Juster lysstyrken på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du justerer lysstyrken på skjermen fra Kontrollsenter eller Innstillinger.

juster lysstyrken i Kontrollsenter

Juster lysstyrken i Kontrollsenter

Du kan raskt justere lysstyrken i Kontrollsenter:

1. På iPhone X og nyere, eller iPad sveiper du ned fra øverste høyre hjørne av skjermen. På iPhone 8 eller tidligere, eller iPod touch sveiper du opp fra nedre kant av skjermen.
  2. Dra lysstyrkelinjen opp eller ned for å justere lysstyrken.

Finn ut mer om skjermen på iPhone X og nyere.

juster lysstyrken i Innstillinger

Juster lysstyrken i Innstillinger

1. Gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke.
  2. Dra skyveknappen mot høyre eller venstre for å justere lysstyrken.

Herfra kan du slå på True Tone*, som bruker avanserte multikanalsensorer til å justere fargen og intensiteten på skjermen slik at den passer til lyset i omgivelsene og bilder ser mer naturlige ut.

Du kan også slå på Night Shift, som automatisk justerer fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret, så det blir mer behagelig for øynene dine å se på skjermen.

Noen innstillinger for skjermtilgjengelighet, som Inverter farger, Gråtoner og Øk kontrast, vil kunne slå av True Tone.

Om lysstyrkenivåer

iOS-enheter bruker en sensor for lys i omgivelsene til å justere lysstyrkenivåene basert på lysforholdene rundt deg. Sensoren senker lysstyrken på steder hvor det er mørkt og hever lysstyrken på steder hvor det er lyst. Autolysstyrke-funksjonen er slått på som standard.

Når autolysstyrke er på, vil du se at skyveknappen for lysstyrke på enheten flytter seg i takt med at lysforholdene endres.

I iOS 11 og nyere kan du slå autolysstyrke på eller av i Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Skjermtilpassing.

iPod touch støtter ikke funksjonen autolysstyrke.

Les mer

* Du kan bruke True Tone på disse enhetene: iPhone 8 og nyere, 12,9-tommers iPad Pro (2. generasjon), 10,5-tommers iPad Pro og 9,7-tommers iPad Pro.