Totrinns-verifisering for Apple-ID

Hvis du ønsker å forbedre sikkerheten på kontoen din, men ikke har enheter som kan oppdateres til iOS 9 eller OS X El Capitan, kan du konfigurere totrinns-verifisering for Apple-ID-en din.

Hva er totrinns-verifisering for Apple-ID?

Totrinns-verifisering er en ekstra sikkerhetsfunksjon for Apple-ID-en din, og er laget for å hindre at andre får tilgang til eller bruker kontoen din selv om de kan passordet ditt.

Den krever at du bekrefter identiteten din ved hjelp av en av enhetene eller en annen godkjent metode før du kan:

• Logge på Apple-ID-kontosiden din
  • Logge på iCloud på en ny enhet eller på iCloud.com
  • Logge på iMessage eller FaceTime*
  • Gjøre et iTunes-, Apple Books- eller App Store-kjøp fra en ny enhet
  • Få Apple-ID-relatert kundestøtte fra Apple

Er totrinns-verifisering det samme som tofaktorautentisering?

Nei. Tofaktorautentisering er en nyere sikkerhetsmetode som er innebygd i iOS, macOS, tvOS, watchOS og Apple-nettstedene. Den tilbyr en mer brukervennlig opplevelse og er påkrevd for å bruke funksjoner med høyere sikkerhetskrav. Tofaktorautentisering er tilgjengelig for iCloud-brukere med minst én enhet som bruker iOS 9 eller OS X El Capitan eller nyere.

Hvis du har Apple-enheter som kan oppdateres til iOS 9 eller OS X El Capitan eller nyere versjoner, bør du konfigurere tofaktorautentisering i stedet. Hvis du bruker totrinns-verifisering for Apple-ID-en din, og så oppgraderer du til iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere, kan sikkerhetsinnstillingene dine bli automatisk oppgradert til tofaktorautentisering.

Totrinns-verifisering er en eldre sikkerhetsmetode som er tilgjengelig for brukere som ikke har Apple-enheter, ikke kan oppdatere enhetene sine eller av andre årsaker ikke er kvalifisert for tofaktorautentisering.

Hvordan konfigurerer jeg totrinns-verifisering?

Du kan følge koblingen nedenfor for å konfigurere totrinns-verifisering. Klikk på koblingen, logg på Apple-ID-kontosiden og følg instruksjonene.

Konfigurer totrinns-verifisering nå.

Hvordan fungerer det?

Når du konfigurerer totrinns-verifisering, registrerer du én eller flere pålitelige enheter. En pålitelig enhet er en enhet i din besittelse som kan motta 4-sifrede verifiseringskoder ved bruk av enten SMS eller Finn iPhone. Du må oppgi minst ett telefonnummer som har SMS-funksjonalitet.

Etter dette må du verifisere identiteten din hver gang du logger på for å administrere Apple-ID-en din, logger på iCloud eller kjøper noe i iTunes, Apple Books eller App Store fra en ny enhet, ved å skrive inn både passordet ditt og en firesifret verifiseringskode.

Når du har logget på, har du sikker tilgang til kontoen og kan foreta kjøp på vanlig måte. Tilgang til kontoen blir nektet hvis du ikke har både passordet ditt og verifiseringskoden.

Du får også en gjenopprettingsnøkkel på 14 tegn som du bør skrive ut og oppbevare på et trygt sted. Bruk gjenopprettingsnøkkelen til å gjenopprette tilgang til kontoen hvis du noen gang mister tilgang til de pålitelige enhetene dine eller glemmer passordet.

Må jeg fremdeles huske noen sikkerhetsspørsmål?

Med totrinns-verifisering trenger du ikke å opprette eller huske noen sikkerhetsspørsmål. Identiteten din blir bekreftet utelukkende ved hjelp av passordet, verifiseringskoder som sendes til pålitelige enheter og gjenopprettingsnøkkelen.

Hvilke SMS-numre bør jeg bekrefte eller verifisere for kontoen?

Du må verifisere minst ett telefonnummer du kan motta SMS til for kontoen din. Du bør vurdere å bekrefte alle SMS-kompatible telefonnummer som du vanligvis bruker med iPhone eller en annen mobiltelefon. Du bør også vurdere å bekrefte et telefonnummer med SMS-mulighet som brukes av en person som står deg nær, for eksempel ektefellen eller et annet familiemedlem. Du kan bruke dette nummeret hvis du midlertidig ikke har tilgang til egne enheter.

Du kan ikke bruke fasttelefon eller nettbasert telefon (VOIP) til totrinns-verifisering.

Hvordan bruker jeg Finn iPhone-varslinger til å få verifiseringskoder?

Finn iPhone-varslinger kan brukes til å motta verifiseringskoder på alle iOS-enheter som har Finn iPhone slått på. Les om hvordan du konfigurerer Finn iPhone.

Hvor bør jeg oppbevare gjenopprettingsnøkkelen min?

Du bør oppbevare gjenopprettingsnøkkelen din på et sikkert sted hjemme, på kontoret eller et annet sted. Du bør vurdere å skrive ut mer enn ett eksemplar, slik at du kan ha nøkkelen på mer enn ett sted. Nøkkelen vil bli enklere å finne hvis du noen ganger trenger den, og du vil ha en reservekopi hvis et eksemplar mistes eller blir ødelagt. Du bør ikke oppbevare gjenopprettingsnøkkelen på enheten eller datamaskinen fordi det kan gi en uautorisert bruker umiddelbar tilgang til nøkkelen.

Hvis du noen gang skulle trenge en ny gjenopprettingsnøkkel, kan du opprette en fra Apple-ID-kontosiden din. Bare logg på med passordet og den pålitelige enheten din, gå til Sikkerhet-delen og klikk på Rediger og deretter på Erstatt tapt nøkkel.

Når du har opprettet en ny nøkkel, virker ikke den gamle gjenopprettingsnøkkelen din.

Hvordan kan jeg logge på kontoen min med en app som ikke støtter verifiseringskoder for totrinns-verifisering?

Du kan generere et app-spesifikt passord fra Apple-ID-kontosiden din og skrive det inn i passordfeltet på appen du vil logge på. Da kan du logge på på en sikker måte selv om appen du bruker, ikke støtter verifiseringkoder. Du kan f.eks. bruke et app-spesifikt passord for å logge på iCloud med en e-postadresse som tilhører en tredjepart, en adressebok, eller en kalenderapp.

Hvis du vil generere et app-spesifikt passord, logger du på Apple-ID-kontosiden din. Under Sikkerhet klikker du på Rediger > Generer passord.

Finn ut mer om app-spesifikke passord.

Hva må jeg huske når jeg bruker totrinns-verifisering?

Totrinns-verifisering forenkler og forsterker sikkerheten til Apple-ID-en din. Når du har slått funksjonen på, vil det ikke være mulig for noen å få tilgang til kontoen din uten å bruke passordet ditt, verifiseringskoder som sendes til de pålitelige enhetene dine, eller gjenopprettingsnøkkelen. Det er bare du som kan nullstille passordet, administrere pålitelige enheter eller opprette en ny gjenopprettingsnøkkel. Apple-kundestøtte kan hjelpe deg med andre sider ved tjenesten, men de har ikke mulighet til å oppdatere eller gjenopprette disse tre tingene for deg. Når du bruker totrinns-verifisering, har du alene ansvaret for å:

• Huske passordet
  • Sørge for den fysiske sikkerheten til de pålitelige enhetene
  • Oppbevare gjenopprettingsnøkkelen på et trygt sted

Hvis du mister tilgang til to av disse tre elementene samtidig, kan du bli permanent låst ute fra Apple-ID-en din.

Hva om jeg mister gjenopprettingsnøkkelen?

Du kan logge deg på Apple-ID-kontosiden og opprette en ny gjenopprettingsnøkkel ved hjelp av Apple-ID-passordet ditt og en av de pålitelige enhetene dine.

Hva om jeg glemmer Apple-ID-passordet?

Du kan nullstille passordet ditt fra Apple-ID-kontosiden ved hjelp av gjenopprettingsnøkkelen din og en av de pålitelige enhetene dine.

Apple-kundestøtte kan ikke nullstille passordet for deg. For å nullstille passordet må du ha gjenopprettingsnøkkelen og tilgang til minst én av de pålitelige enhetene dine.

Hva om jeg mister eller gir bort en av mine pålitelige enheter?

Hvis du ikke lenger har tilgang til en av enhetene dine, går du til Apple-ID-kontosiden din så snart som mulig og fjerner den aktuelle enheten fra listen over pålitelige enheter. Da kan ikke den enheten lenger brukes til å bekrefte identiteten din.

Hva om jeg ikke lenger har tilgang til noen av mine pålitelige enheter?

Hvis du ikke lenger har tilgang til noen av dine pålitelige enheter, får du fremdeles tilgang til kontoen din ved å bruke passordet og gjenopprettingsnøkkelen. Du må da verifisere en ny pålitelig enhet så snart som mulig.

Hvorfor ble jeg bedt om å vente før jeg konfigurerte totrinns-verifisering?

Som et grunnleggende sikkerhetstiltak tillater ikke Apple konfigurering av totrinns-verifisering hvis det nylig er gjort betydelige endringer i Apple-ID-kontoinformasjonen. Vesentlige endringer kan inkludere en tilbakestilling av passord eller et nytt sikkerhetsspørsmål. Denne venteperioden hjelper Apple med å forsikre seg om at du er den eneste personen som bruker eller endrer kontoen. Når du er i denne venteperioden, kan du fortsette å bruke kontoen din som vanlig med alle Apple-tjenester og -butikker.

Apple sender en e-post til alle adressene du har angitt for å varsle deg om ventetiden og oppfordre deg til å kontakte Apple-kundestøtte hvis du mener at noen andre har uautorisert tilgang til kontoen din. Du kan konfigurere totrinns-verifisering etter datoen som er oppført på Apple-ID-kontosiden og i e-postmeldingen du mottar.

Når venteperioden er over, har du 30 dager på deg til å utføre konfigurering av totrinns-verifisering. Hvis du forsøker å fullføre konfigureringen etter at 30 dager har gått eller hvis du har gjort betydelige endringer av kontoen i løpet av denne tiden, kan en ny venteperiode bli innledet.

Hvordan slår jeg av totrinns-verifisering?

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din.
  2. Klikk på Rediger i Sikkerhet-delen.
  3. Klikk på Slå av totrinns-verifisering.
  4. Opprett nye sikkerhetsspørsmål, og bekreft fødselsdatoen din.

Du mottar en e-post som bekrefter at totrinns-verifisering er slått av for Apple-ID-en din.

I hvilke land er totrinns-verifisering tilgjengelig?

Totrinns-verifisering er tilgjengelig i landene og regionene nedenfor. Når flere land eller regioner legges til, vises totrinns-verifisering automatisk i Sikkerhet-delen på Apple-ID-kontosiden din.

• Albania
  • Algerie
  • Angola
  • Anguilla
  • Antigua og Barbuda
  • Argentina
  • Armenia
  • Australia
  • Østerrike
  • Bahamas
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Barbados
  • Belgia
  • Bolivia
  • Botswana
  • Brasil
  • De britiske Jomfruøyer
  • Bulgaria
  • Kamerun
  • Canada
  • Caymanøyene
  • Den sentralafrikanske republikk
  • Tsjad
  • Chile
  • Kina
  • Colombia
  • Den demokratiske republikken Kongo
  • Republikken Kongo
  • Costa Rica
  • Elfenbenskysten
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Danmark
  • Dominica
  • Den dominikanske republikk
  • Ecuador
  • Egypt
  • El Salvador
  • Estland
  • Fiji
  • Finland
  • Frankrike
  • Gambia
  • Tyskland
  • Ghana
  • Hellas
  • Grenada

• Guam
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Guyana
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungarn
  • Island
  • India
  • Indonesia
  • Irland
  • Israel
  • Italia
  • Jamaica
  • Japan
  • Jordan
  • Kasakhstan
  • Kenya
  • Kuwait
  • Laos
  • Latvia
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Macao
  • Makedonia
  • Madagaskar
  • Malaysia
  • Mali
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritius
  • Mexico
  • Moldova
  • Montserrat
  • Marokko
  • Namibia
  • Nederland
  • New Zealand
  • Nicaragua
  • Niger
  • Nigeria
  • Norge
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippinene
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Réunion
  • Romania
  • Russland
  • Saint Kitts og Nevis
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent og Grenadinene
  • São Tomé og Príncipe
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Seychellene
  • Sierra Leone
  • Singapore
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Sør-Afrika
  • Sør-Korea
  • Spania
  • Sri Lanka
  • Surinam
  • Swaziland
  • Sverige
  • Sveits
  • Taiwan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Trinidad og Tobago
  • Tunisia
  • Tyrkia
  • Turks- og Caicosøyene
  • Uganda
  • Ukraina
  • De forente arabiske emirater
  • Storbritannia
  • USA
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Vietnam
  • Jemen
  • Zimbabwe

* FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.