Få jevne farger og jevn lysstyrke på Apple-skjermer i mørke omgivelser

Når du bruker en IPS-skjerm til å se et mørkt bilde i mørke omgivelser, kan du legge merke til at noe av fargen eller lysstyrken ikke er regelmessig når lysstyrken på skjermen er høy.

IPS-teknologi (In-Plane Switching) brukes i dagens mest avanserte skjermer, inkludert skjermer i iMac, MacBook Pro med Retina-skjerm, iPad, iPhone og iPod touch, samt Apple Cinema og Thunderbolt-skjermer. IPS-teknologien forbedrer seeropplevelsen ved å tilby bedre synsvinkler med bedre fargekonsistens. Dette gir en seeropplevelse av høy kvalitet, og det gjør at IPS-skjermer er ideelle for å se innhold fra en vinkel, som for eksempel når flere personer ser på samme skjerm.

Når du bruker en IPS-skjerm til å se et mørkt bilde i mørke omgivelser, som for eksempel i et mørkt rom, kan du legge merke til at noe av fargen eller lysstyrken ikke er regelmessig når lysstyrken til skjermen er satt på en høy innstilling. Denne virkemåten er normal. For å minimere effekten kan du redusere lysstyrken til skjermen: