macOS High Sierra

Klikken of dubbel klikken met de muis

Je kunt VoiceOver-commando's gebruiken voor het nabootsen van muisklikken.

Opmerking: "VO" staat voor de speciale VoiceOver-toets.

1. Plaats de muisaanwijzer op het onderdeel waarop je wilt klikken.

Als je niet hebt ingesteld dat de muisaanwijzer de VoiceOver-cursor moet volgen (in de categorie 'Navigatie' van VoiceOver-programma), verplaats je de VoiceOver-cursor naar het onderdeel en druk je op VO + Command + F5 om de aanwijzer op het onderdeel te plaatsen.

2. Om te klikken met de muis, druk je op VO + Shift + spatiebalk. Om dubbel te klikken met de muis, druk je op VO + Shift + spatiebalk + spatiebalk.

Met de functie 'Muistoetsen' kun je de muisaanwijzer besturen (behalve wanneer de Numblok-commando's zijn ingeschakeld).