Bytt ut Apple I/O-kortet i Mac Pro (2019 eller nyere)

Finn ut hvordan du tar ut og setter inn Apple I/O-kortet i Mac Pro-maskinen.

Sjekk hvilke verktøy som trengs

• Stjerneskrutrekker (Phillips #1)

Hvis du ønsker å bestille et nytt Apple I/O-kort, kan du kontakte Apple.

Ta av kabinettet eller toppdekselet

Følg trinnene for å fjerne kabinettet eller toppdekselet på Mac Pro.

Mac Pro (2019 eller nyere)

1. Slå av Mac Pro.

2. Vent ca. 5–10 minutter, slik at maskinen får kjølt seg ned.

3. Koble alle kabler fra Mac Pro, unntatt strømledningen.

4. Berør metallkabinettet på utsiden av Mac Pro for å utlade eventuell statisk elektrisitet, og koble deretter fra strømledningen.

• Du må alltid utlade statisk elektrisitet før du berører deler eller monterer komponenter i Mac Pro. For å unngå at statisk elektrisitet bygger seg opp, må du ikke bevege deg rundt i rommet før du er ferdig med å installere Apple I/O-kortet og skyver kabinettet tilbake på datamaskinen.

5. Løft låsen øverst, og vri mot venstre til kabinettet løsner.

No alt supplied for Image
  6. Løft kabinettet rett opp og bort fra datamaskinen. Sett det forsiktig til side.

• Du kan ikke slå på Mac Pro når kabinettet er fjernet.

No alt supplied for Image

Mac Pro (rack, 2019 eller nyere)

1. Slå av Mac Pro.

2. Vent ca. 5–10 minutter, slik at maskinen får kjølt seg ned.

3. Koble alle kabler fra Mac Pro, unntatt strømledningen.

4. Berør metallkabinettet på utsiden av Mac Pro for å utlade eventuell statisk elektrisitet, og koble deretter fra strømledningen.

• Du må alltid utlade statisk elektrisitet før du berører deler eller monterer komponenter i Mac Pro. For å unngå å generere statisk elektrisitet, må du ikke bevege deg rundt i rommet før du er ferdig med å installere Apple I/O-kortet og har skjøvet toppdekselet tilbake på datamaskinen.

5. Skyv toppdekselets frigjøringslåser til ulåst stilling, løft toppdekselet, og trekk det bort fra frontplaten. Sett det deretter til side.

No alt supplied for Image

Fjerne og installere Apple I/O-kortet

1. Skru opp de to stjerneskruene (Phillips #1) på låseplaten som dekker sporene 5–8, og fjern deretter platen.

• Skruene vil holde seg festet til låseplaten.

No alt supplied for Image
  2. Skyv PCI-låsemekanismen til den ulåste posisjonen.

No alt supplied for Image
  3. Hold på kantene på Apple I/O-kortet og trekk det rett ut av sporet, avhengig av datamaskinen:

• Mac Pro (2023): Spor 7

• Mac Pro (2019): Spor 8

Ta ut Apple I/O-kortet fra spor 7 på Mac Pro (2023)
  4. Sett inn det nye Apple I/O-kortet og trykk fast og jevnt til kortet sitter helt på plass. Bruk samme spor som før, avhengig av datamaskinen.

• Mac Pro (2023): Spor 7

• Mac Pro (2019): Spor 8.

Sett inn Apple I/O-kortet i spor 7 på Mac Pro (2023)
  5. Skyv PCI-låsemekanismen til den låste posisjonen.

No alt supplied for Image
  6. Plasser låseplaten som dekker sporene 5–8 tilbake, og stram til de to stjerneskruene (Phillips #1).

No alt supplied for Image

Sett kabinettet eller toppdekselet på igjen

Følg fremgangsmåten for å sette på igjen kabinettet på Mac¬Pro (2019) eller toppdekselet på Mac¬Pro (rack, 2019).

Mac Pro (2019 eller nyere)

1. Senk forsiktig kabinettet over Mac Pro-maskinen, samtidig som du passer på at du ikke kommer borti noen av kretskortene.

No alt supplied for Image
  2. Når kabinettet sitter ordentlig på plass, vrir du låsen øverst mot høyre og vipper den ned for å låse den.

No alt supplied for Image
  3. Koble til strømkabelen, skjermen og eventuelle andre eksterne enheter.

Mac Pro (rack, 2019 eller nyere)

1. Juster kanten av toppdekselet med sporet i frontplaten, og trykk deretter ned i nærheten av frigjøringslåsene. Du vil høre et klikk når toppdekselet låser seg på plass.

No alt supplied for Image
  2. Koble til strømkabelen, skjermen og eventuelle andre eksterne enheter.

Finn ut mer

Hvis du mottok en reservedel fra Apple, følger du fremgangsmåten for Mac Pro (2023) eller Mac Pro (2019) for å sende den originale delen tilbake til Apple.