Juster lysstyrken og fargetemperaturen på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du justerer skjermens lysstyrke og fargetemperatur på iPhone, iPad eller iPod touch.

Juster lysstyrken i Kontrollsenter

Du kan raskt justere lysstyrken i Kontrollsenter på iPhone eller iPad:

1. På iPhone X eller nyere, eller på iPad med iOS 12 eller iPadOS, sveiper du ned fra øvre høyre hjørne av skjermen. På iPhone 8 eller tidligere, eller på iPod touch, sveiper du opp fra nedre kant av skjermen.
  2. Dra lysstyrkelinjen  opp eller ned for å justere lysstyrken.

Finn ut mer om skjermen på iPhone X og nyere.

Juster lysstyrke og fargetemperatur i Innstillinger

1. Gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke.
  2. Dra skyveknappen mot høyre eller venstre for å justere lysstyrken.

Herfra kan du slå på Mørk modus, som er laget for å gjøre det mer behagelig for øynene dine å se på skjermen. Mørk modus bruker et mørkt fargeoppsett som virker på hele systemet, også med appene som følger med enheten og med mange tredjepartsapper.

True Tone* er aktivert som standard og bruker avanserte sensorer til å justere fargen og intensiteten til skjermen, slik at den passer til lyset i omgivelsene, og bilder ser mer naturlige ut.

Hvis du slår av True Tone, holder skjermen fargen og intensiteten konstant, uavhengig av endringer i lyset i omgivelsene.

Du kan også slå på Night Shift, som justerer fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret, så det blir mer behagelig for øynene dine å se på skjermen. Hvis du vil justere fargetemperaturen slik at den er varmere eller kaldere, går du til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke > Night Shift og bruker glidebryteren for fargetemperatur.

Noen innstillinger for skjermtilgjengelighet, for eksempel Inverter farger, Gråtoner og Øk kontrast, vil kunne slå av True Tone.

Om lysstyrkenivåer

iOS-enheter bruker en sensor for lys i omgivelsene til å justere lysstyrkenivåene basert på lysforholdene rundt deg. Sensoren demper lysstyrken på steder hvor det er mørkt, og øker lysstyrken på steder hvor det er lyst. Autolysstyrke-funksjonen er slått på som standard.

Når autolysstyrke er på, vil du se at skyveknappen for lysstyrke på enheten flytter seg i takt med at lysforholdene endres.

Du kan slå autolysstyrke på eller av i Innstillinger > Tilgjengelighet > Skjerm og tekststørrelse. Hvis du vil tilbakestille innstillingene for autolysstyrke, slår du autolysstyrke av og deretter på igjen.

iPod touch støtter ikke funksjonen autolysstyrke.

Finn ut mer

* Du kan bruke True Tone med disse enhetene: iPhone 8 og nyere, 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon), 11-tommers iPad Pro, 12,9-tommers iPad Pro (2. generasjon), 10,5-tommers iPad Pro, 9,7-tommers iPad Pro, iPad Air (3. generasjon) og iPad mini (5. generasjon).