Apps downloaden op je Apple Watch

Vind je favoriete apps op je Apple Watch.

Apps downloaden

Gebruik de iPhone die met de Watch is gekoppeld of gebruik de App Store op de Watch.

Apps uit de App Store downloaden op je Apple Watch

1. Druk op de Digital Crown om het beginscherm te zien en tik daarna op de App Store.

2. Tik op 'Zoek' om apps te vinden door te schrijven of door de dicteerfunctie te gebruiken, of scrol omlaag om uitgelichte apps en geselecteerde app-collecties te ontdekken.

3. Tik op een app om de beschrijving, beoordelingen en recensies, schermafbeeldingen, versienotities en meer te zien.

4. Tik op de prijs of tik op 'Download'.

Apple Watch-scherm met uitleg over hoe je een app kunt downloaden
  5. Druk twee keer op de zijknop onder de Digital Crown als hierom wordt gevraagd om de app te downloaden en te installeren.

Als een app in de App Store een knop 'Download' heeft in plaats van een prijs, is de app gratis. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het downloaden van een gratis app. Sommige gratis apps bieden in-app aankopen en abonnementen die je kunt kopen. Abonnementen en in-app aankopen geven bijvoorbeeld toegang tot meer functies en materiaal. Meer informatie over in-app aankopen en abonnementen.

Apps downloaden met de iPhone die is gekoppeld met de Apple Watch

1. Open de Watch-app op je iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch'.

3. Scrol naar de app die je wilt toevoegen. Apps die je kunt installeren, worden weergegeven onder 'Beschikbare apps'.

iPhone-scherm met de Watch-app
  4. Tik op 'Installeer' om een app toe te voegen aan je Watch.

Als je een app niet kunt vinden

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.