Studio Display – skjerm (VESA-monteringsadapter)

Før du begynner

Fare

Sørg for at strømkabelen ikke er koblet til en stikkontakt.

Advarsel

Les Sikkerhet ved knust glass før du begynner.

Obs

• Noen av demonterings- og monteringstrinnene må utføres av to personer.

• Noen bilder viser at strømkabelen er fjernet fra skjermen, men under denne prosedyren skal strømkabelen fortsatt være koblet til skjermen.

Verktøy

• Limkutter

• Nye hjul til limkutter

• Limstriper for skjerm

• Støttestativ for skjerm

• Antistatisk pinsett

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• Microfoam-veske

• Nylonsonde (svart pinne)

• Vernebriller

• Silikonrull

• Blokk med klebrige ark

• Støtteklosser av skumgummi

• Støttekile: vippejusterbart stativ

• Støttekile: vippe- og høydejusterbart stativ

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. For å utføre systemkonfigurasjon trenger du det følgende:

• Den nyeste versjonen av Apple Service Utility installert på en Mac med macOS Sonoma (14.1 eller nyere)

• Internett-tilgang

• En USB-C-ladekabel eller en USB-A til USB-C-kabel. USB-C-kabelen må støtte både strøm og data. Ikke bruk Thunderbolt 3-kabler.

Obs

Limkutteren er utstyrt med erstatningshjul. Det er sannsynlig at du vil måtte bruke flere hjul, for når et hjul er fliset, bulkete, ødelagt eller ikke lenger er flatt, må du bytte det ut. Hvis du bruker et skadet hjul, kan polyesterteipen på skjermen skades. Bildet til venstre er et skadet hjul og bildet til høyre er et nytt hjul.

Viktig

• For å fjerne skjermen må du kutte limstripene som fester skjermen til det bakre kabinettet. Hver stripe har et skumlag omgitt av to klebende lag. Du bruker limkutteren til å kutte limstripene og du kommer til å kutte hovedsakelig gjennom skumlaget.

• For modeller som er utstyrt med vippejusterbart stativ eller vippe- og høydejusterbart stativ, kan du se delen Skjerm (stativ) for instruksjoner om fjerning og montering.

Merk: Bildene i denne prosedyren kan vise en skjerm med stativ. Prosedyren er imidlertid den samme for en skjerm med VESA-monteringsadapter.

Fjerning

1. Plasser skjermen flatt oppå de store skumklossene med skjermen vendt opp. Kutt limstripene ved å føre limkutteren inn mellom skjermen og kabinettet. Start fra et hjørne og beveg hjulet rundt kantene på skjermen.

2. Flytt fingrene langs kanten av skjermen for å kontrollere at limet er tilstrekkelig kuttet. Hvis limet ikke er helt avskåret, bruker du limkutteren til å kutte det resterende limet.

3. Sett skjermen opp med toppen av kabinettet (kamerasiden) på bordet.

4. Plasser vippestøttekilen og løftestøttekilen foran skjermen.

•  Obs: Du trenger hjelp av en annen person for å fullføre trinn 5 til 10.

5. La en annen person holde kabinettet fra baksiden. Deretter skiller du skjermen forsiktig fra kabinettet ved å starte fra undersiden (siden uten kamera).

6. Fjern forsiktig resten av skjermen fra kabinettet. Når skjermen er løsnet fra klemmene i kabinettet, løfter du opp skjermen og legger den på løftestøttekilen og vippestøttekilen.

7. Trekk i fliken for å vippe opp låsestangen på signalflekskabelen til DisplayPort (1). Skyv deretter enden av flekskabelen ut av kontakten (2).

• Viktig: Signalflekskabelen til DisplayPort har et lite område med lim som festes til baksiden av skjermen. Hvis flekskabelen fortsatt sitter fast på baksiden av skjermen, bruker du den svarte pinnen til å løsne den.

8. Skyv enden av strømkabelen til DisplayPort ut av kontakten (3).

9. Trekk i fliken for å vippe opp låsestangen (1) på flekskabelen til kameraet. Skyv deretter enden av flekskabelen ut av kontakten (2).

10. Vri endene på kablene til skjermens bakbelysning forsiktig ut av kontaktene (3).

11. Sett skjermen på støttestativet.

• Viktig: Hvis du ikke har et skjermstøttestativ, kan du legge skjermen med forsiden ned på et rent, mykt håndkle. For å unngå skade på skjermen må du sørge for at flekskablene ikke berører håndkleet.

12. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne limet fra baksiden av skjermen som vist.

•  Obs

• For å unngå skade på polyesterfilmen på skjermen må du ikke fjerne limrester fra hjørnene på skjermen.

• Ikke bruk etanolservietter eller servietter med isopropanol på skjermen. Etanol eller isopropanol sprit kan skade polyesterfilmen.

13. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne limet fra kantene av kabinettet som vist.

14. Bruk etanolservietter eller servietter med isopropanol til å fjerne eventuelle limrester fra kabinettet.

Montering

1. Plasser skjermens limstriper på et flatt underlag og kontroller at de ikke er skadet eller rynkete. Se delenumrene på limstripene for å finne riktig plassering av limstripene:

• Bunn (946-21413) (1)

• Øverst til venstre (946-21414) (2)

• Øverst til høyre (946-21415) (3)

• Høyre (946-21416) (4)

• Venstre (946-21417) (5)

•  Obs: Skadede limstriper kan forårsake kosmetiske gap og lyslekkasje. De kan også svekke forbindelsen mellom skjermen og kabinettet. Skift ut limstripene hvis de er rynkete eller skadet.

• Merk: Limstripene har to lag lim med et skumlag imellom. Det er et papirmellomlegg på undersiden og et plastmellomlegg på oversiden. Fargene på mellomleggene kan variere.

2. Plasser kabinettet flatt oppå skumklossene med innsiden vendt opp.

3. Fjern deler av papirmellomlegget fra den venstre limstripen mens du trykker limstripen mot kanten av kabinettet. Bruk deretter den flate enden av den svarte pinnen til å trykke godt langs limstripens lengde for å feste den til kabinettet.

• Viktig: Sørg for at mønsteret på skjermens limstripe stemmer overens med kabinettets mønster.

4. Gjenta trinn 3 for å feste limstripene til høyre, øverst til venstre, øverst til høyre og nederste kantene på kabinettet. Deretter fortsetter du på trinn 5.

•  Obs: Du trenger hjelp av en annen person for å fullføre trinn 5 til 12.

5. La en annen person sette kabinettet opp med toppen av kabinettet (kamerasiden) på bordet. Plasser vippestøttekilen og løftestøttekilen foran kabinettet.

6. Løft opp skjermsettet og legg det på løftestøttekilen og vippestøttekilen.

7. Skyv enden av kablene til skjermens bakbelysning inn i kontaktene (1).

8. Skyv enden av flekskabelen til kameraet inn i kontakten (2). Vipp deretter ned låsestangen på flekskabelen (3).

9. Skyv enden av strømkabelen til DisplayPort inn i kontakten (1).

10. Skyv enden av signalflekskabelen til DisplayPort inn i kontakten (2). Vipp deretter ned låsestangen på flekskabelen (3).

11. Plasser skjermen i kabinettet ved å justere kantene.

12. Legg de to støtteklossene av skumgummi på bordet med linjene i klossene loddrett som vist. Plasser kabinettet oppå skumklossene med skjermsiden vendt opp.

13. Flytt skjermen akkurat nok til at du kan fjerne mellomlegget fra den nedre kanten av skjermen. Gjenta bevegelsen langs omkretsen av skjermen til du har fjernet mellomlegget fra venstre, høyre og øvre kant.

14. Ta mellomlegget av blokken med klebrige ark. Rull silikonrullen frem og tilbake på blokken med klebrige ark for å rengjøre den.

15. Rull silikonrullen over hver av kantene på skjermen seks ganger.

16. Bruk begge hender til å trykke på kanten av skjermen for å feste limet. Beveg hendene langs kanten av skjermen og trykk på hvert sted.

17. Plasser skjermen i microfoam-vesken. Legg den deretter flatt på et rent bord med skjermsiden vendt ned. Vent 30 minutter til limet har festet seg til både skjermen og kabinettet.

•  Obs: Ikke dra skjermen på bordet.

18. Ta skjermen ut av microfoam-vesken. Hvis du har installert den eksisterende skjermen eller det eksisterende hovedkortet på nytt, er reparasjonen fullført.

1. Obs: Hvis du har byttet ut skjermen eller hovedkortet, må du gjennomføre de gjenstående trinnene for å kjøre Systemkonfigurasjon. Sørg for at du har en Mac med Apple Service Utility installert og en USB-C-ladekabel før du fortsetter.

19. Åpne Apple Service Utility på Macen. Sørg for at alle ressurser har blitt installert.

• Merk: Hvor lang tid det tar å laste ned og installere ressurser avhenger av nettverksforbindelsen.

20. Apple Service Utility viser en melding med teksten «Connect a device or tool.» (Koble til en enhet eller et verktøy)

21. Koble strømkabelen til et strømuttak.

22. Koble den ene enden av USB-C-ladekabelen til Macen. Koble deretter den andre enden av USB-C-ladekabelen til Thunderbolt 3-porten på baksiden av skjermen. Thunderbolt 3-porten er porten lengst til høyre.

23. Når Apple Service Utility oppdager skjermen, starter systemkonfigurasjonen automatisk.

24. Hvis systemkonfigurasjonen er vellykket, viser Apple Service Utility en melding med teksten «Completed System Configuration» (Systemkonfigurasjonen er fullført).

Obs

• Hvis systemkonfigurasjonen forstyrres eller avbrytes eller hvis det oppstår en feil, viser Apple Service Utility en melding som ber deg ta kontakt med Butikk med selvbetjent reparasjon-teamet for å få hjelp.

• Hvis du har byttet ut skjermen, er det mulig at lysstyrken, True Tone og Center Stage ikke fungerer som de skal inntil du har fullført systemkonfigurasjonen.

• Hvis du har byttet ut hovedkortet, vises et varselsymbol og «support.apple.com/display/restore» vises på skjermen til du har fullført systemkonfigurasjonen.