Slå på Kun aktivering-modus i iTunes

Hvis skolen eller bedriften din må konfigurere og aktivere flere iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheter, bruker du Kun aktivering-modus i iTunes.

Denne artikkelen er beregnet for systemadministratorer for bedrifter og skoler. Hvis du ikke er en systemadministrator, kan du finne ut mer om aktivering for individuelle kunder.

Kun aktivering-modus er bare ment for bedrifter og utdanningsinstitusjoner som ikke kan aktivere enheter trådløst og må bruke iTunes. Kun aktivering-modus deaktiverer funksjonaliteten i iTunes som synkroniserer og sikkerhetskopierer enheter.

Før du følger fremgangsmåten i denne artikkelen, må du påse at du har den nyeste versjonen av iTunes.

Slå på Kun aktivering-modus

På Mac

1. Avslutt iTunes.

2. Gå til Programmer > Verktøy.

3. Åpne Terminal, og skriv inn følgende:

defaults write com.apple.iTunes StoreActivationMode -integer 1

4. Trykk på Enter.

På PC

1. Avslutt iTunes.

2. Åpne et kommandolinjevindu.

3. På kommandolinjen skriver du inn følgende:

"C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 1

4. Trykk på Enter.

iOS 10 og nyere krever iTunes 12.5 eller nyere på Windows 7, Windows 8 eller Windows 10.

Slå av Kun aktivering-modus

Hvis iTunes er i Kun aktivering-modus og du prøver å synkronisere en iPhone, iPad eller iPod touch til datamaskinen, kan det hende du ser følgende melding:

«Denne [enhet]-enheten er allerede aktivert. [enhet]-enheten kan kobles fra.»

Slå av Kun aktivering-modus for å synkronisere og sikkerhetskopiere.

På Mac

Åpne Terminal, og skriv inn følgende:

defaults write com.apple.iTunes StoreActivationMode -integer 0

På PC

Åpne et kommandolinjevindu, og skriv inn følgende:

"C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 0