object

Een object is elk willekeurig onderdeel dat je op een pagina plaatst, zoals afbeeldingen (foto's), tekstvakken, vormen, tabellen en diagrammen. Om een object aan een pagina toe te voegen, klik je op een van de objectknoppen in de knoppenbalk.

De knoppenbalk in Pages met de knoppen 'Tabel', 'Diagram', 'Tekst', 'Vorm' en 'Media'.

Objecten zijn standaard zwevende objecten, zodat je ze overal op de pagina kunt positioneren of vóór of achter tekst of andere objecten kunt plaatsen. Als een object is geselecteerd, verschijnen de bijbehorende opmaakregelaars in de navigatiekolom 'Opmaak  rechts van het document. Je kunt inhoud toevoegen aan objecten en hun vormgeving wijzigen.

Je kunt ook regelen hoe tekst om objecten heen loopt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om tekst om een object heen te laten lopen of een object regelgebonden te plaatsen, zodat het op dezelfde regel als de tekst staat en tijdens het typen met de tekst meebeweegt.