Sammenkoblede taster

Velg riktig tastaturkart nedenfor:

Merk: Trinnene for fjerning og montering av sammenkoblede taster er de samme for alle modeller.

Kart

Sammenkoblede taster er fremhevet og inkluderer følgende taster:

• Mellomrom

• Skift

• Tabulator

• Slettetast

• Caps Lock

• Retur

• Escape – kun på MacBook Pro (14-tommers, 2021), MacBook Pro (16-tommers, 2021) og nyere

Merk:

• De blå linjene viser hvor klipsene er.

• De grønne linjene viser hvor sammenkoblingene er.

MacBook Air (M1, 2020)

ANSI

ISO

JIS

MacBook Pro (13-tommers, M1, 2020 og 13-tommers, M2, 2022)

ANSI

ISO

JIS

MacBook Air (M2, 2022) eller nyere og MacBook Pro (14- og 16-tommers, 2021) eller nyere

ANSI

ISO

JIS

Fjerning

Viktig

Bruk to verktøy for fjerning av taster når du skal fjerne taster med to klips. Du kan se disse tastetypene på kartene for sammenkoblede taster.

Merk: Denne prosedyren viser fjerning og montering av mellomromstasten, men trinnene er de samme enten en sammenkoblet tast krever ett eller to verktøy for fjerning av taster. Merknader og varslinger beskriver hvordan prosedyrene varierer for andre typer sammenkoblede taster.

1. Finn plasseringen til klipsene under tasten du skal bytte, ved hjelp av kartene for sammenkoblede taster.

2. Fjern det matte mellomlegget fra den ene siden av de forhåndskuttede limstripene på 1 × 1. Trykk og hold den store enden av verktøyet for fjerning av taster på limet i 10 sekunder. Løft verktøyet for fjerning av taster og limet for å separere dem fra det hvite mellomlegget.

3. Legg verktøyet for fjerning av taster på siden. Gjenta trinn 2 med det andre verktøyet for fjerning av taster, og gå deretter videre til trinn 4.

4. Innrett verktøyene for fjerning av taster over klipsene.

5. Trykk limendene av verktøyene for fjerning av taster lett ned på tasten.

• Viktig: Pek pilen på et av verktøyene mot den hengslede siden av tasten, som er motsatt side av den siden som klipses fast på tastaturet. Du kan se hvor klipsene er, på kartene for sammenkoblede taster.

• Merk: JIS-returtasten har tre sammenkoblinger og én sideklips. Plasser verktøyet for fjerning av taster slik at pilen peker mot sammenkoblingen på høyre side av tastaturet.

6. Hold verktøyene for fjerning av taster og limet på tasten i 10 sekunder for å aktivere limet.

7. Vipp opp verktøyene for fjerning av taster i pilenes retning til du kjenner at klipsene slipper.

•  Obs: For taster med én sammenkobling må du unnlate å vippe tasten opp mer enn 20 grader.

• Viktig: Den nedre sammenkoblingen på større taster kan bli hengende fast i tasten ved fjerning. Hvis dette skjer, holder du i de to verktøyene for fjerning av taster og stikker den svarte pinnen inn mellom tasten og den nedre sammenkoblingen. Bruk den svarte pinnen til å frigjøre sammenkoblingen, slik at den blir værende i tastebrønnen.

8. Fjern tasten.

9. Inspiser saksemekanismene og tastebrønnene:

• Bruk den svarte pinnen til å bevege hver saksemekanisme forsiktig opp og ned. Bekreft at hver saksemekanisme beveger seg enkelt og ligger flatt når den slippes. Hvis ikke, må du bytte ut saksemekanismen.

• Bruk den svarte pinnen til å trykke ned og slippe hver av kuplene gjennom toppen av saksemekanismen. Kuplene skal sprette rett opp igjen. Hvis en kuppel er skadet eller ikke er sentrert, bytter du toppdekselet.

• Hvis en nedre krok er bøyd, kan du prøve å bøye den tilbake til 90-graders vinkel.

• Hvis en øvre krok er bøyd, bruker du nebbtang til å rette den ut.

• Hvis en nedre eller øvre krok er ødelagt eller bøyd så mye at den ikke kan repareres, bytter du toppdekselet.

10. Bruk trykkluft til å rengjøre tastebrønnen.

• Merk: Hvis trykkluften ikke løsner synlig rusk, bruker du en mikroterry-poleringsklut til å løsne det forsiktig.

11. Fjern tasten og limet fra verktøyet for fjerning av taster. Kast tasten og limet.

Montering

Viktig

For taster med mer enn én sammenkobling må du sjekke at den øvre sammenkoblingen er forhåndsmontert på den nye tasten.

Merk: På JIS-returtasten er sammenkoblingen som passer inn i høyre side av tastebrønnen, forhåndsmontert.

1. Plasser tasten i brønnen, og sett den øvre sammenkoblingen inn i metallkrokene på hver side av brønnen.

• Viktig: For å montere JIS-returtasten setter du tasten inn i høyre side av brønnen.

2. Skyv tasten fremover for å få den øvre sammenkoblingen på plass.

3. Trykk forsiktig på klipsene og saksemekanismene som vist for å feste tasten. Du kan se hvor klipsene er, på kartene for sammenkoblede taster.

• Merk: For taster med én sammenkobling skyver du den hengslede siden av den nye tasten forsiktig inn i den hengslede siden av brønnen med en vinkel på 15 grader, frem til hengslene festes. Deretter trykker du forsiktig på klipsen eller klipsene.

4. Trykk på tasten flere ganger etter hverandre for å sjekke at den spretter opp igjen hver gang. Hvis tasten ikke ser ut til å være riktig montert, gjentar du alle trinnene for fjerning og montering med en ny tast.