Skjerm til iMac (24-tommers, M1, 2021, to porter)

Før du begynner

Fare

Les Strømsikkerhet før du begynner.

Advarsel

Les Sikkerhet ved knust glass før du begynner.

Verktøy

• Limkutter

• Nye hjul til limkutter

• Støttestativ for skjerm

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• Mikroterry-pusseklut

• Nylonsonde (svart pinne)

• Maskeringsteip

• Vernebriller med sideskjermer

• Silikonrull

• Blokk med klebrige ark

• Støttekiler

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

Viktig

Denne prosedyren kan gjøre det nødvendig å bytte ut teipen på kontakten til flekskabelen til skjermens bakbelysning. Ny teip følger med i startsettet og påfyllingssettet for skjerm. Den er ikke en separat bestillingsdel.

Fjerning

Obs: Skjermen er festet til kabinettet med limstriper til skjerm. Hver limstripe består av et skumlag omgitt av to klebende lag. Bruk limkutteren for å kutte limstripene og fjerne skjermen. Når du kutter limstripene, kommer du hovedsakelig til å kutte gjennom skumlaget. Når et hjul har et hakk, må du bytte det ut.

Viktig: Sentrer støttekilen til stativet og dekk til strømporten før du begynner.

1. Plasser stativkilen mellom stativet og kabinettet, som vist. Sørg for at støttekilen er midtstilt og strømporten er tildekket.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, må du sette datamaskinen oppreist i støttestativet til skjermen.

2. Still limkutteren i 90-graders vinkel mellom skjermen og kabinettet. Før limkutteren langs toppen av datamaskinen. Unngå området på 7–8 cm rundt kameraet.

•  Obs: For å unngå å skade kameraet og skjermen må du ikke føre limkutteren over kameraet. Skader på kameraet medfører at skjermen må byttes ut.

3. Legg datamaskinen på et flatt underlag med skjermen vendt opp. Før limkutteren mellom skjermen og kabinettet på venstre og høyre side.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, legger du datamaskinen flatt på VESA-støttekilen. VESA-støttekilen har en firkantet utskjæring som passer VESA-monteringsadapteren. Plasser den nederste kanten av skjermen nærmest sporet i kilen.

4. Før limkutteren mellom skjermen og kabinettet langs nedre kanten på datamaskinen.

5. Før limkutteren frem og tilbake mellom skjermen og kabinettet langs alle de fire kantene på datamaskinen helt til hjulet beveger seg med minimal motstand.

•  Obs: For å unngå å skade kameraet må du unngå å føre limkutteren over et område på rundt 5 cm rundt kameraet.

6. Stikk den flate enden av den svarte pinnen halvveis inn i hakket mellom skjermen og kabinettet. Skyv den svarte pinnen opp og ned for å kutte eventuelle limrester.

• Merk:

• Hvis du kjenner motstand, trekker du den svarte pinnen litt ut. Fortsett deretter å skyve den opp og ned mens du varierer innføringsdybden ved motstandspunkter.

• Hvis du fortsatt føler motstand, stopper du og fjerner den svarte pinnen. Sett et nytt hjul i limkutteren og gjenta trinn 1 til 5.

•  Obs

• Ikke vri, lirk eller stikk den svarte pinnen forbi hakket. Hvis du tvinger den svarte pinnen inn mellom skjermen og kabinettet, kan skjermen sprekke.

• For å unngå å skade kameraet må du unngå å føre limkutteren over et område på rundt 5 cm rundt kameraet.

7. Roter datamaskinen slik at den øverste kanten av skjermen er nærmest deg. Når skjermen er helt utløst, vil den strekke seg litt ut over kabinettets overkant.

• Viktig: Dette forsikrer at skjermen har løsnet fra skjermklemmene inne i kabinettet.

8. Hold skjermen langs kantene og løft den sakte rett opp ca. 1 til 2 cm.

•  Obs: Ikke strekk flekskablene som er koblet til hovedkortet og baksiden av skjermen.

9. Før den nedre kanten av skjermen inn i sporet i stativstøttekilen (1) mens du sakte vipper opp den øvre kanten av skjermen (2).

10. Sett de to trekantstøttekilene inn i kabinettet som vist.

• Merk: Bruk VESA-støttekilen til spor og to trekantede støttekiler for modeller som er konfigurert med en VESA-monteringsadapter.

11. Trekk av polyesterfilmteipen fra flekskabelen til skjermbakbelysning (1) og ta vare på den for montering. Trekk enden av flekskabelen til skjermens bakbelysning rett ned og ut av kontakten (2).

12. Vipp opp låsespakene til kameraet og innebygde DisplayPort-kontakter (eDP) (1). Skyv begge endene av eDP-flekskabelen ut av kontaktene (2).

• Merk: Flekskabelen til kameraet og eDP-porten er én enkelt kabel med tre ender. Den tredje enden kobles til hovedkortet.

13. Løft skjermen av støttekilene og sett den på skjermstøttestativet.

14. Fjern skjermlimet fra kantene av skjermen.

•  Obs: For å unngå at polyesterfilmen på skjermen skades, må du ikke skrelle av limrester fra hjørnene på skjermen.

15. Bruk en etanolserviett eller serviett med isopropanol til å fjerne eventuelt gjenværende skjermlim fra kantene på skjermen. La overflatene tørke i minst 1 minutt.

•  Obs: Ikke bruk etanolservietter eller servietter med isopropanol på forsiden av skjermen eller til å fjerne annet enn rester av skjermlim.

16. Fjern skjermlimet fra kantene av kabinettet.

17. Bruk en etanolserviett eller serviett med isopropanol til å fjerne eventuelt gjenværende skjermlim fra kantene på kabinettet. La overflatene tørke i minst 1 minutt.

18. Bruk Kapton-teip til å feste kamera- og eDP-flekskabelen og flekskabelen til skjermens bakbelysning til kabinettet.

Montering

Obs: Den nederste limstripen er modellspesifikk. Sørg for at du har riktig bunnlimstripe for den modellen du skal reparere.

1. Plasser skjermens limstriper på et flatt underlag og kontroller at de ikke er skadet eller rynkete.

• 946-25206 (1)

• 946-25207 (2)

• 946-25208 (3)

• 946-19175 (4)

•  Obs: Skadede limstriper kan forårsake kosmetiske gap og lyslekkasje. De kan også svekke forbindelsen mellom skjermen og kabinettet. Bytt ut limstripene hvis de er skadet eller rynkete.

• Merk: Skjermlimstripene har to lag lim med et skumlag imellom. Det er et papirmellomlegg på undersiden og et plastmellomlegg på oversiden. Fargene på mellomleggene kan variere.

2. Legg kabinettet flatt som vist. Trekk av en kort del av papirmellomlegget fra den ene skjermlimstripen.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, legger du datamaskinen flatt på VESA-støttekilen.

• Viktig: Ikke fjern plastmellomlegget på skjermens limstriper ennå.

3. Innrett skjermlimstripen med den tilsvarende kanten på kabinettet, og trykk det avdekkede limet ned på kabinettet.

4. Etter hvert som du fortsetter å innrette skjermens limstripe, trekker du av deler av papirmellomlegget og trykker limet mot kanten av kabinettet til hele stripen fester seg.

5. Gjenta trinn 2 til 4 for å montere de resterende limstripene. Fortsett deretter til trinn 6.

6. Sjekk at skjermlimstripene er riktig innrettet. Sørg for at det ikke er rynker eller luftlommer.

7. Roter kabinettet slik at den øverste kanten er nærmest deg. Plasser støttekilen foran kabinettet som vist.

8. Fjern Kapton-teipen fra kamera- og eDP-flekskabelen og flekskabelen for skjermens bakbelysning fra kabinettet.

9. Før den nedre kanten av skjermen inn i sporet i stativstøttekilen. Støtt skjermen på trekantstøttekilene.

10. Skyv de to endene av eDP- og kamerakabelen inn i kontaktene (1) på baksiden av skjermen. Vipp deretter ned låsespakene (2).

11. Skyv enden av flekskabelen til skjermens bakbelysning inn i kontakten på baksiden av skjermen (1).

12. Fest teipen på kontakten til flekskabelen til skjermens bakbelysning (2).

• Viktig: Hvis teipen ble skadet under fjerningen, må du forkaste den og bruke en ny teip.

13. Løft øvre kant av skjermen litt. Ta de to trekantstøttekilene ut av kabinettet.

14. Trekk skjermen langsomt ut av sporet i stativstøttekilen (1). Senk deretter øvre kant av skjermen ned mot kabinettet (2).

•  Obs: Ikke strekk flekskablene mens du flytter skjermen.

15. Plasser skjermen flatt på kabinettet. Øvre kant av skjermen skal henge like over øvre kant av kabinettet.

16. Fest to striper med maskeringsteip på undersiden av datamaskinen for å feste skjermen midlertidig til kabinettet.

17. Hold skjermen i flukt med kabinettet mens du forsiktig reiser opp datamaskinen. Skjermen forskyver seg litt idet den hekter seg på skjermkrokene og innretter seg etter kantene på kabinettet.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, setter du datamaskinen i oppreist stilling i skjermstativet.

•  Obs: Skjermen holdes bare delvis på plass av klemmene i kabinettet. Hold skjermen i flukt med kabinettet for å sikre at skjermen ikke faller av skjermkrokene.

18. Sørg for at skjermen og kabinettet er riktig innrettet på alle fire sider. Juster deretter forsiktig de to stripene med maskeringsteip slik at de passer godt over bunnen av datamaskinen.

19. Separer skjermen akkurat så mye at du kan fjerne beskyttelsesfolien fra de fire limstripene på den øverste halvdelen av datamaskinen.

•  Obs: Hvis skjermen separeres for mye fra kabinettet, vil skjermen løsne fra klemmene og kan falle av kabinettet.

20. Trykk på toppen av skjermen for å feste den til skjermlimstripene på kabinettet.

21. Fest to striper maskeringsteip på toppen av datamaskinen for å midlertidig feste skjermen til kabinettet.

22. Fjern de to stripene med maskeringsteip fra bunnen av datamaskinen.

23. Separer skjermen fra kabinettet akkurat så mye at du kan fjerne mellomleggene fra de fire limstripene på den øverste halvdelen av datamaskinen. Begynn nær midten, og trekk av mellomleggene mot datamaskinens nederste hjørner i den rekkefølgen som er vist.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, legger du datamaskinen flatt på VESA-støttekilen.

•  Obs: Hvis skjermen separeres for mye fra kabinettet, vil skjermen løsne fra klemmene og kan falle av kabinettet.

24. Trykk på bunnen av skjermen for å feste den til skjermlimstripene på kabinettet.

25. Sørg for at de fire kantene på skjermen og kabinettet er på linje. Hvis de ikke er på linje, gjentar du trinnene for fjerning og montering.

26. Fjern de to stripene med maskeringsteip fra toppen av datamaskinen.

27. Ta mellomlegget av blokken med klebrige ark. Rull silikonrullen frem og tilbake på blokken med klebrige ark for å rengjøre den.

28. Rull silikonrullen frem og tilbake langs alle alle fire kantene på skjermen for å feste skjermens limstriper.

• Merk: Hvis datamaskinen har en VESA-monteringsadapter, må du sette datamaskinen oppreist i støttestativet til skjermen.

29. Rengjør skjermen med poleringskluten.

30. Fjern stativkilen.

Obs

• Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Systemkonfigurasjon er nødvendig hvis du har installert en ny skjerm eller et nytt hovedkort.

• Hvis du har byttet hovedkortet, vil datamaskinen starte opp i feilsøkingsmodus frem til du har fullført systemkonfigurasjonen.

• Hvis du har byttet ut skjermen, er det mulig at lysstyrken og True Tone ikke fungerer som de skal inntil du har fullført systemkonfigurasjonen.