Notities Help

Welkom bij Notities

Met Notities op de Mac kun je snel iets noteren of bewaren voor later. Bovendien heb je met iCloud of een andere notitieaccount op elk apparaat toegang tot je notities.

Het Notities-venster met de navigatiekolom aan de linkerkant, de lijst met notities in het midden en de inhoud van de notitie aan de rechterkant.
De lijst met accounts in Notities met de iCloud-account, de Op mijn Mac-account en andere accounts, zoals Google en Yahoo.

Notities overal met je meenemen

Als je internetaccounts aan Notities toevoegt, heb je je notities op al je apparaten bij de hand. Als je bijvoorbeeld een recept op de Mac bewaart, staat het ook op je iPhone als je boodschappen gaat doen. Om een account toe te voegen, kies je 'Notities' > 'Accounts'.

Een notitie met de foto van een keuken, een beschrijving van ideeën voor een keukenverbouwing en een checklist.

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden

Je kunt afbeeldingen, films, koppelingen en andere bestanden naar je notities slepen. Je kunt ook inhoud aan notities toevoegen vanuit Safari, Foto's, Kaarten en allerlei andere programma's. Hiervoor klik je in het programma op de deelknop en kies je 'Notities'.

Een notitie met een recept voor chocoladekoekjes. Het symbool 'Personen' links van de naam van de notitielijst geeft aan dat er mensen aan de notitie zijn toegevoegd om samen aan de notitie te werken.

Eenvoudig samenwerken

Je kunt personen aan je notities toevoegen, zodat verschillende mensen samen aan dezelfde notitie kunnen werken. Klik op de knop 'Personen' om met anderen aan een notitie te gaan werken.

Lees meer informatie over hoe je notities gebruikt op al je apparaten, hoe je foto's en andere onderdelen toevoegt en hoe je mensen toevoegt aan notities.