AirPort Express: Hva er klientmodus?

I forbindelse med Wi-Fi-nettverk er en «klient» ganske enkelt noe som kobler seg til nettverket, for eksempel datamaskinen din. En klient kan også være en trådløs utskriftstjener eller en trådløs lydenhet.

AirPort Express kan fungere som et fullt trådløst tilgangspunkt, eller koble seg til et nettverk bare for å tilby sine funksjoner for trådløs utskrift og lyd. Når AirPort Express gjør det, er det i «klientmodus».

I klientmodus vil ikke AirPort Express tilby seg selv som et trådløst tilgangspunkt eller bruke Ethernet-porten. Som en trådløs klient er AirPort Express ganske enkelt et mål for AirTunes og utskriftsjobber. Det kan koble til både 802.11b- og 802.11g-nettverk, inkludert nettverk som bruker sikkerhetsfunksjoner som WEP og WPA-PSK.

I klientmodus tillater ProxySTA-funksjonen at trådløse klienter kan kobles til via Ethernet (bare med 802.11n-basert AirPort Express).

Trådløse distribusjonssystemer (WDS-nettverk) er en annen måte AirPort Express kan koble til et eksisterende Wi-Fi-nettverk på. AirPort Express bruker Ethernet-porten og kan tilby sitt trådløse tilgangspunkt i WDS-modus, men krever at dine andre tilgangspunkt er AirPort Extreme og/eller AirPort Express. Fordelen med klientmodus er at du kan koble til nettverk med tilgangspunkt fra andre enn Apple og med eldre AirPort-basestasjoner («Dual Ethernet»- og «Grafitt»-modeller).

Finn ut mer

Andre produsenter av Wi-Fi-produkter kan bruke andre navn for «klientmodus». Disse inkluderer «klientstasjonmodus», «AP-klientmodus», «trådløs klient-modus» og «STA-modus». Når noen av disse modiene kreves, kan du huske på at «klientmodus» er det samme.