Batterikort og batterier for iMac (24-tommers, M1, 2021, fire porter)

Før du begynner

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• Antistatisk pinsett

• Våtservietter med etanol eller isopropanol

• Nylonsonde (svart pinne)

• Støttekiler

Viktig

Denne modellen krever to CR2016-batterier. Erstatningsbatterier kan kjøpes hos elektronikkforhandlere.

Fjerning

1. Plasser kabinettet med baksiden vendt nedover og toppen nærmest deg.

2. Plasser den spisse enden av den svarte pinnen under batterikabelen og nær kontakten. Hold batterikabelen på plass mot den svarte pinnen og løft enden av batterikabelen av kontakten.

3. Bruk en antistatisk pinsett til å ta tak i batteriets limflik og trekk den forsiktig av batterikortet.

4. Bruk pinsetten til å gripe limtappen på batteriet. Hold pinsetten nær og parallelt med kabinettet. Deretter vrir du pinsetten sakte for å vikle limet rundt den.

•  Forsiktig: Ikke trekk batterilimstripen oppover.

5. Trekk pinsetten utover som vist. Etter hvert som batteriets limstripe strekker seg, fortsetter du å dra og vri pinsetten sakte til du har fjernet hele stripen.

• Merk: Hold batterikortet på plass mens det løsner.

•  Forsiktig: Hvis batteriets limstripe ryker og ikke kan tas ut, må du ikke presse ut batterikortet med makt. Stopp reparasjonen og sett datamaskinen sammen igjen. Hvis du trenger service, kan du gå til support.apple.com/no-no/repair.

6. Ta batterikortet ut av kabinettet og plasser det på et antistatisk underlag.

7. Snu batterikortet. Fjern eventuelt gjenværende lim. Bruk en etanolserviett eller en serviett med isopropanol til å fjerne eventuelle limrester fra baksiden av batterikortet.

8. Bruk den svart pinnen til å skyve batteriene forsiktig utover for å ta dem ut av batterikortet.

Montering

Advarsel

Installer bare et CR2016 batteri. Det er eksplosjonsfare hvis batteriet installeres feil eller byttes ut med feil batteritype. Kast brukte batterier i henhold til lokale miljølover og -retningslinjer.

1. Hvis du har tatt ut batteriene eller setter inn nye batterier, skyver du plussiden (+) på batteriene opp i batterikamrene på batterikortet.

2. Hvis du monterer det samme batterikortet på nytt, setter du på en ny limstripe på baksiden av batterikortet som vist. Brett ned limfliken mellom batteriene (1).

3. Fjern den store blå beskyttelsesfolien fra baksiden av batterikortet for å blottlegge limet til batterikortet.

4. Innrett batterikortets overkant med utsnittet i kabinettet. Legg deretter ned batterikortet.

5. Trykk og hold batterikortet i 15 sekunder på områdene vist i blått for å feste det til huset.

•  Forsiktig: Ikke trykk på batterikamrene.

6. Trykk enden av batterikabelen inn i kontakten.

Fest følgende del for å fullføre monteringen: