrer.

3. Velg Bilder, og klikk deretter Slå av og slett.

Hvis du ombestemmer deg, følger du denne fremgangsmåten på Macen og velger deretter Angre Slett.