macOS High Sierra

Bewerkingshulpmiddelen en extensies toevoegen aan Foto's

Je kunt extensies toevoegen (ook wel plugins genoemd) om de bewerkingsmogelijkheden in Foto's uit te breiden. Met extensies van derden kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van speciale filters of andere aanpassingshulpmiddelen.

Om foto's met een extensie van derden te kunnen bewerken, download je de extensie uit de App Store en installeer je deze op je Mac aan de hand van de meegeleverde instructies. Voer vervolgens de onderstaande stappen uit om de extensie in Foto's in te schakelen.

Open Foto's

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Extensies'.

2. Klik op 'Fotobewerking'.

3. Schakel het aankruisvak in naast de extensie die je wilt gebruiken.

De extensie verschijnt nu wanneer je in de bewerkingsknoppenbalk in Foto's op de knop 'Extensies'  klikt.

Je kunt ook een combinatie van extensies en de ingebouwde hulpmiddelen van Foto's gebruiken om een foto te bewerken. Nadat je een foto hebt bewerkt, kun je deze weer in de oorspronkelijke staat herstellen door op 'Herstel origineel' te klikken.