Je Apple ID wijzigen

Lees hier hoe je het e-mailadres kunt wijzigen dat aan je Apple ID is gekoppeld.

Als je het e-mailadres dat aan je Apple ID is gekoppeld niet langer gebruikt, of als je er geen toegang meer toe heb, kun je dit wijzigen. Je verliest geen toegang tot je contacten, aankopen of andere accountinformatie.

De eenvoudigste manier om het e-mailadres te wijzigen dat aan je Apple ID is gekoppeld, is door de iPhone of een ander vertrouwd apparaat te gebruiken. Een vertrouwd apparaat is een apparaat waarop je al bent ingelogd met je Apple ID.

Je kunt geen e-mailadres gebruiken dat al voor een andere Apple ID wordt gebruikt. Als je voorzieningen zoals iCloud of Berichten gebruikt, moet je met je nieuwe Apple ID inloggen bij die voorzieningen.

Je Apple ID-e-mailadres wijzigen op je iPhone of iPad

1. Open Instellingen en tik op je naam.

2. Tik op 'Inloggen en beveiliging'.

3. Tik naast 'E-mail en telefoonnummers' op 'Wijzig'.

4. Tik op de knop 'Verwijder'knop 'Verwijder' naast het e-mailadres en tik vervolgens op 'Verwijder'.

5. Tik op 'Ander e‑mailadres kiezen' en voer de toegangscode van je apparaat in als daarom wordt gevraagd.

Een iPhone-scherm met uitleg over hoe je je Apple ID-e-mailadres kunt wijzigen
  6. Voer het nieuwe e-mailadres in en tik vervolgens op 'Ga door'.

Een iPhone-scherm met uitleg over hoe je je Apple ID-e-mailadres kunt wijzigen
  7. Voer de verificatiecode in die naar je nieuwe e-mailadres is verzonden.

Je Apple ID-e-mailadres wijzigen op het internet

Indien mogelijk stuurt het webproces je door naar een vertrouwd apparaat om je Apple ID te wijzigen. Als je geen vertrouwd apparaat hebt, kun je je Apple ID-e-mailadres nog steeds op het internet wijzigen.

Ga naar appleid.apple.com en log in. Volg daarna de instructies op het scherm om het e-mailadres te wijzigen dat aan je Apple ID is gekoppeld.

Mogelijk moet je een verificatiecode invoeren die naar je nieuwe Apple ID-e-mailadres is verzonden. Lees wat je moet doen als je de e-mail niet hebt ontvangen.

Als je je Apple ID niet kunt wijzigen

Als je probeert je Apple ID te wijzigen in een @icloud.com-e-mailadres dat in de afgelopen 30 dagen is aangemaakt, wordt je gevraagd het later nog een keer te proberen.

Als je een bericht ziet dat het ingevoerde e-mailadres niet beschikbaar is of al in gebruik is, controleer je of of een gezinslid dat e-mailadres misschien al gebruikt met een andere Apple ID. Als een gezinslid dat e-mailadres gebruikt, verwijder je het adres uit het account van deze persoon en probeer je vervolgens of je het kunt gebruiken.

Als je een telefoonnummer gebruikt als Apple ID

Je kunt je Apple ID wijzigen in een ander mobiel telefoonnummer. Je kunt ook je Apple ID-gebruikersnaam wijzigen van een mobiel telefoonnummer naar een e-mailadres om het inloggen en herstellen gemakkelijker te maken. Lees hoe je je Apple ID wijzigt.