Juster lysstyrken på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du justerer lysstyrken på skjermen fra Kontrollsenter eller Innstillinger.

Juster lysstyrken i Kontrollsenter

Du kan raskt justere lysstyrken i Kontrollsenter:

1. På iPhone X eller nyere, eller på iPad med iOS 12 eller iPadOS, sveiper du ned fra øvre høyre hjørne av skjermen. På iPhone 8 eller tidligere, eller på iPod touch, sveiper du opp fra nedre kant av skjermen.
  2. Dra lysstyrkelinjen  opp eller ned for å justere lysstyrken.

Finn ut mer om skjermen på iPhone X og nyere.

Juster lysstyrken i Innstillinger

1. Gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke.
  2. Dra skyveknappen mot høyre eller venstre for å justere lysstyrken.

Herfra kan du slå på Mørk modus, som er laget for å gjøre det mer behagelig for øynene dine å se på skjermen. Når Mørk modus er på, bruker iPhone en mørkere visning av alle apper og funksjoner.

Du kan slå på True Tone*, som bruker avanserte sensorer til å justere fargen og intensiteten til skjermen, slik at den passer til lyset i omgivelsene, og bilder ser mer naturlige ut.

Du kan også slå på Night Shift, som justerer fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret, så det blir mer behagelig for øynene dine å se på skjermen.

Noen innstillinger for skjermtilgjengelighet, for eksempel Inverter farger, Gråtoner og Øk kontrast, vil kunne slå av True Tone.

Om lysstyrkenivåer

iOS-enheter bruker en sensor for lys i omgivelsene til å justere lysstyrkenivåene basert på lysforholdene rundt deg. Sensoren demper lysstyrken på steder hvor det er mørkt, og øker lysstyrken på steder hvor det er lyst. Autolysstyrke-funksjonen er slått på som standard.

Når autolysstyrke er på, vil du se at skyveknappen for lysstyrke på enheten flytter seg i takt med at lysforholdene endres.

Du kan slå autolysstyrke på eller av i Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Skjerm og tekststørrelse.

iPod touch støtter ikke funksjonen autolysstyrke.

Les mer

* Du kan bruke True Tone med disse enhetene: iPhone 8 og nyere, 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon), 11-tommers iPad Pro, 12,9-tommers iPad Pro (2. generasjon), 10,5-tommers iPad Pro, 9,7-tommers iPad Pro, iPad Air (3. generasjon) og iPad mini (5. generasjon).