Hvis høyre side av Mac-skjermen er forvrengt i Windows 10

Du må kanskje installere oppdaterte AMD-grafikkdrivere for Windows.

Mac-modeller som har AMD Radeon-grafikk, kan oppleve et av disse problemene:

• Etter at du har installert Microsoft Windows 10, er høyre side av skjermen forvrengt og flimrer når du kjører Windows. På eksterne skjermer kan forvrengningen påvirke hele skjermen.

• Windows 10-installasjonsprogrammet sier at Macen ikke er klar for denne versjonen av Windows 10 fordi den har en gammel AMD-grafikkdriver.

Oppdater AMD-grafikkdriverne

For å løse problemet må du oppdatere AMD-grafikkdriverne for Windows. Hvis de allerede er oppdatert, kan du bruke løsningen nedenfor frem til AMD tilbyr en nyere versjon av grafikkdrivere sine for Mac-modellen din.

Eller reduser oppløsningen på den berørte skjermen

Hvis det ikke finnes oppdaterte AMD-grafikkdrivere for Mac-modellen din ennå, kan du løse problemet på en ekstern skjerm ved å redusere skjermoppløsningen eller bruke en skjerm med lavere oppløsning. Denne fremgangsmåten fungerer på de fleste skjermer, bortsett fra Apple Pro Display XDR og LG UltraFine 4K- og 5K-skjermer:

1. Høyreklikk på skrivebordet, og velg deretter Skjerminnstillinger.

2. Klikk på «Avanserte skjerminnstillinger».

3. Velg den berørte skjermen fra menyen med skjermer.

4. Klikk på «Vis adapteregenskaper» for den berørte skjermen.

5. Klikk på knappen Liste over alle moduser.

6. Velg en skjermoppløsning som ikke er større enn 3840 x 2160.

7. For å lagre endringene klikker du på OK, og deretter klikker du på OK igjen.

Finn ut mer

For å identifisere grafikkprosessoren som brukes av Macen din, velger du Apple-menyen  > Om denne maskinen, og deretter ser du etter oppføringer av «Radeon» i Oversikt-fanen eller Skjermer-fanen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.