Je AirPods opladen en meer te weten komen over de gebruiksduur van de batterij

Lees hier hoe je je AirPods en de bijbehorende oplaadcase oplaadt en hoe je de gebruiksduur van de batterij van je AirPods verlengt.

Je AirPods opladen

Plaats de AirPods in de oplaadcase om ze op te laden.  Met de oplaadcase kun je je AirPods een aantal keer volledig opladen. Je kunt ze dus ook onderweg opladen. Om je AirPods opgeladen te houden, moet je ze in de case doen als je ze niet gebruikt.

AirPods en oplaadcases

De oplaadcase opladen

Je kunt je MagSafe-oplaadcase of draadloze oplaadcase opladen met een Qi-gecertificeerde oplaadmat. Zorg ervoor dat je de case op de oplader plaatst met het statuslampje naar boven en de klep gesloten. Het statuslampje geeft nu als het goed is gedurende acht seconden het huidige batterijniveau weer. Als je AirPods Pro (1e of 2e generatie) of AirPods (3e generatie) hebt, tik je op de oplaadcase als deze zich op de oplaadmat bevindt om te controleren of je AirPods Pro of AirPods (3e generatie) opladen (oranje lampje) of volledig zijn opgeladen (groen lampje).

Je kunt de MagSafe-oplaadcase (Lightning of USB-C) voor AirPods Pro (2e generatie) ook opladen met een Apple Watch-oplader. Zorg ervoor dat je de case op de oplader plaatst met het statuslampje naar boven en de klep gesloten. Het statuslampje geeft nu als het goed is gedurende acht seconden het huidige batterijniveau weer.

Om de oplaadcase via een kabelverbinding op te laden, sluit je de Lightning-kabel die bij je AirPods is geleverd aan op de Lightning-poort van de oplaadcase. Als je AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (USB-C) hebt, sluit je de USB-C-kabel die bij je AirPods is geleverd aan op de USB-C-poort op je case. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-oplader of -poort. Je kunt je oplaadcase opladen met of zonder de AirPods erin. Opladen gaat het snelst als je daarvoor een USB-oplader voor de iPhone of iPad gebruikt of als je de oplaadcase aansluit op je Mac.

Geluiden van de oplaadcase uitschakelen

De MagSafe-oplaadcase (Lightning of USB-C) voor AirPods Pro (2e generatie) maakt een geluid wanneer deze begint op te laden, of wanneer de batterij bijna leeg is. Je kunt dit geluid uitschakelen:

1. Doe de AirPods in je oren en zorg dat ze verbonden zijn met je iPhone, iPad of iPod touch. Ga vervolgens naar 'Instellingen'.
  2. Tik op de naam van je AirPods.
  3. Schakel 'Schakel geluiden oplaadcase in' uit.

Meer informatie over het statuslampje

statuslampje aan de voorkant van de oplaadcase

MagSafe-oplaadcase: het statuslampje bevindt zich aan de voorkant van de oplaadcase.

statuslampje aan de voorkant van de oplaadcase

Draadloze oplaadcase: het statuslampje bevindt zich aan de voorkant van de oplaadcase.

statuslampje in de oplaadcase

Lightning-oplaadcase voor AirPods (1e en 2e generatie): het statuslampje in je oplaadcase bevindt zich tussen de ruimtes voor je AirPods.

Lightning-oplaadcase voor AirPods (3e generatie): het statuslampje bevindt zich aan de voorkant van de oplaadcase.

Als de AirPods in de case zitten en de klep open is, geeft het lampje de batterijstatus van de AirPods aan. Wanneer de AirPods niet in de case zitten, geeft het lampje de status van de case aan. Groen betekent volledig opgeladen en oranje betekent dat er minder dan één volle lading van de batterij resteert.

Wanneer je je oplaadcase op een oplader aansluit, of je MagSafe-oplaadcase of draadloze oplaadcase op een Qi-gecertificeerde oplaadmat legt, blijft het statuslampje acht seconden branden. Als het lampje wit knippert, kunnen je AirPods worden geconfigureerd met een van je apparaten. Als het lampje oranje knippert, moet je de AirPods mogelijk opnieuw configureren.

Zie De batterijstatus controleren voor gedetailleerde informatie over de batterijstatus en het laadniveau.

Het batterijpercentage controleren

Je kunt het batterijpercentage van je AirPods controleren met je iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Batterijpercentage controleren op een iPhone

Open het klepje van de case met de AirPods erin en houd de case dichtbij je iPhone, iPad of iPod touch. Na enkele seconden verschijnt de oplaadstatus van je AirPods.

De Batterijen-widget van een iPhone gebruiken om het batterijpercentage te controleren

Je kunt de oplaadstatus van je AirPods ook bekijken in de Batterijen-widget op je iPhone, iPad of iPod touch. De status van je oplaadcase wordt alleen weergegeven wanneer er minimaal één AirPod in de case zit.

Op een Mac

1. Open de klep of haal de AirPods uit de oplaadcase.
  2. Klik op het bedieningspaneel  in de menubalk. Als je het bedieningspaneel niet ziet  in de menubalk, lees je hier hoe je het toevoegt.
  3. Beweeg de aanwijzer over je AirPods in het menu.

Meer informatie over de gebruiksduur van de batterij

Wanneer de batterijen van je AirPods bijna leeg zijn, verschijnt er een melding op het scherm van je iPhone of iPad. Je krijgt een melding als de batterijlading nog 20 procent, 10 procent en 5 procent bedraagt.

Ook hoor je een toon in een of beide AirPods als de batterijen bijna leeg zijn. Je hoort de toon één keer als de batterijen nog 10 procent zijn opgeladen en een tweede keer vlak voordat de AirPods worden uitgeschakeld.

Als je denkt dat er een probleem is met je batterij, kun je informatie lezen over service en reparatie van AirPods.

Dit kun je verwachten van je AirPods Pro (2e generatie)

• Omdat je ze meerdere keren kunt opladen in de oplaadcase, krijg je maximaal 30 uur luistertijd1 of maximaal 24 uur gesprekstijd.2
  • Met een enkele oplaadsessie van je AirPods Pro (2e generatie) kun je tot 6 uur luistertijd (tot 5,5 uur als ruimtelijke audio en hoofdtracking zijn ingeschakeld)3 of tot 4,5 uur gesprekstijd krijgen.4
  • Als je je AirPods Pro (2e generatie) 5 minuten oplaadt in de oplaadcase, krijg je ongeveer 1 uur luistertijd5 of circa 1 uur gesprekstijd.6

Dit kun je verwachten van je AirPods (3e generatie)

• Omdat je ze meerdere keren kunt opladen in de oplaadcase, krijg je maximaal 30 uur luistertijd7 of maximaal 20 uur gesprekstijd.8
  • Met een enkele oplaadsessie van je AirPods (3e generatie) kun je tot 6 uur luistertijd (tot 5 uur als ruimtelijke audio is ingeschakeld)9 of tot 4 uur gesprekstijd krijgen.10
  • Als je je AirPods (3e generatie) 5 minuten oplaadt in de oplaadcase, krijg je ongeveer 1 uur luistertijd11 of circa 1 uur gesprekstijd.12

Dit kun je verwachten van je AirPods Pro (1e generatie)

• Omdat je ze met de oplaadcase meerdere keren kunt opladen, krijg je meer dan 24 uur luistertijd13 of meer dan 18 uur gesprekstijd.14
  • Een enkele oplaadsessie van je AirPods Pro biedt je tot 4,5 uur luistertijd15 of tot 3,5 uur gesprekstijd.16
  • Als je je AirPods Pro 5 minuten oplaadt in de oplaadcase, krijg je ongeveer 1 uur luistertijd17 of 1 uur gesprekstijd.18

Dit kun je verwachten van je AirPods (2e generatie)

• Omdat je ze met de oplaadcase meerdere keren kunt opladen, krijg je meer dan 24 uur luistertijd19 of tot 18 uur gesprekstijd.20
  • Een enkele oplaadsessie van je AirPods biedt je tot 5 uur luistertijd21 of tot 3 uur gesprekstijd.22
  • Als je je AirPods 15 minuten oplaadt in de oplaadcase, krijg je tot 3 uur luistertijd23 of tot 2 uur gesprekstijd.24

Meer informatie over Geoptimaliseerd opladen voor AirPods Pro en AirPods (3e generatie)

Geoptimaliseerd opladen is ontworpen om de slijtage van je batterij te verminderen en de levensduur ervan te verlengen door de tijd dat je AirPods Pro en AirPods (3e generatie) volledig opgeladen zijn, te verkorten. AirPods Pro, AirPods (3e generatie) en je iPhone, iPad of iPod touch leren van je dagelijkse oplaadroutine en wachten met het opladen van je AirPods Pro of AirPods (3e generatie) naar meer dan 80% tot net voordat je ze nodig hebt.

Geoptimaliseerd opladen van de batterij voor AirPods Pro en AirPods (3e generatie) vereist een iPhone, iPod touch of iPad en is standaard ingeschakeld wanneer je je apparaat instelt of nadat je het hebt bijgewerkt naar iOS of iPadOS 15 of nieuwer.  Om de functie uit te schakelen, open je de AirPods-case en ga je op je iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Tik op de knop 'Meer info'  naast je AirPods Pro of AirPods (3e generatie) in de lijst met apparaten. Schakel 'Geoptimaliseerd opladen' uit.

1. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2022 met prototypen van de AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een prototype van de iPhone 14 Pro Max en software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. De volledig lege batterijen van de AirPods Pro werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals audio werd afgespeeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods Pro als de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  2. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2022 met prototypen van de AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een prototype van de iPhone 14 Pro Max en software. Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. De volledig lege batterijen van de AirPods Pro werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals mobiel werd gebeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods Pro als de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  3. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2022 met prototypen van de AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een prototype van de iPhone 14 Pro Max en software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bij gebruik van ruimtelijke audio en hoofdtracking bedroeg de luistertijd tot 5,5 uur. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  4. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2022 met prototypen van de AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een prototype van de iPhone 14 Pro Max en software. Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  5. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2022 met prototypen van de AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een prototype van de iPhone 14 Pro Max en software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Om het laadproces van 5 minuten te testen, zijn AirPods Pro gebruikt waarvan de volledig lege batterij 5 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd audio afgespeeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  6. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2022 met prototypen van de AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een prototype van de iPhone 14 Pro Max en software. Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Om het laadproces van 5 minuten te testen, zijn AirPods Pro gebruikt waarvan de volledig lege batterij 5 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd mobiel gebeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  7. Tests uitgevoerd door Apple in september 2021 met prototypen van de AirPods (3e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 13 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met afspelen. De volledig lege batterijen van de AirPods werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals audio werd afgespeeld totdat de eerste AirPod stopte met afspelen. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods als de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  8. Tests uitgevoerd door Apple in september 2021 met prototypen van de AirPods (3e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 13 Pro Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. De volledig lege batterijen van de AirPods werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals mobiel werd gebeld totdat de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods als de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  9. Tests uitgevoerd door Apple in september 2021 met prototypen van de AirPods (3e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 13 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50%. Bij gebruik van ruimtelijke audio en hoofdtracking bedroeg de luistertijd tot 5 uur. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  10. Tests uitgevoerd door Apple in september 2021 met prototypen van de AirPods (3e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 13 Pro Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  11. Tests uitgevoerd door Apple in september 2021 met prototypen van de AirPods (3e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 13 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50%. Om het laadproces van 5 minuten te testen, zijn AirPods gebruikt waarvan de volledig lege batterij 5 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd audio afgespeeld totdat de eerste AirPod stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  12. Tests uitgevoerd door Apple in september 2021 met prototypen van de AirPods (3e generatie) met MagSafe-oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 13 Pro Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50%. Om het laadproces van 5 minuten te testen, zijn AirPods  gebruikt waarvan de volledig lege batterij 5 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd mobiel gebeld totdat de eerste AirPod  stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  13. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. De volledig lege batterijen van de AirPods Pro werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals audio werd afgespeeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods Pro als de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  14. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. De volledig lege batterijen van de AirPods Pro werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals mobiel werd gebeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods Pro als de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  15. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Wanneer actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus waren uitgeschakeld, was de luistertijd maximaal 5 uur. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  16. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software.   Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  17. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Om het laadproces van 5 minuten te testen, zijn AirPods Pro gebruikt waarvan de volledig lege batterij 5 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd audio afgespeeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  18. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software.   Het volume was ingesteld op 50% met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Om het laadproces van 5 minuten te testen, zijn AirPods Pro gebruikt waarvan de volledig lege batterij 5 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd mobiel gebeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  19. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met afspelen. De volledig lege batterijen van de AirPods werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals audio werd afgespeeld totdat de eerste AirPod stopte met afspelen. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods als de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  20. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. De volledig lege batterijen van de AirPods werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals mobiel werd gebeld totdat de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods als de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  21. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  22. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software.   Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  23. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers die waren gekocht in de iTunes Store (256-Kb/s AAC). Het volume was ingesteld op 50%. Om het laadproces van 15 minuten te testen, zijn AirPods gebruikt waarvan de volledig lege batterij 15 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd audio afgespeeld totdat de eerste AirPod stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  24. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software.   Het volume was ingesteld op 50%. Om het laadproces van 15 minuten te testen, zijn AirPods gebruikt waarvan de volledig lege batterij 15 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd mobiel gebeld totdat de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.