Hovedkort for MacBook Pro (14-tommers, 2021)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• Phillips 00-skrujern

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Torx T3-skrutrekker

• Torx T5-skrutrekker

• Torx T6-skrutrekker

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du monterer et nytt hovedkort, må du også montere et nytt Touch ID-kort.

Merk: Hovedkortet og kjøleribben kan se annerledes ut, men prosedyren er den samme.

Fjerning

1. Bruk T3-skrutrekkeren til å fjerne følgende 17 skruer:

• To T3-skruer (923-06959) fra kontaktdekselet til MagSafe 3-kortet (1)

• Tre T3-skruer (923-06938) fra kontaktdekselet til venstre USB-C-kort (2)

• To T3-skruer (923-06854) fra kontaktdekslet til lydkortet (3)

• To T3-skruer (923-06938) fra kontaktdekslet til høyre USB-C-kort (4)

• To T3-skruer (923-07046) fra kontaktdekselet til Touch ID-kortet (5)

• To T3-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til skjermen (6)

• To T3-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til skjermen (7)

• To T3-skruer (923-06854) fra kontaktdekslet til sensor for vinkel på lokk (8)

2. Fjern følgende åtte deksler, og legg dem til side frem til monteringen:

• Kontaktdeksel for MagSafe 3-kortet (1)

• Kontaktdeksel for venstre USB-C-kort (2)

• Kontaktdeksel for lydkortet (3)

• Kontaktdeksel for høyre USB-C-kort (4)

• Kontaktdeksel for Touch ID-kortet (5)

• Kontaktdeksel for skjermen (6)

• Kontaktdeksel for skjermen (7)

• Kontaktdeksel for sensor for vinkel på lokk (8)

3. Løft endene av følgende ti flekskabler av kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til MagSafe-strømmodulen (1)

• Flekskablene til venstre USB-C-kort (2, 3)

• Flekskabelen til lydkortet (4)

• Flekskabelen til høyre USB-C-kort (5)

• Flekskabelen til Touch ID-kortet (6)

• Flekskabelen med strøm for skjermens bakbelysning (7)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (8)

• eDP-flekskabelen (9)

• Flekskabelen for sensor for vinkel på lokk (10)

4. Løft klemmene for flekskabelen til skjermen ut av den interne rammen til toppdekselet. Brett dem forsiktig bakover for å se de svarte demperne under.

5. Roter toppdekselet som vist.

6. Løft de svarte demperne ut av toppdekselet, og legg dem til side frem til monteringen.

7. Fjern polyesterfilmflikene fra følgende sju flekskabler:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (3)

• Flekskabelen til tastaturet (4)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (5)

• Flekskabelen til høyre vifte (6)

• Flekskabelen til venstre vifte (7)

8. Bruk den svarte pinnen til å vippe opp låsespakene til de følgende sju flekskablene:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (3)

• Flekskabelen til tastaturet (4)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (5)

• Flekskabelen til høyre vifte (6)

• Flekskabelen til venstre vifte (7)

9. Bruk en antistatisk pinsett til å løsne limet og fjerne flekskablene til venstre og høyre vifte fra hovedkortet.

10. Skyv enden til følgende sju flekskabler fra kontaktene deres:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (3)

• Flekskabelen til tastaturet (4)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (5)

• Flekskabelen til høyre vifte (6)

• Flekskabelen til venstre vifte (7)

11. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne polyesterfilmen fra de fire T5-skruene. Ta vare på dekslene frem til monteringen. Deretter bruker du T5-skrutrekkeren til å fjerne de fire T5-skruene (923-07039).

12. Bruk T6-skrutrekkeren til å fjerne følgende tre skruer fra hovedkortet i rekkefølgen som vist:

• To T6-skruer (923-07035) (1)

• Én T6-skrue (923-07036) (2)

13. Bruk T5-skrutrekkeren til å fjerne følgende sju skruer fra hovedkortet i rekkefølgen som vist:

• Tre T5-skruer (923-07040) (3)

• To T5-skruer (923-07038) (4)

• To T5-skruer (923-07037) (5)

14. Brett tilbake dekslene til den termiske kanalen og flekskablene til viften. Bruk Kapton-teip til å holde dem åpne som vist.

15. Bruk den svarte pinnen til å løfte kanten av hovedkortet som vist.

16. Vipp hovedkortet forsiktig opp som vist (1). Deretter skyver du hovedkortet ut av toppdekselet (2). Bruk den svarte pinnen til å brette tilbake flekskablene til styreflaten og BMU-en når du tar ut hovedkortet.

•  Obs: Ikke skad Touch ID-kortets flekskabel når du fjerner hovedkortet.

Viktig: Ikke fjern kjøleribben fra hovedkortet.

Montering

Viktig: Hvis du monterer det eksisterende hovedkortet på nytt, hopper du til monteringstrinn 11. Hvis du monterer et nytt hovedkort, fortsetter du til monteringstrinn 1.

Obs: Hvis du monterer et nytt hovedkort, må du ikke kaste emballasjen og avstiverne. Emballasjen og avstiverne må overføres til det eksisterende hovedkortet før de returneres til Apple-tjenesten, for å forhindre skade under frakt.

1. Følg trinnene for fjerning og montering for å montere et nytt Touch ID-kort.

2. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å fjerne de seks Phillips 00-sikringsskruene fra de øvre avstiverne på det nye hovedkortet.

3. Løft de øvre avstiverne av det nye hovedkortet og legg dem til side.

4. Løft det nye hovedkortet av de nedre avstiverne og legg det til side.

5. Plasser det eksisterende hovedkortet over de nedre avstiverne. Innrett skruehullene i det eksisterende hovedkortet med skruehullene i de nedre avstiverne.

• Merk: De nedre avstiverne har følgende merkinger:

• BL – nederst til venstre (bottom left)

• BR – nederst til høyre (bottom right)

6. Plasser de øvre avstiverne på det eksisterende hovedkortet. Innrett skruehullene de øvre avstiverne med skruehullene i det eksisterende hovedkortet.

• Merk: De øvre avstiverne har følgende merkinger:

• TL – øverst til venstre (top left)

• TR – øverst til høyre (top right)

• Viktig: Sikringsskruene i de øvre avstiverne festes gjennom skruehullene i hovedkortet og inn i skruehullene i de nedre avstiverne.

7. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å stramme de seks Phillips 00-sikringsskruene i de fire avstiverne.

8. Plasser det eksisterende hovedkortet i den gjenbrukte antistatiske emballasjen.

9. Plasser det innpakkede kortet i skumgummirammen.

10. Lukk og forsegl esken. Send esken til Apple-service.

11. Sørg for at dekslene til de termiske kanalene og flekskablene til viftene er brettet tilbake og festet i toppdekselet med Kapton-teip.

12. Sørg for at flekskabelen med strøm for skjermens bakbelysning og flekskabelen til FaceTime HD-kameraet og eDP-flekskabelen er brettet tilbake over kanten av toppdekselet.

13. Brett følgende ni flekskabler bakover, og fest dem til toppdekselet med Kapton-teip som vist:

• Flekskabelen til venstre USB-C-kort

• Flekskabelen til høyre høyttaler

• Flekskabelen til tastaturbelysning

• Flekskabelen for sensor for vinkel på lokk

• Flekskabelen til MagSafe-strømmodulen

• Flekskablene til venstre USB-C-kort

• Flekskabelen for lydkort

• Flekskabelen til mikrofon

• Flekskabelen til venstre høyttaler

14. Hold hovedkortet i kantene. Vipp ned kanten på hovedkortet for å plassere det i toppdekslet (1). Deretter senker du hovedkortet inn i toppdekslet (2). Før flekskabelen for Touch ID-kortet gjennom åpningen mellom den termiske modulen og hovedkortet (3).

•  Obs

• Ikke skad Touch ID-kortets flekskabel når du posisjonerer hovedkortet.

• Pass på at ingen flekskabler fanges under hovedkortet.

15. Fjern Kapton-teipen forsiktig fra de termiske kanalene og flekskablene.

16. Bruk T6-skrutrekkeren til å delvis feste én T6-skrue (923-07036) (1) til hovedkortet.

17. Bruk T5-skrutrekkeren til å delvis feste én T5-skrue (923-07040) (2) til hovedkortet.

18. Bruk T6-skrutrekkeren til å feste de to T6-skruene (923-07035) i hovedkortet (1).

19. Bruk T5-skrutrekkeren til å feste de to T5-skruene (923-07040) i hovedkortet (2).

20. Bruk T5-skrutrekkeren til å feste de fire T5-skruene (923-07039) i hovedkortet (3).

21. Bruk T5-skrutrekkeren til å feste de to T5-skruene (923-07038) i hovedkortet (4).

22. Bruk T5-skrutrekkeren til å delvis feste de to T5-skruene (923-07037) i hovedkortet (5).

23. Sørg for at hovedkortet sitter i flukt inni toppdekselet.

24. Bruk T6-skrutrekkeren til å feste én T6-skrue (1).

25. Bruk T5-skrutrekkeren til å feste én T5-skrue (2).

26. Bruk T6-skrutrekkeren til å feste de to T6-skruene.

27. Bruk T5-skrutrekkeren til å feste de ti T5-skruene.

28. Sett på plass polyesterfilmen på de fire skruene.

• Merk: En ny polyesterfilm følger med nye hovedkort. Hvis du monterer det eksisterende hovedkortet på nytt, kan du feste den eksisterende polyesterfilmen på nytt.

29. Roter toppdekselet som vist. Plasser deretter de svarte demperne på den interne rammen.

30. Plasser flekskablene til skjermen langs kanten på demperne (1). Trykk deretter skjermkabelklemmene ned over demperne og fest dem til den interne rammen (2).

31. Bruk den svarte pinnen til å stikke skjermkablene inn i mellomrommet mellom skjermen og den interne rammen.

32. Bruk den svarte pinnen til å stikke flekskablene til skjermen inn i mellomrommet mellom hovedkortet og den interne rammen. Kontroller at skjermkabelklemmene er festet helt på den interne rammen.

33. Trykk endene av de følgende ti flekskablene til kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til MagSafe-strømmodulen (1)

• Flekskablene til venstre USB-C (2, 3)

• Flekskabelen til lydkortet (4)

• Flekskabelen til høyre USB-C (5)

• Flekskabelen til Touch ID-kortet (6)

• Flekskabelen med strøm for skjermens bakbelysning (7)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (8)

• eDP-flekskabelen (9)

• Flekskabelen for sensor for vinkel på lokk (10)

34. Skyv endene til de følgende sju flekskablene inn i kontaktene:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (3)

• Flekskabelen til tastaturet (4)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (5)

• Flekskabelen til høyre vifte (6)

• Flekskabelen til venstre vifte (7)

35. Bruk den flate enden til den svarte pinnen til å vippe ned låsespakene til følgende sju flekskabler:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (3)

• Flekskabelen til tastaturet (4)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (5)

• Flekskabelen til høyre vifte (6)

• Flekskabelen til venstre vifte (7)

36. Trykk polyesterfilmflikene til endene til de følgende sju flekskabler:

• Flekskabelen til mikrofonen (1)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (2)

• Flekskabelen til tastaturbelysning (3)

• Flekskabelen til tastaturet (4)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (5)

• Flekskabelen til høyre vifte (6)

• Flekskabelen til venstre vifte (7)

37. Plasser de følgende åtte dekslene i toppdekselet:

• Kontaktdeksel for MagSafe 3-kortet (1)

• Kontaktdeksel for venstre USB-C-kort (2)

• Kontaktdeksel for lydkortet (3)

• Kontaktdeksel for høyre USB-C-kort (4)

• Kontaktdeksel for Touch ID-kortet (5)

• Kontaktdeksel for skjermen (6)

• Kontaktdeksel for skjermen (7)

• Kontaktdeksel for sensor for vinkel på lokk (8)

38. Bruk T3-skrutrekkeren til å montere følgende 17 skruer i de åtte dekslene:

• To T3-skruer (923-06959) i kontaktdekselet til MagSafe 3-kortet (1)

• Tre T3-skruer (923-06938) inn i kontaktdeksel for venstre USB-C-kort (2)

• To T3-skruer (923-06854) i kontaktdekslet for lydkortet (3)

• To T3-skruer (923-06938) i kontaktdekslet til høyre USB-C-kort (4)

• To T3-skruer (923-07046) i kontaktdekselet til Touch ID-kortet (5)

• To T3-skruer (923-06854) i kontaktdekselet til skjermen (6)

• To T3-skruer (923-06854) i kontaktdekselet til skjermen (7)

• To T3-skruer (923-06854) i kontaktdekselet til sensor for vinkel på lokk (8)

Fest følgende deler for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.