Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Om Apples distribusjonsprogrammer og Apple-ID

Finn ut mer om Apple-ID-ene du bruker til å administrere Apples distribusjonsprogrammer.

Denne artikkelen handler om Apples distribusjonsprogrammer på deploy.apple.com. Hvis du bruker Apple School Manager på school.apple.com, kan du se Apple School Manager HelpApple School Manager Help Hvis du bruker Apple Business Manager, kan du se Apple Business Manager-hjelp

Du kan bruke to kontotyper til å administrere Apples distribusjonsprogrammer: agentkontoer og administratorkontoer. Begge disse krever en Apple-ID med totrinns-verifisering.

Agentkontoer

Første gang du registrerer deg i et av Apples distribusjonsprogrammer, må du opprette en ny Apple-ID. Deretter konfigurerer du totrinns-verifisering for Apple-ID-en. Denne Apple-ID-en er agentkontoen for registreringen. Etter registrering første gang kan du også bruke den nye agentkontoen til å registrere deg i andre av Apples distribusjonsprogrammer som er tilgjengelig i ditt land eller din region.

Enhetsregistreringsprogrammet (DEP) og Voluminnkjøpsprogrammet (VPP) er Apples distribusjonsprogrammer. Hvis du allerede har en Apple-ID til agent som du bruker for ett av disse programmene, kan du bruke den til å registrere deg i andre programmer ved å logge på deploy.apple.com.

Agenter kan godta vilkår for Apples distribusjonsprogrammer, kjøpe apper i VPP, administrere leverandører og enheter i DEP og opprette administratorkontoer.

Administratorkontoer

Når du oppretter en administratorkonto, kan du velge hvilke programressurser administratoren skal ha tilgang til. Du kan angi at hver administrator skal ha sin egen tilgang og sine egne egenskaper. En administrator kan gjøre ett eller flere av følgende:

• Foreta kjøp på VPP Store

• Tildele enheter til en MDM-server (Mobile Device Management)

• Opprette andre administratorkontoer

Alle administratorkontoer som du legger til i programmene dine, må bruke en e-postadresse som for øyeblikket ikke er knyttet til en Apple-ID. Deretter må du konfigurere totrinns-verifisering.

Hvis du bruker en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch, kan du ikke bruke disse administrator- eller agentkontoene med iTunes Store, App Store, Finn Mac eller Finn iPhone.