iCloud-notities

Je kunt notities bewaren in iCloud, zodat je ze op al je apparaten en op iCloud.com kunt bekijken en bewerken. Notities die in iCloud worden bewaard, verschijnen onder iCloud in de navigatiekolom van het programma Notities. Als je iCloud niet in de navigatiekolom ziet staan, moet je inloggen bij iCloud en de voorziening Notities inschakelen in iCloud-voorkeuren.

• Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'iCloud' en schakel vervolgens het aankruisvak 'Notities' in.

Als je een knop 'Werk bij' naast iCloud in de navigatiekolom van Notities ziet, heb je je notities nog niet bijgewerkt. Dit houdt in dat je bepaalde bewerkingen pas kunt uitvoeren nadat je je notities hebt bijgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van alineastijlen of checklists, het gebruik van het bijlagenoverzicht of de map 'Onlangs verwijderd' (voor de tijdelijke opslag van verwijderde onderdelen), het vergrendelen van je notities en het toevoegen van personen aan notities.

Als je je notities bijwerkt, kun je ze ook op andere apparaten met OS X 10.11 of hoger of met iOS 9 of hoger bekijken en bewerken als je op die apparaten met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd. Je kunt je bijgewerkte notities niet bekijken op apparaten met een oudere versie van OS X of iOS. Ook zullen de notities die je op dergelijke apparaten aanmaakt of wijzigt niet worden weergegeven op apparaten waarop de notities wel zijn bijgewerkt.

Wanneer je notities bijwerkt, blijft de opmaak grotendeels gelijk. Notities in de HTML-structuur (notities die je hebt aangemaakt door tekst van een website te kopiëren) kunnen er echter aanzienlijk anders uitzien.

Zie Support voor iCloud voor meer informatie.