AirPort-basestasjoner: Slik finner du Wi-Fi-nettverket når det ikke vises på vanlig måte

Du finner kanskje ikke Wi-Fi-nettverket fra datamaskinen. Wi-Fi-nettverket vises kanskje ikke i Mac OS X AirPort-menytillegget.

Det er flere ting som kan forårsake disse symptomene:

• Wi-Fi kan være deaktivert (slått av) fra Wi-Fi-basestasjonen.

• Wi-Fi kan være deaktivert på datamaskinen eller enheten.

• Datamaskinen eller Wi-Fi-enheten kan være utenfor rekkevidden til Wi-Fi-basestasjonen.

• Wi-Fi-nettverket kan være utsatt for radioforstyrrelser.

• Wi-Fi-nettverksadministratoren kan ha valgt å lukke (skjule) nettverket.

Prøv følgende problemløsingstrinn for å gjenopprette Wi-Fi-nettverket.

Hvis bare én datamaskin er berørt:

1. Kontroller innstillingene på datamaskinen og påse at Wi-Fi/AirPort er aktivert.

2. Kontroller at datamaskinen er innenfor rekkevidden til AirPort-basestasjonen (du kan teste dette ved å flytte den nærmere AirPort-basestasjonen).

Hvis alle datamaskiner og Wi-Fi-enheter er berørt:

1. Kontroller at Wi-Fi-basestasjonen er koblet til en stikkontakt som fungerer.

2. Kontroller at datamaskinene, Wi-Fi-enhetene og Wi-Fi-basestasjonen ikke står i nærheten av potensielle støykilder, som metallvegger eller mikrobølgeovner.

3. Kontroller at Wi-Fi er aktivert på Wi-Fi-basestasjonen.

• Merk: Når du skal kontrollere at Wi-Fi-basestasjonen og Wi-Fi-nettverket er aktivert, åpner du AirPort-verktøy og sjekker innstillingen for Trådløsmodus under AirPort > Trådløst-fanen. Hvis den er Av, kan du velge enten «Opprett et trådløst nettverk» eller «Utvid et trådløst nettverk» fra nedtrekksmenyen.

4. Kontroller at Wi-Fi-nettverket ikke er lukket (skjult) på Wi-Fi-basestasjonen.

• Merk: Når du skal oppheve skjuling av et trådløst nettverk, åpner du AirPort-verktøy og fjerner markeringen av «Opprett et lukket nettverk» under AirPort Trådløst-fanen > Innstillinger for det trådløse nettverket.

5. Nullstill Wi-Fi-basestasjonen.