Hjelp barnet ditt med å sette opp en Mac

Konfigurer en Mac slik at barnet ditt kan bruke den på en sikker måte med sin egen brukerkonto og Apple-ID, men med bruksgrensene du angir.

Sett opp en standard macOS-brukerkonto

For å forhindre at barnet ditt gjør uønskede endringer, må du konfigurere en standard brukerkonto for barnet. Et barn med en administratorkonto kan gjøre endringer som påvirker alle kontoer på Macen.

macOS Ventura eller nyere

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Brukere og grupper i sidepanelet.

3. Klikk på Legg til konto til høyre.

4. Skriv inn administratorpassordet ditt når du blir bedt om det.

5. Velg Standard på lokalmenyen Ny konto.

6. Fyll ut feltene for navn og passord, og klikk på Opprett bruker.

7. Når du er ferdig, starter du Macen på nytt eller velger Apple-menyen  > Logg av.

8. I påloggingsvinduet velger du den nye kontoen du har opprettet. Deretter logger du på med navnet og passordet for kontoen.

9. En oppsettassistent veileder deg gjennom de gjenværende trinnene for å sette opp kontoen. Når du blir bedt om å logge på med Apple-ID-en din, skriver du inn barnets Apple-ID, ikke din egen.

Hvis både du og barnet ditt skal bruke den samme Macen, må du huske å logge av kontoen din når du er ferdig. Macen din har flere løsninger for å bytte raskt mellom brukere.

Eldre versjoner av macOS

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Brukere og grupper.

2. Klikk på låsenBildet har ingen alternativ tekst, og skriv deretter inn administratorpassordet.

3. Klikk på Legg til-knappenBildet har ingen alternativ tekst under listen over brukere.

4. Velg Standard på lokalmenyen Ny konto.

5. Fyll ut feltene for navn og passord, og klikk på Opprett bruker.

6. Når du er ferdig, starter du Macen på nytt eller velger Apple-menyen  > Logg av.

7. I påloggingsvinduet velger du den nye kontoen du har opprettet. Deretter logger du på med navnet og passordet for kontoen.

8. En oppsettassistent veileder deg gjennom de gjenværende trinnene for å sette opp kontoen. Når du blir bedt om å logge på med Apple-ID-en din, skriver du inn barnets Apple-ID, ikke din egen.

Hvis både du og barnet ditt skal bruke den samme Macen, må du huske å logge av kontoen din når du er ferdig. Macen din har flere løsninger for å bytte raskt mellom brukere.

Angi bruksgrenser

Med Skjermtid kan du overvåke bruk, planlegge skjermfri tid og angi bruksgrenser.

Konfigurer Skjermtid

Konfigurer Apple-ID og familiedeling

Alle bør bruke sin egen Apple-ID, inkludert barnet ditt. Og med Familiedeling kan familien din dele abonnementer som Apple Music, iCloud-lagringsplass med mer uten å dele personlig informasjon som e-poster, tekstmeldinger og passord med hverandre. Familiemedlemmer kan også dele kjøp fra App Store, iTunes Store, Apple TV-appen og Apple Books.

Finn ut mer om Familiedeling og Apple-ID-er for barn

Slå på Hvor er?

Hvor er?-appen hjelper deg med å finne og beskytte enheten til barnet ditt hvis den blir mistet eller stjålet. Alle medlemmene i Familiedeling-gruppen din kan hjelpe andre medlemmer med å finne enheter.

Slå på Hvor er?

Slå på Spør om kjøp

Hvis du vil at barnet ditt skal være nødt til å be om tillatelse til å kjøpe ting, laste ned gratisapper eller registrere seg for abonnementer, kan du konfigurere Spør om kjøp. Funksjonen slås automatisk på for barn under 13 år.

Slå på Spør om kjøp