Een iPhone of iPad bijwerken

Lees hier hoe je je iPhone of iPad bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.

Je kunt je iPhone of iPad draadloos bijwerken naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.

Als de update niet wordt vermeld op je apparaat, kun je je computer gebruiken om je apparaat handmatig bij te werken. Lees hoe je je apparaat handmatig bijwerkt als je een Mac met macOS Catalina of nieuwer gebruikt of als je een Mac met macOS Mojave of ouder of een Windows-pc gebruikt.

Je iPhone of iPad draadloos bijwerken

1. Maak een reservekopie van je apparaat met iCloud of met je computer.
  2. Sluit je apparaat aan op een stroombron en maak via wifi verbinding met het internet.
  3. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik vervolgens op 'Software-update'.
  4. Als er meerdere opties voor software-updates beschikbaar zijn, kies je de optie die je wilt installeren.
  5. Tik op 'Installeer nu'. Als je in plaats daarvan 'Download en installeer' ziet, tik je daarop om de update te downloaden, voer je je toegangscode in en tik je vervolgens op 'Installeer nu'. Lees wat je moet doen als je je toegangscode niet meer weet.
    Een iPhone met de optie om de update te downloaden en installeren

Als je een waarschuwing krijgt tijdens het draadloos bijwerken

Lees wat je moet doen als je een waarschuwing ziet wanneer je probeert je apparaat draadloos bij te werken.

Sommige software-updates zijn niet draadloos beschikbaar. VPN- of proxyverbindingen kunnen verhinderen dat een apparaat contact opneemt met de updateservers.

Als je meer ruimte nodig hebt wanneer je je apparaat draadloos bijwerkt

Als je in een bericht wordt gevraagd om apps tijdelijk te verwijderen omdat de software meer ruimte voor de update nodig heeft, tik je op 'Ga door' om toe te staan dat er apps worden verwijderd. Nadat de installatie is voltooid, worden die apps automatisch opnieuw geïnstalleerd. Als je in plaats daarvan op 'Annuleer' tikt, kun je zelf materiaal verwijderen van je apparaat om ruimte te maken.

Automatische updates aanpassen

Je apparaat kan 's nachts automatisch worden bijgewerkt terwijl het wordt opgeladen.

Automatische updates inschakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update'.
  2. Tik op 'Automatische updates' en schakel vervolgens 'Download iOS-updates' in.
  3. Schakel 'Installeer iOS-updates' in. Je apparaat wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS. Sommige updates moeten mogelijk handmatig worden geïnstalleerd.

Een iPhone met de optie om automatische updates in te schakelen

Snelle beveiligingsmaatregelen installeren

Snelle beveiligingsmaatregelen leveren sneller belangrijke beveiligingsverbeteringen, voordat ze worden opgenomen in toekomstige software-updates.

Automatisch snelle beveiligingsmaatregelen ontvangen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update'.
  2. Tik op 'Automatische updates'.
  3. Zorg ervoor dat 'Beveiligingsmaatregelen en systeembestanden' is ingeschakeld.

Als je niet wilt dat snelle beveiligingsmaatregelen automatisch worden geïnstalleerd, kun je snelle beveiligingsmaatregelen op dezelfde manier installeren als software-updates.

Als je een snelle beveiligingsmaatregel wilt verwijderen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'.
  2. Tik op 'iOS-versie'.
  3. Tik op 'Verwijder beveiligingsmaatregelen'.

Je kunt snelle beveiligingsmaatregelen later opnieuw installeren of wachten tot ze permanent worden geïnstalleerd als onderdeel van een standaard software-update.

Als je bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, krijg je toegang tot de nieuwste functies, beveiligingsupdates en oplossingen voor problemen. Niet alle functies zijn op alle apparaten of in alle landen en regio's beschikbaar. Batterij- en systeemprestaties kunnen worden beïnvloed door veel factoren, waaronder netwerkomstandigheden en individueel gebruik. De daadwerkelijke resultaten kunnen variëren.