twee-staps-verificatie

Twee-staps-verificatie is een optionele voorziening om de Apple ID waarmee je bij iCloud inlogt beter te beveiligen. Hierbij wordt je identiteit gecontroleerd op basis van een van je apparaten of je herstelcode en moet je een wachtwoord invoeren. Het werkt als volgt:

• Je voert je Apple ID en wachtwoord in zoals je gewend bent.

• Apple verstuurt een tijdelijke verificatiecode naar een van je apparaten.

• Je voert de code in om je identiteit te bevestigen en het inlogproces te voltooien.

Je kunt twee-staps-verificatie instellen wanneer je inlogt bij je Apple ID-accountpagina. Tijdens de configuratie van deze voorziening kun je een of meer vertrouwde apparaten registreren die via meldingen van Zoek mijn iPhone of via sms verificatiecodes kunnen ontvangen. Je krijgt ook een herstelcode die je moet gebruiken als je geen toegang hebt tot een vertrouwd apparaat.

Opmerking: Twee-staps-verificatie is niet mogelijk als twee-factor-authenticatie beschikbaar is voor je Apple ID.

Zie het Apple Support-artikel Twee-staps-verificatie voor Apple ID.