macOS High Sierra

Als je Mac meerdere APFS-volumes in één container heeft

Als je meer dan één schijf ziet in het paneel 'Opslag' in Systeeminformatie, heeft je systeem meerdere volumes.

Met het APFS-bestandssysteem van macOS High Sierra kunnen ruimten worden gedeeld en kan snel de grootte van directory's worden bepaald. Wanneer één APFS-container (partitie) meerdere volumes bevat, wordt de vrije ruimte van de container gedeeld en kan de ruimte wanneer nodig aan een van de afzonderlijke volumes worden toegewezen. Elk volume gebruikt slechts een deel van de container. De beschikbare ruimte is dus de totale ruimte van de container, minus de grootte van alle volumes in de container. Deze totale hoeveelheid gebruikte ruimte, inclusief andere volumes in de container, wordt gearceerd weergegeven.

Zie Een fysieke schijf partitioneren voor meer informatie over partities.