AirPort-basestasjon ikke funnet eller «Det har oppstått en uventet feil» vises i AirPort-verktøy 6.3

En AirPort-basestasjon som var synlig i tidligere versjoner av AirPort-verktøy, er kanskje ikke synlig i AirPort-verktøy 6.3 for OS X. AirPort-basestasjonen oppdages, men dette varselet kan vises under konfigureringen: «Det har oppstått en uventet feil. Prøv igjen.»

Framgangsmåte for OS X Lion eller Mountain Lion

Dette kan skje hvis IPv6 er deaktivert. Slik aktiverer du IPv6 for nettverksgrensesnittet ditt:

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på Nettverk.

2. Hvis låsesymbolet vises nederst til venstre, klikker du på det og oppgir administratornavn og -passord for å låse opp panelet.

3. Klikk på nettverkstjenesten din (Wi-Fi eller Ethernet) i listen, og klikk deretter på Avansert.

4. Klikk på TCP/IP-fanen.

5. Velg Bare Link-local fra lokalmenyen Konfigurer IPv6.

6. Klikk på OK.

7. Klikk på Bruk.

AirPort-enheten skal nå vises i AirPort-verktøy.

Finn ut mer

Hvis du vil se fremgangsmåten for AirPort-verktøy for iOS, kan du se denne artikkelen.