Bytt ut Apple Thunderbolt I/O-kortet i Mac Pro (2023)

Finn ut hvordan du tar ut og setter inn igjen Thunderbolt I/O-kortet i Mac Pro.

Sjekk hvilke verktøy som trengs

• Stjerneskrutrekker (Phillips #1)

Hvis du må bestille et nytt Thunderbolt I/O-kort, kontakter du Apple.

Ta av kabinettet eller toppdekselet

Følg fremgangsmåten for å ta av kabinettet på Mac Pro (2023) eller toppdekselet på Mac Pro (rack, 2023).

Mac Pro (2023)

1. Slå av Mac Pro.

2. Vent ca. 5–10 minutter, slik at maskinen får kjølt seg ned.

3. Koble alle kabler fra Mac Pro, unntatt strømledningen.

4. Berør metallkabinettet på utsiden av Mac Pro for å utlade eventuell statisk elektrisitet, og koble deretter fra strømledningen.

• Du må alltid utlade statisk elektrisitet før du berører deler eller monterer komponenter i Mac Pro. For å unngå å bygge opp statisk elektrisitet må du ikke bevege deg rundt i rommet før du er ferdig med å montere Apple Thunderbolt I/O-kortet og har skjøvet kabinettet på plass på datamaskinen igjen.

5. Løft låsen øverst, og vri mot venstre til kabinettet løsner.

No alt supplied for Image
  6. Løft kabinettet rett opp og bort fra datamaskinen. Sett det forsiktig til side.

• Du kan ikke slå på Mac Pro når kabinettet er fjernet.

No alt supplied for Image

Mac Pro (rack, 2023)

1. Slå av Mac Pro.

2. Vent ca. 5–10 minutter, slik at maskinen får kjølt seg ned.

3. Koble alle kabler fra Mac Pro, unntatt strømledningen.

4. Berør metallkabinettet på utsiden av Mac Pro for å utlade eventuell statisk elektrisitet, og koble deretter fra strømledningen.

• Du må alltid utlade statisk elektrisitet før du berører deler eller monterer komponenter i Mac Pro. For å unngå å bygge opp statisk elektrisitet må du ikke bevege deg rundt i rommet før du er ferdig med å montere Apple Thunderbolt I/O-kortet og har skjøvet toppdekselet på plass på datamaskinen igjen.

5. Skyv toppdekselets frigjøringslåser til ulåst stilling, løft toppdekselet, og trekk det bort fra frontplaten. Sett det deretter til side.

No alt supplied for Image

Ta ut og monter Thunderbolt I/O-kortet

1. Skru opp de to stjerneskruene (Phillips #1) på låseplaten som dekker spor 5–7. Deretter fjerner du platen.

• Skruene vil holde seg festet til låseplaten.

No alt supplied for Image
  2. Skyv PCI-låsemekanismen til den ulåste posisjonen.

No alt supplied for Image
  3. Hold i kantene på Thunderbolt I/O-kortet, og trekk det rett ut av sporet.

No alt supplied for Image
  4. Sett det nye Thunderbolt I/O-kortet inn i sporet. Skyv hardt og jevnt frem til kortet sitter helt på plass.

No alt supplied for Image
  5. Skyv PCI-låsemekanismen til den låste posisjonen.

No alt supplied for Image
  6. Plasser låseplaten over spor 5–7 igjen, og stram til de to stjerneskruene (Phillips #1).

No alt supplied for Image

Sett kabinettet eller toppdekselet på igjen

Følg fremgangsmåten for å sette på igjen kabinettet på Mac Pro (2023) eller toppdekselet på Mac Pro (rack, 2023).

Mac Pro (2023)

1. Senk forsiktig kabinettet over Mac Pro-maskinen, samtidig som du passer på at du ikke kommer borti noen av kretskortene.

No alt supplied for Image
  2. Når kabinettet sitter ordentlig på plass, vrir du låsen øverst mot høyre og vipper den ned for å låse den.

No alt supplied for Image
  3. Koble til strømkabelen, skjermen og eventuelle andre eksterne enheter.

Mac Pro (rack, 2023)

1. Juster kanten av toppdekselet med sporet i frontplaten, og trykk deretter ned i nærheten av frigjøringslåsene. Du vil høre et klikk når toppdekselet låser seg på plass.

No alt supplied for Image
  2. Koble til strømkabelen, skjermen og eventuelle andre eksterne enheter.

Finn ut mer

Hvis du har mottatt en erstatningsdel fra Apple, følger du trinnene for å sende originaldelen tilbake til Apple.