Om iOS 16-oppdateringer

Låst skjerm i iOS 16 har fått ny design med nye tilpassingsmåter og widgeter for rask tilgang på informasjon. Koble låst skjerm til et fokus og bruk fokusfiltre for å skjule distraherende appinnhold. Store oppdateringer i Meldinger gir deg mulighet til å redigere eller trekke tilbake meldinger du nettopp har sendt. Visuelt søk lar deg løfte motivet i et bilde ut fra bakgrunnen og kopiere og lime det inn i apper som Mail eller Meldinger. iOS 16 inkluderer også oppdateringer i Mail, Kart, Lommebok, Helse og mer.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

Hvis du vil ha oppdateringen eller du har problemer med å oppdatere, kan du finne ut mer.

iOS 16.7.8

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.7.7

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.7.6

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.7.5

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.7.4

Denne oppdateringen retter en feil som kunne føre til at inkluderte Apple-apper ikke kunne installeres på nytt etter sletting.

iOS 16.7.3

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.7.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.7.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.7

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.6.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.6

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.5.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere. Den retter også en feil som hindrer lading med Lightning-til-USB 3-adapter for kamera.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.5

Denne oppdateringen inneholder forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPhone.

Denne oppdateringen inneholder følgende forbedringer og feilrettinger:

• En ny bakgrunn kalt «Pride-feiring» for Låst skjerm, for å gjøre ære på LHBT+-samfunnet og -kulturen.

• Det rettes en feil der Spotlight kunne slutte å reagere.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Podkaster i CarPlay ikke lastet inn innhold.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Skjermtid-innstillinger ble nullstilt eller ikke ble synkronisert til alle enheter.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.4.1

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPhone, inkludert følgende:

• Emoji for hender som skyver, viser ikke ulike hudfarger.

• Siri svarer i enkelte tilfeller ikke.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer her:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.4

Oppdateringen introduserer 21 nye emojier, i tillegg til å inneholde andre forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPhone.

Denne oppdateringen inneholder følgende forbedringer og feilrettinger:

• 21 nye emojier, blant annet dyr, håndbevegelser og objekter, er nå tilgjengelige i emoji-tastaturet.

• Varslinger for nettapper er lagt til på Hjem-skjermen.

• Stemmeisolering for mobilsamtaler prioriterer stemmen din og fjerner lyd som kommer fra omgivelsene dine.

• Duplikatalbumet i Bilder støtter nå også registrering av dupliserte bilder og videoer i Felles bildebibliotek i iCloud.

• Bruk av VoiceOver støttes nå i værkart i Været-appen.

• En ny tilgjengelighetsinnstilling gjør det mulig å tone ned en video når blinkende lys eller strobelys registreres.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Spør om kjøp-forespørsler fra barn ikke kom opp på foreldrenes enheter.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Matter-kompatible termostater sluttet å reagere mens de var sammenkoblet med Hjem-appen.

• Registrering av ulykke er optimalisert på iPhone 14 og iPhone 14 Pro.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.3.1

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPhone.

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPhone, inkludert følgende:

• iCloud-innstillingene reagerer kanskje ikke eller vises feil hvis apper bruker iCloud

• kommandoer til Hvor er? via Siri virker kanskje ikke

• optimalisert registrering av ulykke på iPhone 14 og iPhone 14 Pro

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.3

I tillegg til å inneholde en ny Samhold-bakgrunn som en markering av svart historie og kultur i anledning Black History Month, introduserer denne sikkerhetsoppdateringen også sikkerhetsnøkler for Apple‑ID og andre forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPhone.

Denne oppdateringen inneholder følgende forbedringer og feilrettinger:

• Ny Samhold-bakgrunn som en feiring av svart historie og kultur i anledning Black History Month.

• Med sikkerhetsnøkler for Apple‑ID får brukere mulighet til å styrke sikkerheten på kontoen ved å kreve at en fysisk sikkerhetsnøkkel brukes som en del av tofaktor­autentiserings­prosessen ved pålogging på nye enheter.

• Støtte for HomePod (andre generasjon).

• Nødanrop (SOS) krever nå at du holder inne sideknappen sammen med en av volumknappene og deretter slipper opp for å hindre utilsiktede nødanrop.

• Det rettes en feil hvor enkelte tegnestrøk med Apple Pencil eller fingeren ikke ble registrert på delte tavler.

• Det rettes en feil der bakgrunnen kunne bli vist som svart på låst skjerm.

• Det rettes en feil der horisontale linjer kunne bli vist under vekking av iPhone 14 Pro Max.

• Det rettes en feil der Hjem-widgeten på låst skjerm viste feil status for Hjem-appen.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Siri svarte feil på musikkforespørsler.

• Det rettes feil som kunne føre til at Siri-forespørsler i CarPlay ble misforstått.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.2

Denne oppdateringen introduserer Freeform, en app som er perfekt for å utveksle og uttrykke ideer. Denne versjonen legger også til funksjonen Apple Music Sing, forbedringer på låst skjerm og andre funksjoner og feilrettinger for iPhone.

Freeform

• Freeform er en ny app for kreativt samarbeid med venner eller kolleger på Mac, iPad og iPhone.

• Du kan legge til filer, bilder, huskelapper og annet i det fleksible arbeidsområdet.

• Tegn med tegneverktøy hvor som helst i arbeidsområdet med fingeren.

Apple Music Sing

• Den nye funksjonen gjør det mulig å synge med til millioner av låter i Apple Music.

• Volumet på vokalsporet kan justeres opp eller ned, slik at du kan synge duett med originalartisten, synge solo eller gjøre litt av begge deler.

• Sangtekster med forbedret synkronisering uthever sangstrofene stavelse for stavelse og gjør det enda enklere å synge med til musikken.

Låst skjerm

• En ny innstilling gjør det mulig å skjule bakgrunnen eller varslinger når Skjerm alltid på er aktivert på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max.

• Søvn-widgeten viser deg de nyeste søvndataene.

• Medisiner-widgeten viser deg påminnelser og gir rask tilgang til tidsplanen.

Game Center

• SharePlay støttes nå for flerspillerspill i Game Center, slik at du kan spille med de du snakker med i FaceTime.

• Aktivitet-widgeten viser hva vennene dine spiller og oppnår i spill, rett på Hjem-skjermen.

Hjem

• Smarthjem-tilbehøret ditt og Apple-enhetene dine kan nå kommunisere med forbedret ytelse og effektivitet.

Denne oppdateringen inneholder også følgende forbedringer og feilrettinger:

• Forbedret søk i Meldinger gjør det mulig å finne tilsendte bilder basert på innholdet, for eksempel en hund, bil, person eller tekst.

• Brukere av Privat trafikk med iCloud kan midlertidig deaktivere tjenesten for et bestemt nettsted i Safari med innstillingen Last inn på nytt og vis IP-adressen.

• Deltakermarkører i Notater gjør det mulig å se mens andre oppdaterer et delt notat.

• AirDrop tilbakestilles nå automatisk til Kun kontakter etter 10 minutter for å forhindre uønskede forespørsler om å motta innhold.

• Optimalisert registrering av ulykke på iPhone 14 og iPhone 14 Pro.

• Retter en feil som førte til at enkelte notater som hadde blitt endret, ikke ble synkronisert med iCloud.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer her:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.1.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og følgende forbedringer for iPhone:

• forbedret kompatibilitet med mobiloperatører

• optimalisert Registrering av ulykke på iPhone 14 og iPhone 14 Pro

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.1.1

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.1

Denne oppdateringen introduserer Felles bildebibliotek i iCloud, slik at du enkelt kan holde familiebilder oppdatert. Denne versjonen legger også til støtte for tredjepartsapper i Oppdateringer i sanntid og andre funksjoner og feilrettinger for iPhone.

Felles bildebibliotek i iCloud

• Et separat bibliotek for enkel deling av bilder og videoer med opptil fem andre personer.

• Konfigureringsregler gjør at du enkelt kan bidra med gamle bilder basert på en startdato eller personer som er med på bildene, når du konfigurerer eller blir med i et bibliotek.

• Bibliotekfiltre gjør at du kjapt kan bytte mellom å vise fellesbiblioteket, det personlige biblioteket ditt eller begge bibliotekene samtidig.

• Delte redigeringer og tillatelser gjør det mulig for alle å legge til, redigere og slette bilder samt merke dem som favoritter og legge til bildetekster.

• Delingsbryteren i Kamera lar deg velge om du vil legge bilder i fellesbiblioteket etter hvert som de tas, eller om du vil aktivere en innstilling for å automatisk dele bilder når andre medlemmer av biblioteket registreres i nærheten ved hjelp av Bluetooth.

Oppdateringer i sanntid

• Oppdateringer i sanntid fra tredjepartsapper er tilgjengelig i Dynamic Island og på låst skjerm på iPhone 14 Pro-modeller.

Lommebok

• Nøkkeldeling lar deg dele bilnøkler, nøkler til hotellrom og andre nøkler på en trygg måte i Lommebok via meldingsapper som Meldinger eller WhatsApp.

Hjem

• Støtten for den nye kommunikasjonsstandarden Matter gjør det mulig for et bredt utvalg av smarttilbehør i hjemmet å kommunisere på tvers av økosystemer.

Bøker

• Leserkontroller skjules automatisk når du begynner å lese.

Oppdateringen inneholder også feilrettinger for iPhone:

• Det kunne hende at slettede samtaler ble vist i samtalelisten i Meldinger.

• Dynamic Island-innhold var ikke tilgjengelig ved bruk av Rask tilgang.

• Det kunne hende at CarPlay ikke kunne koble til når en VPN-app var i bruk.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.0.3

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger og viktige sikkerhetsoppdateringer for iPhone, inkludert følgende:

• varslinger om innkommende samtaler og appvarslinger kan være forsinket eller ikke vises i det hele tatt på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max

• det kan hende at mikrofonvolumet senkes under telefonsamtaler via CarPlay på iPhone 14

• det kan hende at kamera-appen er treg under oppstart eller ved bytte av kameramodus på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max

• Mail-appen krasjer ved oppstart etter mottak av e-post i feil format

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.0.2

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger og viktige sikkerhetsoppdateringer for iPhone, inkludert følgende:

• Kameraet kan vibrere og forårsake uklare bilder ved fotografering med tredjepartsapper på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max.

• Skjermen kan se helt svart ut under konfigurering av enheten.

• Koper og lim inn mellom apper kan medføre at enheten ber om tillatelse oftere enn ventet.

• VoiceOver er kanskje ikke tilgjengelig etter omstart.

• Retter en feil der enkelte modeller av iPhone X, iPhone XR og iPhone 11 ikke registrerte skjermberøringer etter service.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 16.0.1

Denne oppdateringen anbefales for alle brukere av iPhone 14 og iPhone 14 Pro og inneholder viktige feilrettinger, inkludert følgende:

• Aktivering av iMessage og FaceTime blir kanskje ikke fullført

• Bilder ser kanskje uklare ut når zoomet inn i liggende retning på iPhone 14 Pro Max.

• Autentisering av engangspålogging med bedriftsinterne apper fungerer kanskje ikke.

iOS 16

Låst skjerm

• Låst skjerm er oppdatert med helt nye funksjoner, som visning av favorittbilder, tilpassede fontstiler, widgets og mer.

• Det er mulig å opprette flere ulike utgaver av Låst skjerm og bytte enkelt mellom dem.

• I Låst skjerm-galleriet finner du personlig tilpassede forslag og Apples utvalgte Låst skjerm-samling.

• Font- og fargevalg for tilpassing av hvordan dato og klokkeslett vises på Låst skjerm.

• Widgeter på Låst skjerm gir øyeblikkelig tilgang til informasjon som værmelding, batterinivåer, kommende kalenderhendelser og mer.

• En ny effekt plasser motivet i bildet foran klokkevisningen (iPhone XS og nyere).

• Bildestiler justerer fargefilter, tone og fontstil på bilder på Låst skjerm slik at de komplementerer hverandre.

• Varslinger vises nederst på Låst skjerm og kan ha utvidet listevisning, stablet visning eller nummerert visning.

Fokus

• Kobling mellom Fokus og Låst skjerm gjør at du kan aktivere et fokus ved å bytte til tilsvarende Låst skjerm.

• Fokusfiltre skjuler forstyrrende innhold i apper som Kalender, Mail, Meldinger, Safari og apper fra tredjeparter.

• Det er raskt og enkelt å konfigurere og komme i gang med Fokus, med personlig tilpasset låst skjerm og foreslått Hjem-skjerm med relevante apper og widgeter for det aktuelle fokuset.

Meldinger

• Rediger en melding i opptil 15 minutter etter at du sendte den. Mottakerne vil se en oversikt over endringene.

• Angre sending gjør det mulig å trekke tilbake en melding i opptil to minutter etter at du sendte den.

• Merk som ulest gjør det enkelt å komme tilbake til en samtale senere.

• Bruk SharePlay i Meldinger til å se film, lytte til musikk, spille spill og mer sammen med venner samtidig som dere utveksler meldinger.

• Samarbeid-funksjonen tilbyr en enkel måte å invitere andre til å samarbeide om en fil via Meldinger og få oppdateringer direkte i tråden når noen gjør endringer i et samarbeidsprosjekt.

Mail

• Forbedret søk leverer mer nøyaktige og fullstendige resultater og gir deg forslag så snart du begynner å skrive.

• Angre sending gjør det mulig å trekke tilbake meldinger i 10 sekunder etter at du trykket på Send.

• Bruk Planlagt sending for å sende en e‑post på en bestemt dag eller et bestemt klokkeslett.

• Påminn meg gir deg mulighet til å angi en dato og et klokkeslett da du vil bli minnet på en e‑post.

Safari og passnøkler

• Delte fanegrupper gjør det mulig å dele et sett med faner med andre og se øyeblikkelige oppdateringer av fanegruppen når dere samarbeider.

• Tilpass startsider i fanegrupper med ulike bakgrunner og favoritter for hver enkelt fanegruppe.

• Festede faner i fanegrupper gir deg muligheten til å feste ofte besøkte nettsteder i hver enkelt fanegruppe.

• Nettsideoversetting i Safari legger til støtte for nettsideoversettelser til og fra indonesisk, nederlandsk, polsk, tyrkisk, thai og vietnamesisk.

• Passnøkler tilbyr en enklere og tryggere påloggingsmetode som erstatter passord.

• Passnøkler synkroniseres via iCloud-nøkkelring slik at de er tilgjengelige på tvers av alle Apple-enhetene dine og samtidig gjennomgående kryptert.

Visuelt søk

• Løft motivet fra bakgrunnen isolerer motivet i et bilde slik at du kan kopiere og lime det inn i apper som Mail eller Meldinger (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

Siri

• Et enkelt oppsett av snarveier gjør det mulig å kjøre dem med Siri så snart du har lastet ned en app, uten å konfigurere det på forhånd (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller nyere).

• En ny innstilling gjør at du kan sende meldinger uten at Siri ber deg om å bekrefte først.

Kart

• Veibeskrivelser med flere stopp lar deg legge til opptil 15 stopp langs en kjørerute i Kart.

• Med Reisekort i Kart kan du sjekke saldoen din og fylle på reisekort du har lagt til i Lommebok – helt uten å forlate Kart-appen.

• Kollektivreiser i San Francisco Bay Area, London, New York og San Diego vises med priser.

Apple Pay og Lommebok

• Sporing av Apple Pay-bestillinger gjør at du kan motta detaljerte kvitteringer og sporingsinformasjon i Lommebok for kjøp utført med Apple Pay hos deltakende forhandlere.

Hjem

• En helt ny design av Hjem-appen gjør det enkelt å navigere, organisere, vise og styre alt smarthjem-tilbehøret ditt.

• Hjem-fanen har nå integrert alle tilbehør, rom og stemninger i én enkelt fane, så du ser hele boligen på én gang.

• Kategorier for lys, klima, sikkerhet, høyttalere og TV-er og vann gjør at du raskt kan få tilgang til alle relevante tilbehør organisert etter rom, og det vises mer detaljert statusinformasjon.

• En ny kameravisning setter fokus på opptil fire kameraer i Hjem-fanen, og du kan rulle for å se andre kameravisninger i hjemmet.

• Tilbehørsruter har fått et nytt utseende med lettere gjenkjennelige symboler i samme farge som tilhørende kategori, og en ny og mer nøyaktig styring av tilbehør.

Helse

• Medisinoversikten hjelper deg med å holde styr på medisiner, vitaminer og kosttilskudd du tar, ved å opprette en liste, tilpasse tidsplaner og påminnelser og vise en logg over medisinene du har tatt.

• Varslinger om syklusavvik varsler deg hvis de loggførte syklusene dine viser et mønster av sjeldne, uregelmessige eller langvarige menstruasjoner eller vedvarende mellomblødninger.

• Invitasjoner til Helse-deling gjør at personer som står deg nær, trygt og enkelt kan dele helsedata med deg.

• Påminnelser om Helse-deling gir deg oversikt og kontroll over hvilke helsedata du deler med personer som står deg nær.

Familiedeling

• Forbedret konfigurering av barnekontoer gjør det enklere å opprette kontoer for barn med riktige foreldrekontroller, inkludert mediebegrensninger som passer for aldersgruppen.

• Enhetskonfigurering for et barn gjør at du kan bruke Hurtigstart til å enkelt konfigurere en ny iOS- eller iPadOS-enhet for barnet, med alle valgte foreldrekontroller allerede lagt til.

• Skjermtid-forespørsler i Meldinger gjør det enda enklere å godkjenne eller avslå forespørsler fra barn.

• Familiesjekkliste gir deg tips og forslag som å oppdatere foreldre­kontroll­innstillingene for et barn, slå på stedsdeling eller minne deg på å dele abonnementet ditt på iCloud+ med alle.

Trygghetssjekk

• Trygghetssjekk er en ny del i Innstillinger som hjelper personer i voldelige familiesituasjoner med å raskt nullstille tilgangen de har gitt til andre.

• Nullstilling av nødhensyn lar deg raskt nullstille tilgangen du har gitt til alle apper og personer, inkludert deaktivering av deling via Hvor er?, nullstilling av personvern­rettigheter i apper og annet.

• Administrer deling og tilgang hjelper deg med å se gjennom og tilpasse hvilke apper og personer som har tilgang til informasjonen din.

Tilgjengelighet

• Registrering av dører i Lupe oppdager dører, leser skilt og symboler rundt døren og gir deg instruksjoner for hvordan du åpner døren (iPhone 12 Pro og iPhone 13 Pro).

• Deling av Apple Watch-skjerm gir deg full kontroll over Apple Watch fra iPhone og støtter bruk av Bryterkontroll, Talekontroll og andre tilgjengelighetsfunksjoner på iPhone for å få mest mulig nytte av Apple Watch.

• Vennekontroller gjør det mulig for brukere med nedsatt kognitiv funksjonsevne å få hjelp av en venn eller omsorgsperson til å spille videospill ved å slå sammen trykk fra flere spillkontroller til én.

• VoiceOver er nå tilgjengelig på over 20 nye språk, inkludert bengali (India), bulgarsk, katalansk, ukrainsk og vietnamesisk.

Denne versjonen inneholder også andre funksjoner og forbedringer:

• Mosjonsappen gir deg nå muligheten til å spore og nå treningsmålene dine selv om du ikke har en Apple Watch, ved hjelp av bevegelsessensorer i iPhone som anslår kaloriforbrenningen din og oppdaterer bevegelsesringen.

• AirPods Pro-støtte (andre generasjon)

• Personlig romtilpasset lyd bruker TrueDepth-kameraet på iPhone til å opprette en personlig profil for romtilpasset lyd som gir en mer nøyaktig og tredimensjonal lytteropplevelse med AirPods (tredje generasjon), AirPods Pro (første og andre generasjon) og AirPods Max.

• Handoff i FaceTime lar deg enkelt flytte FaceTime-samtaler fra iPhone til en iPad eller Mac, eller motsatt.

• Memoji-oppdateringer inkluderer flere klistremerkepositurer, hårfrisyrer, hodeplagg, neser og farger på leppene.

• Hurtignotat legger til støtte for å opprette et notat fra hvilken som helst app på iPhonen din, og legge til lenker for kontekst og for enkelt å finne igjen innhold.

• Registrering av duplikater i Bilder identifiserer duplikatbilder slik at du raskt kan rydde opp i biblioteket ditt.

• Uskarp forgrunn for portrettbilder i Kamera gjør objekter i forgrunnen uskarpe for å skape en mer realistisk dybdeskarphetseffekt (iPhone 13, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max).

• Festede lister i Påminnelser hjelper deg med å raskt navigere til favorittlistene dine.

• Søk på Hjem-skjermen gir deg tilgang til Spotlight direkte fra nedre kant av Hjem-skjermen, slik at du enkelt kan åpne apper, finne kontakter eller søke etter informasjon på nettet.

• Send meldinger automatisk i CarPlay lar deg hoppe over bekreftelsessteget når du sender meldinger.

• Kritisk sikkerhets­oppdatering leverer viktige sikkerhets­forbedringer til enhetene dine enda raskere, fordi de kan installeres automatisk mellom standard programvare­oppdateringer.

Denne versjonen inneholder enda flere funksjoner og forbedringer. Du finner mer informasjon på: https://www.apple.com/no/ios/ios-16

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle iPhone-modeller. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer påhttps://support.apple.com/no-no/HT201222