Touch ID-kort for MacBook Pro (14-tommers, 2021)

Før du begynner

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Torx T3-skrutrekker

• Justeringssett for Touch ID

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

Viktig

Denne prosedyren kan kreve et innleggssett for Touch ID-kort, som kun følger med et nytt Touch ID-kort. Det er ikke en separat del som kan bestilles.

Demontering

1. Bruk ESD-sikker pinsett til å løsne limet på flekskabelen til Touch ID-kortet. Brett flekskabelen bakover fra det Y-formede dekselet for å eksponere det fleksible dekselet til Touch ID-kortet.

2. Bruk T3-skrustrekkeren til å fjerne de to T3-skruene (923-06940) fra det Y-formede dekselet.

3. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne det Y-formede dekselet fra toppdekselet. Ta vare på det dekselet til monteringen.

4. Bruk T3-skrutrekkeren til å fjerne de to korte T3-skruene (923-06942) (1) fra det fleksible dekselet til Touch ID-kortet. Deretter bruker du T3-skrutrekkeren til å fjerne de fire lange T3-skruene (923-06942) (2) fra det fleksible dekselet til Touch ID-kortet.

5. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne det fleksible dekselet til Touch ID-kortet fra toppdekselet. Ta vare på det fleksible dekselet til monteringen.

6. Vipp opp hjørnet på toppdekselet som vist. Før deretter flekskabelen til Touch ID-kortet ut gjennom sporet i toppdekselet for å fjerne Touch ID-kortet.

• Viktig

• Hvis Touch ID-kortet ikke klikket ordentlig før du fjernet det, fortsetter du til fjerningstrinn 7 for å fjerne Touch ID-innlegget.

• Sørg for at overflaten du jobber på er ren. Under Touch ID-kortet er Touch ID-innlegget, som er en liten, sirkelformet del. Hvis den faller ut, er det enklere å finne den på en ren overflate.

• Hvis du bruker det eksisterende Touch ID-innlegget, hopper du til trinn 1 av monteringen.

7. Plasser datamaskinen med høyre side opp. Åpne den antistatiske pinsetten, og bruk den ene tuppen til å fjerne innlegget fra den sirkelformede fordypningen under Touch ID-kortet.

• Merk: Innlegget har litt lim på og kan sitte fast i toppdekselet.

Montering

Viktig

Hvis du bytter ut Touch ID-innlegget, følger du monteringstrinn 2 til 5. Hvis du bruker det eksisterende innlegget, hopper du til monteringstrinn 6.

1. Plasser datamaskinen med høyre side opp.

•  Obs: Sørg for at du plasserer datamaskinen på en ren overflate for å unngå at du skader interne deler.

2. Bruk en antistatisk pinsett til å plukke opp det mellomstore Touch ID-innlegget fra innleggssettet.

• Merk: Innlegget er svart på siden med lim og sølvfarget på den motsatte siden.

3. Juster Touch ID-innlegget i den fordypede sirkelen i toppdekselet med limsiden ned.

4. Trykk på Touch ID-innlegget for å lime det til toppdekselet.

5. Legg toppdekselet på siden som vist.

6. Før flekskabelen til Touch ID-kortet gjennom sporet for å plassere Touch ID-kortet i toppdekselet.

• Viktig: Hvis du monterer et nytt Touch ID-kort, må du ikke fjerne de blå beskyttelsesfilmene ennå.

7. Plasser toppdekselet med riktig side opp.

•  Obs: Sørg for at flekskabelen til Touch ID-kortet er under toppdekselet, slik at du unngår å klemme flekskabelen.

8. Fjern den blå beskyttelsesfilmen på Touch ID-knappen.

9. Sett to Y-formede justeringsverktøy opp mot Touch ID-knappen som vist. Sikre de Y-formede verktøyene med Kapton-teip.

10. Plasser toppdekselet opp ned.

11. Bruk en antistatisk pinsett til å posisjonere det fleksible dekselet til Touch ID-kortet som vist.

• Viktig: Sørg for å montere det fleksible dekselet til Touch ID-kortet med riktig side opp.

12. Bruk T3-skrutrekkeren til å delvis feste de to midtre T3-skruene (923-06942) (1). Deretter bruker du T3-skrutrekkeren til å feste de fire ytre T3-skruene helt (923-06955) (2).

13. Plasser maskinen med riktig side opp, og fjern justeringsverktøyene.

14. Trykk på Touch ID-knappen for å forsikre deg om at du kan føle den klikke.

15. Snu toppdekselet opp ned. Bruk T3-skrutrekkeren til å stramme de to skruene i midten. Sørg deretter for at Touch ID-knappen fortsatt klikker når du trykker på den.

• Viktig

• Hvis Touch ID-knappen føles for løs, gjentar du fjerningstrinn 4 til 7. Gjenta deretter monteringstrinn 2 til 13 med et større Touch ID-innlegg.

• Hvis Touch ID-knappen føles for stiv eller ikke klikker, gjentar du fjerningstrinn 4 til 7. Gjenta deretter monteringstrinn 2 til 13 med et mindre Touch ID-innlegg.

16. Snu toppdekselet med høyre side opp.

17. Se direkte over Touch ID-sensoren. Mellomrommene på hver side skal se like ut, og Touch ID-sensoren skal være på linje med funksjonstastene. Hvis mellomrommene rundt sidene er ulike, gjentar du monteringstrinn 11 til 14.

18. Snu toppdekselet opp ned.

19. Bruk den antistatiske pinsetten til å plassere det Y-formede dekselet i toppdekselet.

20. Bruk T3-skrutrekkeren til å feste de to T3-skruene (923-06940) til det Y-formede dekselet.

21. Hvis du monterer et nytt Touch ID-kort, fjerner du den blå beskyttelsesfilmen under flekskabelen til Touch ID-kortet.

• Viktig: La den andre blå beskyttelsesfilmen være på enden av Touch ID-kortets flekskabel til du har montert hovedkortet.

22. Før den flate enden av den svarte pinnen forsiktig langs lengden på Touch ID-kortets flekskabel for å feste den til det Y-formede dekselet.

Fest følgende deler for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.