Als iCloud Mail niet werkt

Je kunt iCloud Mail gebruiken in de Mail-app op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac, of op iCloud.com op je iPad, Mac of pc. Als je geen toegang hebt tot je e-mails of geen berichten kunt versturen of ontvangen met je @icloud.com-e-mailadres, volg je deze stappen.

Dingen die je als eerste moet controleren

1. Controleer de systeemstatus van iCloud Mail.

2. Controleer of iCloud Mail is ingeschakeld:

• Open de Mail-app op je Mac en kies 'Mail' > 'Voorkeuren'. Klik op 'Accounts' en selecteer je iCloud-account in de navigatiekolom. Kijk onder 'Accountinformatie' of deze account is ingeschakeld en of de status 'Online' is.

• Ga op je iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud' en controleer of 'Mail' is ingeschakeld.

3. Kijk of je nog voldoende iCloud-opslagruimte hebt. Als je iCloud-opslagruimte vol is, kun je meer opslagruimte vrijmaken in iCloud.

4. Zorg ervoor dat je de nieuwste softwareversie voor je apparaat gebruikt.

Als je hulp nodig hebt bij het versturen of ontvangen van e-mails op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Controleer de internetverbinding. Open apple.com/nl in Safari op je iPhone, iPad of iPod touch.

2. Ga naar iCloud.com op een Mac of pc om te zien of je e-mails voor je iCloud-account op een ander apparaat kunt ontvangen.

3. Controleer of 'Mail' is ingeschakeld in Instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch. Tik op 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud' en schakel 'Mail' in.

4. Controleer of nieuwe gegevens automatisch naar je apparaat worden gepusht. Tik in iOS 14 of nieuwer op 'Instellingen' > 'Mail' > 'Accounts' > 'Nieuwe gegevens' en schakel 'Push' in. Tik in iOS 13 of ouder op 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts' > 'Nieuwe gegevens' en schakel 'Push' in.

• Verstuur een e-mail naar je account om na te gaan of de pushfunctie werkt.

• Tik onder 'Nieuwe gegevens' op je iCloud-account en schakel 'Push' in. Je kunt 'Push' maar met één account tegelijk gebruiken.

5. Schakel het apparaat uit en weer in.

6. Als je nog steeds geen e-mails kunt versturen of ontvangen, schakel je alle instellingen in stap 3 en 4 uit, herstart je je apparaat en schakel je de instellingen weer in.

Als je iCloud Mail niet kunt openen op iCloud.com

Op je iPad, Mac en pc kun je iCloud Mail gebruiken op iCloud.com. Op je iPhone gebruik je de Mail-app.

1. Zorg dat je browser up-to-date is. Als je Safari gebruikt, werk je Safari bij naar de nieuwste versie.

2. Maak de cache van de browser leeg. In Safari kies je 'Safari' > 'Voorkeuren'. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'. Selecteer 'Toon Ontwikkel-menu in menubalk' en sluit 'Voorkeuren'. Klik op het Ontwikkel-menu en selecteer 'Leeg caches'. Als je een andere browser gebruikt, raadpleeg je het helpmenu van die browser voor de vereiste stappen.

3. Neem contact op met de internetaanbieder of netwerkbeheerder als je iCloud Mail wel op een andere locatie of met een andere internetverbinding kunt openen. Sommige internetconfiguraties kunnen, opzettelijk of onbedoeld, de toegang tot bepaalde websites of voorzieningen (zoals iCloud Mail) verhinderen.

Als je geen e-mails kunt versturen via de Mail-app op een Mac

Volg de onderstaande stappen als een bericht niet wordt afgeleverd, als je een groot bestand als bijlage toevoegt of als de ontvanger je bericht niet heeft ontvangen.

Als je een waarschuwing ontvangt wanneer je in Mail op een Mac een bericht verstuurt vanaf je @icloud.com-e-mailadres

Als je een waarschuwing ziet met de melding 'Dit bericht kan niet worden verstuurd. Het bericht blijft in de postbus 'Uitgaand' staan totdat het kan worden verstuurd.', controleer je of iCloud je account voor uitgaande e-mail is.

1. Open Mail en kies 'Mail' > 'Voorkeuren'.

2. Klik op het tabblad 'Accounts'.

3. Selecteer je iCloud-e-mailaccount.

4. Klik op het tabblad 'Serverinstellingen'. Als je achter 'Account uitgaande e-mail' niet 'iCloud' ziet staan, selecteer je 'iCloud' alsnog.

• If you choose Edit SMTP Server List, you won't see your iCloud account listed as an option.

Als je een groot bestand als bijlage toevoegt

Bijlagen van berichten mogen niet groter zijn dan wat is toegestaan door je e-mailaanbieder of de e-mailaanbieder van de ontvanger. De maximale grootte verschilt per aanbieder. Probeer Mail Drop te gebruiken, het bestand te comprimeren voordat je het verstuurt of je bericht zonder bijlage te versturen.

Als de ontvanger het bericht niet ontvangt

1. Als het bericht 'Onbekend adres' of 'Niet afgeleverde post geretourneerd' verschijnt in de postbus 'Inkomend' nadat je een bericht hebt verstuurd, ga je naar de postbus 'Verstuurd' en controleer je of het e-mailadres van de ontvanger juist is.

2. Controleer de postbussen 'Concepten', 'Verstuurd' en 'Uitgaand' als je Mail in macOS gebruikt of iCloud Mail opent via Safari of een andere ondersteunde webbrowser:

• Als het niet-verstuurde bericht in 'Concepten' staat, probeer je het opnieuw te versturen.

• Als het bericht in de postbus 'Uitgaand' staat, controleer je de internetverbinding en volg je de stappen hiervoor om 'iCloud' als account voor uitgaande e-mail te selecteren.*

3. Vraag de ontvanger om te kijken of de e-mail misschien in de map of postbus voor ongewenste reclame is beland.

4. Als de ontvanger het bericht nog steeds niet ontvangt maar het bericht zonder waarschuwingen of de melding 'Niet afgeleverde post' is verstuurd, wordt het bericht mogelijk geblokkeerd of gefilterd door de iCloud Mail-servers of de e-mailserver van de ontvanger. Neem contact op met iCloud Support om dit na te gaan. Vraag ook aan de ontvanger om contact op te nemen met diens e-mailbeheerder.

* Als je een SMTP-server ziet die niet van iCloud is, moet je je iCloud-e-mailadres niet als 'Van:'-adres gebruiken. Doe je dit toch, dan wordt je e-mail mogelijk niet afgeleverd of belandt deze bij de ontvanger in de map 'Ongewenste reclame'.

Als je wel berichten kunt ontvangen, maar geen berichten kunt versturen

Misschien blokkeert de internetaanbieder het protocol voor het versturen van e-mail (SMTP) via diens netwerk. Neem contact op met de aanbieder en vraag naar het SMTP-verkeer via diens netwerk naar een externe voorziening, zoals iCloud. Als de aanbieder SMTP-verkeer blokkeert, vraag je hoe je kunt worden vrijgesteld van SMTP-blokkering.

Als de aanbieder geen SMTP-verkeer blokkeert en je nog steeds geen berichten kunt versturen, neem je contact op met Apple Support voor hulp.

Als je geen e-mails kunt ontvangen via de app Mail op een Mac

1. Links van het hoofdvenster in Mail staat de naam van je iCloud-mailaccount. Als je accountnaam in het grijs wordt weergegeven met een bliksemschicht ernaast, is de account offline.

2. Maak verbinding met het internet om je account weer online te gebruiken.

3. Kies 'Postbus'. Als 'Gebruik alle accounts online' grijs wordt weergegeven, zijn je accounts al online.

Als je nog steeds geen e-mail kunt ontvangen, neem je contact op met Apple Support om meer hulp te krijgen.

Als je een voorgesteld recent contact in iCloud Mail wilt verwijderen

Wanneer je bent ingelogd bij iCloud, zie je mogelijk je recente e-mailadressen als voorgestelde contacten op al je apparaten. Om te voorkomen dat een contact als suggestie wordt weergegeven, kun je het volgende doen:

1. Klik in iCloud.com op de knop 'Nieuw bericht'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeeldingom een e-mail op te stellen.

2. Begin in het veld 'Aan:' het e-mailadres te typen dat je wilt verbergen.

3. Plaats de cursor op het adres en klik op de knop 'Verwijder'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

4. Klik op 'Verwijder uit 'Recent''.

Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van iCloud voor Windows

Als je Outlook gebruikt, vind je hier hulp bij het gebruik van iCloud Mail, -contacten en -agenda's.

Meer hulp

Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.