Saksemekanisme

Velg riktig tastaturkart nedenfor:

Merk: Trinnene for fjerning og montering av taster med saksemekanisme er de samme for alle modeller.

Kart

MacBook Air (M1, 2020)

ANSI

ISO

JIS

MacBook Pro (13-tommers, M1, 2020; og 13-tommers, M2, 2022)

ANSI

ISO

JIS

MacBook Air (M2, 2022) eller nyere og MacBook Pro (14- og 16-tommers, 2021) eller nyere

ANSI

ISO

JIS

Fjerning

Viktig

1. Bruk den svarte pinnen til å løsne saksepinnene fra de nedre krokene.

2. Bruk pinsetten til å løfte saksemekanismen ut av brønnen.

3. Inspiser tastebrønnen:

• Når du trykker ned og slipper kuppelen, skal den sprette rett opp igjen. Hvis kuppelen er skadet eller ikke er sentrert, bytter du toppdekselet.

• Hvis en nedre krok er bøyd, kan du prøve å bøye den tilbake til 90-graders vinkel.

• Hvis en øvre krok er bøyd, bruker du nebbtang til å rette den ut.

• Hvis en nedre eller øvre krok er ødelagt eller bøyd så mye at den ikke kan repareres, bytter du toppdekselet.

Montering

1. Bruk trykkluft til å rengjøre tastebrønnen.

• Merk: Hvis trykkluften ikke løsner synlig rusk, bruker du den svarte pinnen til å løsne det forsiktig.

2. Bruk antistatisk pinsett til å posisjonere saksemekanismen i brønnen og feste de øvre krokene.

3. Bruk den svarte pinnen til å feste saksepinnene i de nedre krokene. Pinnen er festet som vist (1). Pinnen er ikke festet som vist (2).

4. Bruk den svarte pinnen til å bevege saksemekanismen forsiktig opp og ned. Forsikre deg om at saksemekanismen beveger seg enkelt og ligger flatt når den slippes.

Identifisering av saksemekanisme

Sammenlign saksemekanismen med etikettene for å identifisere riktig erstatningsdel. Ikke bytt saksemekanismer hvis de ikke er ødelagt.

A1

B1

C1

D1

E1

F1

G1

H1

I1

J1

K1

L1

Kun MacBook Air (M1, 2020)