Een MacBook Pro met de Pages-sjabloonkiezer geopend op het scherm. Aan de linkerkant is de categorie 'Alle sjablonen' geselecteerd en aan de rechterkant staan de vooraf gedefinieerde sjablonen, gerangschikt per categorie.

Beginnen met een sjabloon

Voor alle documenten gebruik je een sjabloon (een modeldocument) als uitgangspunt. Daarmee kun je verschillende tekstverwerkingsdocumenten maken, zoals verslagen en brieven, maar ook paginalay-outdocumenten, bijvoorbeeld posters en nieuwsbrieven. De tekst en afbeeldingen in de sjabloon vervang je door je eigen tekst en afbeeldingen.

Informatie over tekstverwerkings- en paginalay-outdocumenten

De knoppenbalk met knoppen voor het toevoegen van tabellen, diagrammen, tekstvakken, vormen en media. De vormknop is geselecteerd. In de navigatiekolom aan de linkerkant is de categorie 'Activiteiten' geselecteerd en aan de rechterkant staan vormen.

Foto's, vormen, tabellen en meer toevoegen

Voeg objecten zoals tabellen, diagrammen, vormen en media (afbeeldingen, audio en video) aan je document toe. Je kunt objecten in een laag plaatsen, ze vergroten of verkleinen en overal op de pagina neerzetten.

Informatie over afbeeldingen, diagrammen en andere objecten

De opmaakregelaars waarmee je de grootte en vormgeving van de geselecteerde afbeelding kunt wijzigen. Boven de regelaars staan de knoppen 'Stijl', 'Afbeelding' en 'Orden'.

Elk detail zoals jij het wilt

Je kunt alles in je document aanpassen. Zo kun je de vormgeving van tekst wijzigen, schaduw aan een afbeelding toevoegen, vormen vullen met een kleur en nog veel meer.

Inleiding tot Pages

Een vorm met tekst die er aan drie kanten omheen loopt.

Laat je tekst de vrije loop

Met de tekstomloop in je document kun je verschillende kanten op. Zit er een plaatje in je document? Laat de tekst eromheen lopen. Wil je tekst in kolommen met verschillende afmetingen zetten of een zijkolom laten doorlopen op de volgende pagina? Door tekstvakken te koppelen, loopt de tekst van het ene vak door in het andere.

Objecten met tekst plaatsen

Het menu 'Samenwerking' met daarin de namen van mensen die samen aan het document werken. Onder de namen staan de opties voor delen.

In realtime samenwerken

Nodig anderen uit om samen met jou aan je document te werken. Iedereen die is uitgenodigd, kan de wijzigingen van anderen meteen zien. Jij bepaalt echter wie het document mag wijzigen en wie het alleen kan bekijken.

Informatie over samenwerking

Deze handleiding helpt je op weg met Pages 10.0 voor de Mac. Om te zien welke versie van Pages op je Mac staat, kies je 'Pages' > 'Over Pages' (uit het Pages-menu boven in het scherm). Klik op 'Inhoudsopgave' boven aan de pagina om door deze handleiding te bladeren. Je kunt de handleiding ook downloaden uit Apple Books (indien beschikbaar).

Ga naar de website Support voor Pages voor meer informatie.