Styreflate og flekskabel til styreflate for MacBook Air (M2, 2022)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (10-34 Ncm)

• Sett for forskyvning av åpning

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx T3-halvmånebit

• Torx T5-bit

Viktig

• Denne prosedyren krever et nytt deksel til styreflatens kontakt, som følger med en ny styreflate.

• Denne prosedyren kan kreve et innleggssett, som kun følger med en ny styreflate. Det er ikke en separat del som kan bestilles.

Fjerning

1. Åpne skjermen. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

2. Bruk den svarte pinnen til å forsiktig fjerne flekskabelen fra styreflaten av dekselet til styreflatens kontakt.

•  Obs: Ikke skad flekskabelen til styreflaten mens du fjerner dekselet til styreflatens kontakt.

3. Sett inn Torx T3-biten i den blå momenttrekkeren. Bruk deretter den blå momenttrekkeren og Torx T3-biten til å fjerne de to T3-skruene (923-07277) fra dekselet til styreflatens kontakt.

4. Fjern dekselet til styreflatens kontakt, og legg det til side.

• Merk: Hvis du skal montere den originale styreflaten igjen, tar du vare på dekselet frem til montering.

5. Løft enden av flekskabelen til styreflaten av kontakten.

6. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

7. Bruk den svarte pinnen til å fjerne flekskabelen til styreflaten forsiktig fra toppdekselet.

•  Obs: Limet under flekskabelen til styreflaten er veldig sterkt. Ikke skad flekskabelen når du fjerner den fra styreflaten.

8. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du hører et klikk.

9. Sett inn Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Bruk deretter momenttrekkeren og Torx T5-biten til å fjerne de ti T5-skruene (923-07258) fra styreflaten.

10. Hold dekselet til batteriet i kantene. Løft det av toppdekselet.

11. Løft datamaskinen bort fra bordet (1). La flekskabelen til styreflaten passere gjennom åpningen i toppdekselet (2). Legg styreflaten flatt på bordet for å holde mellomleggene på plass.

• Viktig: Hvis innleggene faller ut, må de plasseres der de opprinnelig var. Hvis du ikke finner ut av innleggenes opprinnelig plassering, bytter du ut dem. Et nytt innleggssett er kun tilgjengelig sammen med en ny styreflate.

12. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du hører et klikk.

• Viktig: Hvis flekskabelen til styreflaten er skadet, åpner du låsespaken på kontakten til flekskabelen (1). Fjern enden av flekskabelen fra styreflaten. Skyv deretter enden av flekskabelen ut av kontakten (2).

Montering

Viktig

Hvis du monterer en ny flekskabel til styreflate på den eksisterende styreflaten eller en ny styreflate, fullfører du monteringstrinn 1. Hvis du monterer den eksisterende styreflaten og flekskabelen til styreflaten med nye innlegg, hopper du til trinn 2. Hvis du monterer den eksisterende styreflaten og innleggene fortsatt er der de skal være, hopper du til trinn 3 av monteringen.

1. Skyv enden av flekskabelen til den nye styreflaten inn i kontakten på styreflaten (1). Vipp ned låsespaken (2).

2. Bruk ESD-sikker pinsett til å montere nye innlegg for styreflaten. Posisjoner fire rektangulære innlegg på de ytre skruehullene. Posisjoner deretter to sirkulære innlegg på de midtre skruehullene.

• Viktig: En ny styreflate kommer med innlegg i tre størrelser (0,075 mm, 0,125 mm og 0,175 mm). Start med innleggene på 0,125 mm. Bruk tynnere eller tykkere innlegg for å justere i trinn 12.

3. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

4. Før flekskabelen til styreflaten tilbake gjennom åpningen i toppdekselet.

5. Senk datamaskinen sakte over styreflaten og juster skruehullene i toppdekselet med skruehullene i styreflaten. La skjermen henge over bordkanten.

6. Pass på at flekskabelen til styreflaten ligger flatt mot styreflaten. Plasser dekselet til batteriet på batteriet, og trykk de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du føler et klikk.

7. Hold styreplaten på plass mens du snur datamaskinen så høyre side er opp. Sett inn én forskyvning av åpning i hvert av de fire hjørnene til styreflaten. Fest deretter hver forskyvning av åpningen med en bit Kapton-tape.

8. Snu datamaskinen med tastatursiden ned. La skjermen henge over bordkanten.

9. Sett inn Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Bruk deretter momenttrekkeren og Torx T5-biten til å delvis feste de ti T5-skruene (923-07258) i styreflaten.

10. Plasser datamaskinen på siden med skjermen fortsatt åpen.

11. Behold Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10-34 Ncm). Still inn momentet til 17,5 Ncm.

12. Bruk momenttrekkeren og Torx T5-biten til å feste de fire T5-skruene i hullene i hvert ytre hjørne.

13. Plasser datamaskinen med høyre side opp. For å sjekke at toppen av styreflaten har riktig høyde, fester du én klistrelapp på styreflatens øvre kant. Sørg for at klistrelappen er helt plan med toppdekselet.

14. For å sjekke at bunnen av styreflaten har riktig høyde, justerer du en stabel med to klistrelapper på den nedre kanten til styreflaten. Forsikre deg om at de to klistrelappene er plan med toppdekselet.

15. Hvis styreflaten har riktig høyde, fortsetter du til trinn 16. Hvis styreflatens kanter er høyere eller lavere enn toppdekselet, eller hvis åpningen rundt styreflaten og toppdekselet er ujevn, fjerner du klistrelappene, forskyvningene av åpningen og Kapton-teipen. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned. Gjenta trinn 9 til 12 for fjerning. Deretter følger du trinn 2 til 15 for montering.

• Viktig

• Hvis styreflaten er høyere enn toppdekselet, monterer du de tynnere innleggene på 0,075 mm.

• Hvis styreflaten er lavere enn toppdekselet, monterer du de tykkere innleggene på 0,175 mm.

16. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

17. Behold Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10-34 Ncm). Forsikre deg om at momentet fortsatt er satt til 17,5 Ncm.

18. Bruk momenttrekkeren og Torx T5-biten til å feste de seks gjenværende T5-skruene i styreflaten.

19. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

20. Legg press på flekskabelen til styreflaten for å feste den til styreflaten, som vist.

• Viktig: Hvis du monterer en ny flekskabel til styreflate, fjerner du den selvklebende baksiden før du fester flekskabelen til styreflaten.

21. Plasser dekselet til batteriet på batteriet, og trykk de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du føler et klikk.

22. Press enden av flekskabelen til styreflaten mot kontakten.

23. Posisjoner dekselet til kontakten til styreflaten.

• Merk: Hvis du monterer en ny styreflate, monterer du det medfølgende dekselet til kontakten til styreflaten.

24. Sett inn Torx T3-biten i den blå momenttrekkeren. Bruk deretter den blå momenttrekkeren og Torx T3-biten til å feste de to T3-skruene (923-07277) i dekselet til kontakten til styreflaten.

25. Fjern den selvklebende baksiden fra toppen av dekselet til kontakten til styreflaten. Trykk deretter på enden av flekskabelen til styreflaten for å festen den til dekselet til kontakten til styreflaten.

26. Snu datamaskinen. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte forskyvningene av åpningen og Kapton-tapen bort fra styreflaten.

Fest følgende del for å fullføre monteringen: